Oyuncu istatistikleri 3
-
MANHAY arkadaşım. Yazdığımı anlamadan okuyorsun sanırım. Bak senin için kalıncana gösteriyorum yeniden. Sen bana diyosun ki saha içinde gol katkısı yapmayan oyuncular sahada çok iyi oynadığından gol katkısı çok olan kadar puan alabiliyor diye açıklama yapıyorsun ya. Bak yazdığım yeri senin için iyice belirginleştiriyorum. Konuya kilit vurup geçmeden evvel bi anlamaya çalış da 4. defa aynı topici açmak zorunda kalmıyım.
Daha önceden de ( 14 gün önce) başlık açmıştım. Oyuncu istatistikleri son derece saçma. Cevap veren arkadaşların cevaplarını tatmin edici bulamadım. Bu akşam ki oyunda Kane 4 gol atıyor 9 alıyor kaleye isabetsiz 2 şut gelmiş kalecim de 9 ile oynamış mesela. Dembele sadece 1 asistle oynayıp 4 gol birden atan Kane ile aynı puanı almış. Yıllardır whoscored takipçisiyimdir böyle puanlama görmedim. Oyuncu puanlamalarında ciddi problem var bence. Önceki başlığımda umursanmadı pek ama bir daha bakın derim. Sıkıntı var.
Kaleye isabetli şut gelmemiş kalecim ne yapıyor da 9 ile oynuyor? Top geri pas şeklinde geldikçe rakip forvetleri mi çalımlıyor? 4 gol atan forvet 9 alıp, kaleye şut gelmemiş kaleci nasıl 4 gol atan adam kadar iyi puan alabiliyor?
-
@alp-tolga-baydar sana daha önceki açmış olduğun başlıklarda cevaplar verildi ve verenler arasında bende vardım, neden tatmin olmuyorsun anlamak mümkün değil. Daha önceki başlığında istatistik yüzünden oyundan soğuduğunu da belirtmişsin, istatistik yüzünden oyundan soğuyanı da ilk defa görüyorum açıkçası. Her neyse tartışacak yada polemiğe girecek değilim. Sana bu konuda reel futboldan örnekler vereyim, belki bu sefer tatmin olursun.
"Bu akşam ki oyunda Kane 4 gol atıyor 9 alıyor kaleye isabetsiz 2 şut gelmiş kalecim de 9 ile oynamış mesela" buna cevaben şunu belirteyim. Reel futbolda kaleciye verilen puanlar sadece kaleye gelen yada gelmeyen şutlarla ilgili mi? Kaleciye reel futbolda hangi nedenlerle puanlar verilir bi düşün bakalım. sana birkaç madde sıralayayım. 1) karşı karşıya kaldığı pozisyonlar ve bu pozisyonlardaki başarı oranı, 2) Serbest vuruş ve kornerlerdeki yan top almada ve hava topu almadaki başarı oranı, 3) Kendisine geri pası geldiğinde yada top geldiğinde eli yada ayağı ile topu oyuna sokma başarı oranı, 4) frikiklerde baraj kurdurmadaki başarı oranı, 5) kaleye gelen şutları kurtarmadaki başarı oranı, 6) defans oyuncuları ile uyumundaki başarı oranı vb.
"Dembele sadece 1 asistle oynayıp 4 gol birden atan Kane ile aynı puanı almış" yine reel futbola göre cevap vereyim. reel futbolda sadece gol atanlar el üstünde tutulsaydı yada puanları götürseydi o zaman diğer futbolculara ne gerek vardı. Türk futbolundan örnek verecek olursam Atiba, Atiba gol mü atıyor. Adam orta sahada pres yapıyor koşmadık yer bırakmıyor, rakiplerden top kapıyor rakiplerin atağını kesiyor, defansa yardım ediyor, forvete yardım ediyor, ikili mücadelelerde ayakta kalıp rakibi yıldırıyor vb. Yani kısaca reel futbolda dahi sadece atılan gol sayısı ile futbolcuya puan veriliyor olsaydı çok büyük bi haksızlık olurdu ki. O zaman diğer çalışkan oyuncular, başarılı olan oyuncular sırf golü yok veya da asisti yok diye başarısız sayılamazlar. Yine günümüz reel futbolundan örnek vereyim. Stoper Maicon. adam gol üstüne gol attı. Lakin niye yedek bunu düşündünmü. adam gol atıyor olabilir lakin defans becerisi zayıf, stoper becerisi zayıf. Ki bu yüzdendir ki yedek kalıyor. Mecbur kalmadıkça hocası onu oynatmayı tercih etmiyor. Umarım bu örnekler senin tatmin olman için yeterlidir.