Mistrzostwa Polski Par 2019
-
@borynos said in Mistrzostwa Polski Par 2019:
Ten punkt A - Kary, to jednorazowe -1 czy za każdy mecz w którym zagra bezprawnie wytrenowany grajek ?
Kara jest tylko za każdą podniesioną statystykę u grajka.. każde +1 dla grajka to dodatkowe -1 do tabeli, ciekawe czy ktoś skończy z ujemnym bilansem, bawi mnie bezmyślność niektórych;)
-
@stefan-joptwojmać said in Mistrzostwa Polski Par 2019:
@borynos said in Mistrzostwa Polski Par 2019:
Ten punkt A - Kary, to jednorazowe -1 czy za każdy mecz w którym zagra bezprawnie wytrenowany grajek ?
Kara jest tylko za każdą podniesioną statystykę u grajka.. każde +1 dla grajka to dodatkowe -1 do tabeli, ciekawe czy ktoś skończy z ujemnym bilansem, bawi mnie bezmyślność niektórych;)
A to w sumie warto podtrenować, bo pomoc słaba w tych ekipach
-
-
@rusewicz said in Mistrzostwa Polski Par 2019:
Ja nadal nie kumam jak można zabronić trenować zespół.
Wyjaśnię Ci łopatologicznie. Płakaliście w poprzednich edycjach, że musieliście wywalać po 500 monet na sparingi. My musimy przeprowadzić turniej mając nad nim pełną kontrolę, więc zasady muszą być takie byśmy mieli możliwość sprawdzić czy nie są łamane. Więc zezwalając na treningi musimy również zezwolić na sparingi. Gdy zezwolimy na treningi, a zabronimy sparingów koledzy mogą się dogadać i grać je między sobą. Jeżeli zrobią to z głową, nie udowodnimy im tego.
4 sparingi są optymalne do treningu na kolejkę, jeżeli ktoś będzie je grał to wyrobi sobie pokaźną przewagę, co za tym idzie trzeba wydać na kolejkę 16 monet, licząc 22 kolejki da nam to 352 monety. 2 rundy to 704 monety, a trzeba pamiętać, że w finale grane są pokemony czyli 18 drużyn.
Wtedy zacznie się płacz, że faworyzujemy tych co kupują dużo monet.
W poprzedniej edycji , o ile pamiętam , można było trenować zawodników i zagrać 1 sparing dziennie tylko z kolegą z pary . To było w porządku rozwiązanie. I komu to przeszkadzało ??? Koszt 1 sparingu dziennie to 4 monety. Tyle to można zarobić np. oglądając filmiki reklamowe , więc bez przesady .
-
Mi to przeszkadza, bo nie mam możliwości zweryfikować czy przypadkiem nie dogadał się ktoś z kolegą na dodatkowe sparingi, o których nikt nie będzie wiedział. Miałem pewne podejrzenia, ale nic z tym nie mogłem zrobić bo miałem związane ręce.
-
Mi to przeszkadza, bo nie mam możliwości zweryfikować czy przypadkiem nie dogadał się ktoś z kolegą na dodatkowe sparingi, o których nikt nie będzie wiedział. Miałem pewne podejrzenia, ale nic z tym nie mogłem zrobić bo miałem związane ręce.
Zgadza się , jest to pewien problem bo zawsze jacyś kombinatorzy się znajdą. Wtedy osoby podejrzane trzeba prosić o wysyłanie screenów ze sparingów , no i zaostrzyć kary w przypadku udowodnienia oszustwa , np. zamiast punktów ujemnych od razu dyskwalifikacja. Może to by odstraszyło potencjalnych kombinatorów ?
-
@cezarro said in Mistrzostwa Polski Par 2019:
Zgadza się , jest to pewien problem bo zawsze jacyś kombinatorzy się znajdą. Wtedy osoby podejrzane trzeba prosić o wysyłanie screenów ze sparingów , no i zaostrzyć kary w przypadku udowodnienia oszustwa , np. zamiast punktów ujemnych od razu dyskwalifikacja. Może to by odstraszyło potencjalnych kombinatorów ?
Sparingi da się zweryfikować poprzez SS tylko z danej kolejki, więc ów delikwent może się migać, że wiadomości nie zauważył - taki @daroo933 podobno w ogóle nie czyta wiadomości prywatnych w grze - i wymyślać milion różnych powodów, co wtedy? Wykluczać? Wtedy podniosą się głosy obrońców uciśnionych jacy to źli jesteśmy. Cwaniak to cwaniak.
-
To już twórcy gry powinni dodać opcje blokady sparingów przy tworzeniu turnieju
-
@beyah1985 said in Mistrzostwa Polski Par 2019:
Morale mi spada bez treningów, jak ja zapanuję na tymi żądnymi krwi Celtami ?
Musisz ich potrenować trochę:)
-
Albo jakieś sparingi zagraj