• Login
    • Search
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular

Punkty w klasyfikacji.

Pomoc
    4
    9
    844
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • Bartmanho
      Bartmanho Polish Users last edited by

Od jakich czynników zależy ilość punktów? Wiem że od zwycięstw, zajmowanej pozycji czy klasyfikacji strzelców. Ale czy jeszcze od czegoś? Zastanawiam się jak musiał ktoś mieć udany sezon skoro zespołem z celem 9 miejsca wygrywa ligę, pucha i zdobywa na koniec 12 000 punktów. Dla porównania w jednym sezonie prowadziłem zespół z celem 12 miejsca i również wygrałem ligę z pucharem a zdobyłem 3300 punktów. Skąd taka diametralna różnica?

Byku Duma Warmii 1 Reply Last reply Reply Quote 2
      • Byku Duma Warmii
        Byku Duma Warmii Polish Users @Bartmanho last edited by

@bartmanho
        Wszystko zależy od odniesionych zwycięstw i menedżerów z jakimi grasz. Oczywiście, jeśli masz całą ligę menedżerów wtedy łatwiej jest zdobyć dużą ilość punktów.

75dfe495-2fd3-433f-9ac9-f76607ed7d0f-image.png

huzar shakir 1 Reply Last reply Reply Quote 3
        • huzar shakir
          huzar shakir @Byku Duma Warmii last edited by

@byku-duma-warmii said in Punkty w klasyfikacji.:

@bartmanho
          Wszystko zależy od odniesionych zwycięstw i menedżerów z jakimi grasz. Oczywiście, jeśli masz całą ligę menedżerów wtedy łatwiej jest zdobyć dużą ilość punktów.

Dodaj też rangę menago.Jesli dany menago jest wyżej od Ciebie to wiadomo ,że jeśli obraz z danego delikwenta masz za niego więcej pkt,a i mecze na wyjeździe są punktowane wyżej.,zresztą jest wiele czynników odpowiadających za dodawanie bądź odejmowanie punktów...trzeba pograć kilka lat żeby to zrozumieć 🙂

Przydatna umiejętność każdego doświadczonego wojownika- spanie na stojąco.-
          John Flanagan

huzar shakir 1 Reply Last reply Reply Quote 4
          • huzar shakir
            huzar shakir @huzar shakir last edited by

132 punkty straciłem po pierwszym dniu przygotowawczym mimo że są cztery dniu żeby stworzyć zespół.Trochę to bez sensu że między zakończeniem sezonu a inauguracją zabierają te punkciki.Słabe to... 😕

John Flanagan

Dovco_HandF 1 Reply Last reply Reply Quote 2
            • Dovco_HandF
              Dovco_HandF Community Manager @huzar shakir last edited by

@huzar-shakir said in Punkty w klasyfikacji.:

Trochę to bez sensu że między zakończeniem sezonu a inauguracją zabierają te punkciki.Słabe to...

Jak to możliwe? Ty na pewno o OSM piszesz? 😏 Za okres przygotowawczy przecież nie ma żadnych punktów. Zaczynają się dopiero od 1 kolejki jak mi się zdaje 🤔

dovcohandf.osm@gmail.com
              "Imagination is more important than knowledge...“ Albert Einsteintext alternatywny
              We wszelkich sprawach gry - kontakt z adminami tylko w języku angielskim lub częściowo w języku polskim na >>Polskie Forum>>Pomoc
              text alternatywny

huzar shakir 1 Reply Last reply Reply Quote 1
              • huzar shakir
                huzar shakir @Dovco_HandF last edited by huzar shakir

@dovco_handf Wiem co napisałem.Po wczorajszej zakończonej Jordanii miałem 64500 pkt.Taraz mam o 132 mniej,czyli mam 64368.Jutro też zabiorą.Zobaczysz.Nie wiem czemu tak się dzieje ,ale zawsze jest spadkowa,nawet w tych 4 dniach przygotowawczych...chyba że jestem jedynym ,którego kto ją z punktów w tym czasie 😕

John Flanagan

Byku Duma Warmii 1 Reply Last reply Reply Quote 2
                • Byku Duma Warmii
                  Byku Duma Warmii Polish Users @huzar shakir last edited by

@huzar-shakir
                  Punkty zabierają każdego dnia po trochę, nie ważne czy nie grasz na tym koncie, czy masz okres przygotowawczy, czy jesteś w trakcie sezonu.

75dfe495-2fd3-433f-9ac9-f76607ed7d0f-image.png

huzar shakir 1 Reply Last reply Reply Quote 2
                  • huzar shakir
                    huzar shakir @Byku Duma Warmii last edited by

@byku-duma-warmii tyle to ja wiem.szkoda akurat,że i na przygotowawczym nas rypią 😕

John Flanagan

Dovco_HandF 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                    • Dovco_HandF
                      Dovco_HandF Community Manager @huzar shakir last edited by

@huzar-shakir said in Punkty w klasyfikacji.:

@byku-duma-warmii tyle to ja wiem.szkoda akurat,że i na przygotowawczym nas rypią 😕

Ale to nie z danej ligi ci zabierają tylko jak już to już z generalnej klasyfikacji i to nie jest nic dziwnego przecież. Jednym ubywają innym przybywają - ranking generalny punktów na kontach jest ruchomy, zapomniałeś?

@dovco_handf said in Pomoc OSM:

@ToomAnyWays Hurrrrrrrra!
                      alt text
                      Pamiętacie, że:

Punkty do rankingu menadżera z ostatnich 180 dni są liczone w 100%.
                      Punkty zdobyte na następne 520 (od 180 aż do 700) dni są liczone mniej, na różnych poziomach procentowych - malejąco, im dłuższy okres, dopóki nie zostaną ostatecznie na poziomie 1% w 720 dniu.

Wszystkie punkty starsze niż 700 dni liczone są 1% dla całości.
                      Dlatego właśnie ranking menadżerów jest ruchomy i czasem wydaje nam się, że nie wiadomo gdzie gubimy punkty
                      ❗

dovcohandf.osm@gmail.com
                      "Imagination is more important than knowledge...“ Albert Einsteintext alternatywny
                      We wszelkich sprawach gry - kontakt z adminami tylko w języku angielskim lub częściowo w języku polskim na >>Polskie Forum>>Pomoc
                      text alternatywny

1 Reply Last reply Reply Quote 5
                      • 1 / 1
                      • First post
                        Last post