Punkty w klasyfikacji.
-
Od jakich czynników zależy ilość punktów? Wiem że od zwycięstw, zajmowanej pozycji czy klasyfikacji strzelców. Ale czy jeszcze od czegoś? Zastanawiam się jak musiał ktoś mieć udany sezon skoro zespołem z celem 9 miejsca wygrywa ligę, pucha i zdobywa na koniec 12 000 punktów. Dla porównania w jednym sezonie prowadziłem zespół z celem 12 miejsca i również wygrałem ligę z pucharem a zdobyłem 3300 punktów. Skąd taka diametralna różnica?
-
@bartmanho
Wszystko zależy od odniesionych zwycięstw i menedżerów z jakimi grasz. Oczywiście, jeśli masz całą ligę menedżerów wtedy łatwiej jest zdobyć dużą ilość punktów. -
@byku-duma-warmii said in Punkty w klasyfikacji.:
@bartmanho
Wszystko zależy od odniesionych zwycięstw i menedżerów z jakimi grasz. Oczywiście, jeśli masz całą ligę menedżerów wtedy łatwiej jest zdobyć dużą ilość punktów.Dodaj też rangę menago.Jesli dany menago jest wyżej od Ciebie to wiadomo ,że jeśli obraz z danego delikwenta masz za niego więcej pkt,a i mecze na wyjeździe są punktowane wyżej.,zresztą jest wiele czynników odpowiadających za dodawanie bądź odejmowanie punktów...trzeba pograć kilka lat żeby to zrozumieć
-
132 punkty straciłem po pierwszym dniu przygotowawczym mimo że są cztery dniu żeby stworzyć zespół.Trochę to bez sensu że między zakończeniem sezonu a inauguracją zabierają te punkciki.Słabe to...
-
@huzar-shakir said in Punkty w klasyfikacji.:
Trochę to bez sensu że między zakończeniem sezonu a inauguracją zabierają te punkciki.Słabe to...
Jak to możliwe? Ty na pewno o OSM piszesz? Za okres przygotowawczy przecież nie ma żadnych punktów. Zaczynają się dopiero od 1 kolejki jak mi się zdaje
-
@dovco_handf Wiem co napisałem.Po wczorajszej zakończonej Jordanii miałem 64500 pkt.Taraz mam o 132 mniej,czyli mam 64368.Jutro też zabiorą.Zobaczysz.Nie wiem czemu tak się dzieje ,ale zawsze jest spadkowa,nawet w tych 4 dniach przygotowawczych...chyba że jestem jedynym ,którego kto ją z punktów w tym czasie
-
@huzar-shakir
Punkty zabierają każdego dnia po trochę, nie ważne czy nie grasz na tym koncie, czy masz okres przygotowawczy, czy jesteś w trakcie sezonu. -
@byku-duma-warmii tyle to ja wiem.szkoda akurat,że i na przygotowawczym nas rypią
-
@huzar-shakir said in Punkty w klasyfikacji.:
@byku-duma-warmii tyle to ja wiem.szkoda akurat,że i na przygotowawczym nas rypią
Ale to nie z danej ligi ci zabierają tylko jak już to już z generalnej klasyfikacji i to nie jest nic dziwnego przecież. Jednym ubywają innym przybywają - ranking generalny punktów na kontach jest ruchomy, zapomniałeś?
@dovco_handf said in Pomoc OSM:
@ToomAnyWays Hurrrrrrrra!
Pamiętacie, że:Punkty do rankingu menadżera z ostatnich 180 dni są liczone w 100%.
Punkty zdobyte na następne 520 (od 180 aż do 700) dni są liczone mniej, na różnych poziomach procentowych - malejąco, im dłuższy okres, dopóki nie zostaną ostatecznie na poziomie 1% w 720 dniu.Wszystkie punkty starsze niż 700 dni liczone są 1% dla całości.
Dlatego właśnie ranking menadżerów jest ruchomy i czasem wydaje nam się, że nie wiadomo gdzie gubimy punkty