Is dit strafbaar?



  • Hallo,

    Mijn neef en ik spelen beide osm en zitten in dezelfde competitie.
    Wij heten allebei Mijnheer Trygve en Mijnheer Iben, de Mijnheer duid dat we bij elkaar horen, en neven zijn.

    Vandaag is de laatste speeldag van de competitie en ik ben al kampioen, mijn neef staat 3e en kan nog 4e eindigen.
    Maar ik moet vandaag tegen die nummer 4.

    Is het strafbaar om desondanks ik al kampioen ben, toch een TK in te zetten in het voordeel van mijn neef.
    We spelen allebei apart en op aparte pc's en willen beide maar al te graag van elkaar winnen, maar ik vraag me dus af of dit strafbaar is of niet.

    Met vriendelijke groeten,
    Trygve



  • Dit is niet toegestaan 😉

    De spelregels, via de website onderaan te lezen, stellen als volgt:

    8. Overige vormen van samenspanning tussen managers zijn in alle competities in OSM strikt verboden. Dit houdt in: het manipuleren van onderlinge wedstrijden, een paar dagen in een competitie meespelen om de competitie dusdanig te beïnvloeden en een andere manager hiermee te bevoordelen.

    Bovendien: Een echte kampioen moet gewoon zonder trainingskamp kunnen winnen.





  • Je moet op een logische manier denken. Voor jou valt er niets te verliezen, dus is het niet nodig om een TK in te zetten. Tenzij jouw tegenstander een trainingskamp in zet, dan heb je een legitieme reden om er ook een in te zetten. Wanneer je er nu een inzet is er, denk ik, sprake van een overtreding van spelregel 8.



  • Dat dacht ik dus ook al, vandaar dat ik het toch nog even zeker wilde zijn. Bedankt voor het snelle antwoord.
    Aan u een fijne avond gewenst 👍


  • Moderator NL

    Dank u Tom. Was duidelijk.

    Close topic bij deze.


Locked