Vraagje over weekendacties


 • Ik ben een beetje op het forum aan het rondkijken en zag dus dat er regelmatig tijdens het weekend een speciale actie is zoals versneld trainen, betere verkoop etc. .

  Hoe wordt eigenlijk bepaald wat voor actie er tijdens het weekend plaatsvindt?

  Gebeurt dit door middel van een poll om zo de community wat meer te betrekken?0
  Of wordt er intern een soort rad van fortuin gedraaid en wat daar uitkomt is de nieuwe actie?

 • Community Manager

  @the-unbending-blade_nl
  In het verleden heeft men wel eens een poll gebruikt om te bepalen welk event er werd gekozen. Dit is iets wat Gamebasics in de toekomst ook wellicht weer van plan is om te gaan doen. In het verleden konden gebruikers hun voorkeur voor een bepaald event aangeven op de Facebook-pagina van OSM.

  De events worden op dit moment voornamelijk gekozen op basis van welke acties het populairst zijn. Oftewel, van welke acties het meeste gebruik wordt gemaakt door de gebruikers op OSM. Daarnaast speelt roulatie (niet elk weekend hetzelfde event) natuurlijk ook een rol bij het kiezen van de events en probeert GB met de acties ook in te spelen op gebeurtenissen in het echte voetbal, zoals bijvoorbeeld een event met transfers op Deadline Day.


 • @silvester-j_nl Ah oke, dank voor je uitleg.

  Is er eigenlijk een reden waarom er op sommige weekenden geen acties voorkomen? Want bij het topic waar dit aangekondigd wordt is het ene weekend wel een actie, en het andere weekend niet (bijvoorbeeld vorige week Donderdag Transfergekte , maar geen weekendactie)

 • Community Manager

  @the-unbending-blade_nl
  In de meeste weekenden zijn er gewoon acties hoor. Vorig weekend heeft men er voor gekozen om geen weekendactie in te lassen na de actie die op donderdag (Deadline Day) was, zodat men de league updates kon promoten. In deze periode worden namelijk alle competities geüpdatet, omdat het nieuwe voetbalseizoen in veel landen al van start is gegaan.

  Wat je in de weekenden ook vaak langs ziet komen, is dat promoties in de Businessclub dubbele Bosscoins-beloningen opleveren.

  Heb je verder nog vragen betreffende de weekendacties? 🙂

 • Community Manager

  @the-unbending-blade_nl
  In dit topic worden trouwens alle weekendacties aangekondigd. Dat topic kun je dus het beste in de gaten houden als je van tevoren wil weten welke actie er aan zit te komen.


 • @silvester-j_nl Ah, het kan ook zijn dat ik verkeerd gekeken heb hoor, ben tenslotte een mens 😉

  De enige vraag die ik heb, komt voort uit wat je in je eerste reply vertelde: "De events worden op dit moment voornamelijk gekozen op basis van welke acties het populairst zijn. Oftewel, van welke acties het meeste gebruik wordt gemaakt door de gebruikers op OSM."

  Neem bijvoorbeeld transfergekte: Transfers zijn , als ik het goed heb, een algemeen item wat bij OSM hoort en wat door vrijwel elke gebruiker met een beetje hersencapaciteit gebruikt wordt. Zelf kijk ik naar elk transfermoment uit, maar vind ik het soms jammer dat er maar 1 of 2 of zelfs geen spelers verkocht worden. De laatst geregistreerde transfergekte (die uit een weekendevent voortkwam, dateert van 18 tot 20 Mei 2018. Dit maakt (denk ik, heb zelf nog geen transfergekte meegemaakt), het spel omtrent transfers en het verbeteren veel makkelijker en aantrekkelijker.

  Welke factoren bepalen precies waar het meest gebruik van wordt gemaakt op OSM? Want als je kijkt naar wat het meest gebruikt wordt, kan je net zo goed transfergekte voor altijd instellen, aangezien transfers nota bene bij de game horen, en worden dus ook veel gebruikt.

 • Community Manager

  @the-unbending-blade_nl
  Gamebasics beschikt over gegevens in hoeverre van een bepaalde functie in het spel gebruik wordt gemaakt gedurende een specifieke periode. Als er in een weekend een actie m.b.t. trainingen/oefenwedstrijden voorkomt dan is het aannemelijk dat meer mensen zullen besluiten om toch die oefenwedstrijd extra te spelen of meer trainingen (bij verkorte trainingsduur of verhoogde progressie) in te stellen dan gebruikelijk, omdat je team er een flinke boost van krijgt. Als je maar 2 uur hoeft te wachten op je scout dan is het voor veel mensen eenvoudiger om snel even wat te scouten en zullen meer mensen dit overwegen.

  Het transfergekte event is een evenement dat zeker niet al te vaak voorkomt en vaak gekoppeld is aan een real life event. Dit event heeft redelijk wat invloed op een competitie, dus daarom komt het ook niet al te vaak voor. Ook zonder het transfergekte event zijn er genoeg mogelijkheden om je spelers te verkopen. Alleen zul je ze minder snel voor een extreem hoge prijs verkopen als tijdens het event.


 • @silvester-j_nl Ah, oke, dat verklaart het wel ja

  Het topic kan in principe gesloten worden, tenzij je zelf nog wat toe wilt voegen

 • Community Manager

  @the-unbending-blade_nl
  Als je geen verdere vragen hebt dan zal ik je topic sluiten. 👍
  Meedenken wordt altijd gewaardeerd, dus mocht je nog verdere feedback hebben m.b.t. de weekendacties dan kun je daarvoor ook terecht in de discussietopics.