OSM WC 2019 - Mistrzostwa Świata OSM'19, kwalifikacje
-
Zaczynamy karuzelę z kwalifikacjami do MŚ OSM 2019 .
Informacja dotycząca kwalifikacji do OSM WC 2019
Uwzględniane będą tylko ligi z co najmniej 14 rozgrywanymi meczami
Okres kwalifikacyjny potrwa od 1 grudnia do 31 maja, ale brane będą pod uwagę wyłącznie ligi kończące się od 14 grudnia.
Będziemy przeprowadzać wyrywkowe kontrole menedżerów, którzy są w TOP 500 w tym okresie, więc jeśli myślisz o skróceniu, aby się zakwalifikować, zastanów się dwa razy.
Menedżerowie, którzy zostali ukarani w grze od 01/2018 do dnia, w którym startuje WC, nie mogą wziąć udziału!Możliwości rozgrywania MŚ:
Temat: https://forum.onlinesoccermanager.com/topic/38596/osm-wc-2019-edition?page=12019 Edycja OSM WC zostanie odtworzona w tym samym formacie, co edycja 2018:
- 144 menedżerów (w tym zwycięzca ostatnich edycji, które nie będą się kwalifikowały)
3 rundy - Runda 1: 12 lig po 12 menedżerów każdy »Czołowi menedżerowie z każdej ligi przechodzą do drugiej rundy.
- Runda 2: 4 ligi po 12 menedżerów każda »3 najlepszych menedżerów z każdej ligi przechodzi do rundy 3.
- Runda 3: 1 liga z 12 menadżerów »Zwycięzcą ligi jest Mistrz Świata OSM 2019.
Specjalne ligi dla każdej rundy (bez rekompensaty za BC, bez obozów szkoleniowych, bez tajnych szkoleń ani transferów) Pozostałe funkcje, takie jak mecze towarzyskie, zależą od każdego menedżera, aby zdecydować, ile rund wykonują w rundzie.
BARDZO WAŻNE: Nadal zastanawiam się, czy możemy zmienić ten system edycji, zajrzyj do następnego wpisu, a zobaczysz moją propozycję, sugestie są mile widziane!
Organizator: @Markez17
- 144 menedżerów (w tym zwycięzca ostatnich edycji, które nie będą się kwalifikowały)
-
Tutaj zamieszczam mój pomysł na tę edycję WC, nie chcę niespodzianek, gdy kwalifikacja dobiegnie końca w maju i myślę, że byłoby miło posłuchać twoich sugestii (logiczne, oczywiście, sensowne posty zostaną usunięte!) W temacie publicznym .
Jeśli jesteś członkiem zespołu forum zarządzania, musisz mieć temat, w którym rozmowa na temat konkursów takich jak ten i twoich CM będzie udostępniana bezpośrednio na moim prywatnym forum. Jeśli mimo to chcesz podzielić się z nami swoimi sugestiami, możesz to zrobić!
Propozycja 1
Jak ostatnie MŚ/WC.
- 144 użytkowników i 3 fazy (12-4-1 lig).
Propozycja 2
Najlepsze 4 zakwalifikowane z ostatniej edycji finału + Najlepsze 24 z punktów menadżera Lista WC jest automatycznie kwalifikowana i nie trzeba grać w pierwszą rundę WC.
- Pierwsza runda: 11 lig po 12 menedżerów. (Najlepsze 4 przechodzi do następnej rundy)
- Druga runda: 6 lig po 12 menedżerów. (Najlepsze 4 przechodzi do następnej rundy)
- Półfinał: 2 ligi po 12 menedżerów.
- Finał: 1 liga z 12 menadżerami, aby poznać naszego mistrza 2019 WC.
Dzięki tej propozycji mamy łącznie 160 użytkowników i mamy coś "innego".
Propozycja 2.1
Najlepsze 4 zakwalifikowane z ostatniej edycji finału + Najlepsze 8 z punktów menedżerskich Lista WC jest automatycznie kwalifikowana i nie trzeba grać w pierwszą rundę WC.
- Pierwsza runda: 12 lig po 12 menedżerów. (Najlepsze 3 przechodzi do następnej rundy)
- Półfinał: 4 ligi po 12 menedżerów. (Najlepsze 3 przechodzi do następnej rundy)
Dzięki tej propozycji będziemy mieli w sumie 156 użytkowników z tym samym systemem, co ostatnia edycja, ale dając uznanie najlepszym użytkownikom z ostatniej edycji finału oraz tym, którzy pamiętają więcej punktów dla tej edycji!
