🚫 ⚽ Wiadomości sportowe - wszystko poza piłką nożną
-
@mihau1878 To spora niespodzianka, że weteranki zagrają razem w finale :clap_tone1:.
-
@mihau1878
Bardzo ciekawe starcia, aż sobie obejrzę z wielką ciekawością te pojedynki -
@Byku-Duma-Warmii Dzis pojedynek Nadal - Dimitrov 5 godzin walki naprawde bylo co ogladac
-
@pimus1910 Oby Fedzio jeszcze ten jeden raz wygrał Szlema. W każdym razie ten finał to piękna historia! Tak samo jak finał sióstr Williams. Wiecie że taki zestaw finałów w Australian Open miał już miejsce? Aż 9 lat temu!! Coś pięknego, że starzy mistrzowie powracają
-
@Michal_ACM
Właśnie dlatego mihau wrzucił ten plakat wyżej -
@pimus1910 Może i tak ale nie napisał o co chodzi! I pomyliłem się, taki zestaw finałów nie miał miejsca w AO tylko na Wimbledonie 2008 rzecz jasna
-
Serena Williams wygrała 6:4, 6:4 ze swoją siostrą Venus,
To jej 23 wielkoszlemowy triumfTak teraz wygląda ranking WTA:
- Serena Williams (USA) 7780 pkt
- Andżelika Kerber (Niemcy) 7115
- Karolina Pliskova (Czechy) 5270
- Simona Halep (Rumunia) 5073
- Dominika Cibulkova (Słowacja) 4985
- Agnieszka Radwańska (Polska) 4915
- Garbine Muguruza (Hiszpania) 4720
- Swietłana Kuzniecowa (Rosja) 3915
- Madison Keys (USA) 3897
- Johanna Konta (Wielka Brytania) 3705
- Venus Williams (USA) 3530
-
Kamil Stoch, Maciej Kot, Piotr Żyła i Dawid Kubacki wystartują w sobotę w Niemczech w Willingen w drużynowym konkursie Pucharu Świata w skokach narciarskich. To duża skocznia. Większe są już tylko mamucie. W niedzielę konkurs indywidualny. To jedna z bardziej ulubionych skoczni Kamila, wygrywał tam trzy razy.
Jak wyglądają generalne klasyfikacje indywidualnie i drużynowo przed Willingen?
-
Polacy wygrali drużynowy konkurs!
-
@Dovco_HandF
Oby tak dalej :). Ale drużynowo to już i tak sukces mega -
@Dovco_HandF Jak to Małysz mówił:" Niemcy wygrali u nas, to my wygramy u niech.
Polacy równo skakali. Zaskoczył mnie świetnymi skokami Dawid Kubacki (najbardziej się o niego obawiałem. Kamil Stoch miał w obu seriach fatalne warunki. -
@Dovco_HandF To 2 wygrana w tym sezonie oraz w historii w skokach drużynowych. :first_place: Chyba 12 miejsce w historii staliśmy na podium w konkursie drużynowym.
Najlepsza drużyna w historii Polskich skoków. Brawo Polscy :clap_tone2: :flag_pl: -
-
@Dovco_HandF
Kiedyś będziemy opowiadać o tym naszym dzieciom, przy oglądaniu skoków Ale będą wspomnienia na lata -
@daroo933 said in Wiadomości sportowe - wszystko poza piłką nożną:
Ktoś ogląda NBA?:D
Ja oglądam!
A ktoś ogląda teraz Federer - Nadal?
-
@Michal_ACM Ja oglądam. Federer prowadzi 5:3 w pierwszym secie