🚫 ⚽ Wiadomości sportowe - wszystko poza piłką nożną
-
No Michal mial byc razy dwa czyli Ty i mihau
-
@Michal_ACM Zanosi siÄ™ na 2;2, bo w czwartym secie jest 5:2 dla Nadala...
-
Co za emocje w 5 secie. Federer odrabia strate przełamania i jest 3-3!!
-
Roger Federer wygrywa Australian Open pokonujÄ…c w finale Rafaela Nadala 6-4, 3-6, 6-1, 3-6, 6-4
Niesamowity mecz i niesamowita historia! -
@Michal_ACM To nie był mecz, to był spektakl mistrzowskiej gry w wykonaniu obu legend tenisa (na codzień przyjaciół) .
-
@Dovco_HandF Taki finał to coś cudownego, wyśnionego! Dwie wielkie legendy które wygrały mnóstwo turniejów wielkoszlemowych. Grali już ze sobą o najwyższe cele ponad 40 razy i teraz doszedł kolejny mecz w finale Australian Open. Obaj wracają po kontuzjach które prześladowały ich w ostatnich miesiącach. Nikomu nie musieli nic udowadniać a tutaj takiego psikusa sprawili wszystkim. Sami na ceremonii wręczenia nagród mówili o tym że pare miesięcy temu rozmawiali, że już chyba nie ma szans aby kiedyś zmierzyli się jeszcze raz w wielkoszlemowym finale. A tu proszę... Czapki z głów przed tymi panami!
-
@maloba Tak już myśleliśmy i przed turniejem a jednak stało się Ja pamiętam jak Roger wygrywał Wimbledon w 2012 roku (czyli 2,5 roku od ostatniego wielkoszlemowego triumfu) i już wtedy mówiło się że to schyłek Federera, piękne ukoronowanie kariery, tu w Londynie gdzie wygrał również swojego pierwszego Szlema.
Dzisiaj mija 4,5 roku od tamtego momentu a Roger znów wygrywa turniej wielkoszlemowy, po drodze zaliczając jeszcze 3 finały takich turniejów. Tak więc dopóki nie zakończy kariery, to wszystko może się zdarzyć A jeśli chodzi o Nadala to tym bardziej, bo przecież jest o 5 lat młodszy od Federera -
@Michal_ACM Dwie Legendy , Gdyby zagrali jeszcze w jakims finale szlema byloby by to cos niesamowitego
-
@maloba
W świecie sportu wszystko jest możliwe -
Sapporo i wygrana Kota ex aequo z Peterem Prevcem w Pucharze Åšwiata :clap_tone1:
-
Dziś w nocy w drugim konkursie w Japonii było jeszcze lepiej!
Wygrał Stoch, a Kot został najlepszym zawodnikiem weekendu (150 punktów i rekord skoczni pobity w niedzielnych kwalifikacjach - 144 m).
-
Druga próba przedolimpijska w Pjongczangu i druga wygrana w Pucharze Świata Kota! :clap_tone1:
-
Mistzrostwa Świata w skokach narciarskich. Finlandia. 1 dzień skakania. Nasi dobrze, ale tuż za strefą medalową niestety tym razem. :flag_pl:
-
@sniki26 To straszy ból być tuż za podium...
-
@Dovco_HandF Moim zdaniem kwalifikacje też powinny się liczyć. Trzeba pamiętać że skoki to dziedzina gdzie dużą rolę ma wiatr.... Jak by jeszcze się liczyły 3 skoki, a żeby do 30 awansować będzie trzeba minimum 2 skoki oddać.
Powiem szczerze po wczorajszych kwalifikacjach np. skoku Kamila 103,5 metra miałem wielki apetyt na 1 miejsce. Niestety my mamy taki zwyczaj i ja też za wcześnie wieszać medal.
Mam nadzieję że to 4 i 5 miejsce będzie sportowa złość i będą dla nas medale :flag_pl: ::first_place: -
@Damiś27 A był kiedyś w LGP testowany jakiś pomysł z tym żeby kwalifikacje się liczyły. Ale dla mnie to słaby pomysł i dobrze że jest tak jak jest
4 i 5 miejsce to bardzo dobre wyniki, ale wiadomo że na MŚ liczą się tylko pierwsze 3 miejsca - to za nie są namacalne nagrody. Moim zdaniem Kamil powinien być na 3 miejscu, bo noty da Eisenbichlera w wysokości 18,5 pkt, 18 pkt, 18 pkt za takie lądowanie to jest jakieś nieporozumienie