Propozycja 3
Najlepsze 4 zakwalifikowane z ostatniej edycji finału są automatycznie kwalifikowane i nie muszą rozgrywać pierwszej rundy WC.
- Pierwsza runda: 11 lig po 12 menedżerów. (Najlepsze 4 przechodzi do następnej rundy)
- Półfinał: 4 ligi po 12 menedżerów. (Najlepsze 3 przechodzi do następnej rundy)
Dzięki tej propozycji mamy łącznie 136 użytkowników. Nie jest to moje ulubione, ponieważ nie chcę zmniejszać liczby użytkowników, ale jest to alternatywa dla propozycji 2, która ma tylko trzy fazy, a nie cztery.
Oczywiście zależy to od liczby oszustów na liście WC. Chciałbym odzyskać 192 użytkowników, ale musimy myśleć, że znowu nie możemy mieć tak łatwo użytkowników, a ja wolę ocalić plecy i nie obiecać czegoś, czego nie będę mógł dać później.
Zastanawiam się nad "podziałami" w zależności od punktów menadżerskich, na przykład + 40k MP, graniem po stronie WC, a reszta na drugą stronę, aż dotrą do liczby użytkowników, którzy dostaną miejsce. Myślę, że lepiej dla innych nowych zawodów, a nie dla WC.
Dziękuję za poświęcony czas i będę czekał, aby przeczytać cokolwiek, aby poprawić te mistrzostwa! (Jeśli uważasz, że masz dobry pomysł, ale na nowe mistrzostwa, daj mi znać poprzez prywatną wiadomość, a nie w tym temacie)
-
No to jedziem z koksem!
Arabia już odpalona... kto się włącza w walkę o MŚ ? -
@sniki26 said in OSM WC 2019 - Mistrzostwa Świata OSM'19, kwalifikacje:
Juz teraz jak licza punkty od grudnia??chyba ze liga musi sie skonczyc po.1 grudnia i już jest liczona
by liga była liczona, musi się skończyć najwcześniej 14 grudnia
-
@łukasz-kowalski said in OSM WC 2019 - Mistrzostwa Świata OSM'19, kwalifikacje:
@sniki26 said in OSM WC 2019 - Mistrzostwa Świata OSM'19, kwalifikacje:
Juz teraz jak licza punkty od grudnia??chyba ze liga musi sie skonczyc po.1 grudnia i już jest liczona
by liga była liczona, musi się skończyć najwcześniej 14 grudnia
''Okres kwalifikacyjny potrwa od 1 grudnia do 31 maja, ale brane będą pod uwagę wyłącznie ligi kończące się od 14 grudnia.'' --- czyli ,jak rozumiem, ligi zalozone przed okresem kwalifikacyjnym ( 1 grudnia) ,a konczace sie po14 grudnia tez beda liczone?
-
@cezarro
Uwzględniane będą tylko ligi z co najmniej 14 rozgrywanymi meczami i odpowiedź na twoje pytanie brzmi: Tak . -
@dovco_handf said in OSM WC 2019 - Mistrzostwa Świata OSM'19, kwalifikacje:
@cezarro
Uwzględniane będą tylko ligi z co najmniej 14 rozgrywanymi meczami i odpowiedź na twoje pytanie brzmi: Tak .chwila, ciekawa kwestia... czy aby na pewno założone ligi przed 1 grudnia będą uwzględnianie?
może podając termin 1 grudnia, chcą by wszyscy równo wystartowali?
-
@cezarro
Uwzględniane będą tylko ligi z co najmniej 14 rozgrywanymi meczami i odpowiedź na twoje pytanie brzmi: Tak .chwila, ciekawa kwestia... czy aby na pewno założone ligi przed 1 grudnia będą uwzględnianie?
Dobra, liczy się, potwierdziłem u Markeza w razie co.
-
@cezarro
Dobra, liczy się, potwierdziłem u Markeza w razie co.
Tak było rok temu. Mieli tego nie zmieniać
-
Jestem zainteresowany kwalifikacjami.
-
5755 pkt .na głównym nie wiem dziś pisać mam... dzięki @mihau1878
-
@huzar-shakir
Przecież do MŚ punkty liczął się dopiero od 14 grudnia. -
straszna cisza w temacie
ja zacznę
-
-