World Sub Cup - 2019/2 edycja
-
Mistrz jest tylko jeden . To @Lhundaeion
Cała piątka gra na pięć! Idealne zawody w wykonaniu wszystkich zawodników: @PawełFurmański @Lhundaeion @radekwolin. @harrickplczn @cogito . -
Czy po tej bitwie z Egiptem gramy kolejną czy to tylko jednorazowa bitwa ?
-
@radekwolin nie gramy kolejnej bitwy. Bitwa z Egiptem kończy zmagania polskiej młodzieżówki w tegorocznym WSC
-
@pawełfurmański Pięknie zagraliście
-
To już ostatnia kolejka. Teraz oficjalnie: pewnie zwyciężamy z Egiptem mimo mojego dramatycznego spotkania - chowam się ze wstydu
Najważniejsze że pewnie pokonujemy Egipcjan
Jutro w późnych godzinach na forum pojawi się obszerne podsumowanie naszej bitwy -
Pozwolę sobie na parę słów ode mnie nieco oszczędnie ale naprawdę nie jestem w stanie wyrazić tych wszystkich pozytywnych emocji
Przede wszystkim wielkie podziękowania dla @Lhundaeion @radekwolin @harrickplczn @cogito
Bez tak silnej i zgranej ekipy nie byłoby tego zwycięstwa. Każdy dołożył naprawdę solidną cegiełkę (cegłę! ) do końcowego wyniku. Wielkie dzięki Panowie i mam nadzieję że jeszcze nie raz wspólnie zagramyChciałbym również bardzo serdecznie podziękować naszym Selekcjonerom @Damiś27 @Dovco_HandF za zaufanie i powierzenie mi roli kapitana oraz przede wszystkim szansę na zaprezentowanie się w Młodzieżowej Reprezentacji Polski. Możliwość reprezentowania naszego kraju to dla mnie wielkie wydarzenie i jestem niesamowicie dumny że doświadczyłem takiej okazji.
Na koniec jestem niezmiernie szczęśliwy że udało nam się zwyciężyć bitwę. Wiem, że niektórzy powiedzą że to tylko bitwa o honor, ale dla mnie to była duża sprawa.
Cały ten okres był dla mnie naprawdę niesamowity i bardzo ekscytujący.Jeszcze raz bardzo dziękuję, także i tym którzy nas wspierali tu, na forum, i dodawali siły!
Liczę że jeszcze nie raz będziemy mieli okazję do radości z wygranych naszych reprezentacji nawet takich, które są tylko otarciem łez po gorzkim turnieju. -
Gratulacje Panowie
-
Zapraszam na podsumowanie bitwy
Oczywiście najważniejsza informacja, pewnie pokonujemy Egipt
W tym miejscu jeszcze raz wielkie brawa dla naszych Orłów: @Lhundaeion @radekwolin @harrickplczn @cogito
Oto wyniki naszych spotkań przeciwko rywalom:
Proszę zwrócić uwagę na to jak podobne zdobycze punktowe udało się wszystkim osiągnąć.
Tak ostatecznie prezentuje się tabela ligowa oraz rozgrywki pucharowe. Dubletem popisał się @Lhundaeion - brawo!
Progresy oraz siły podstawowych jedenastek wyglądają następująco:
Tak prezentuje się nasza bitwa z Egipcjanami od kulis
Jeszcze raz pozwolę sobie podziękować fantastycznej drużynie oraz naszym Selekcjonerom
Do następnej bitwy -
@pawełfurmański Brawo Panowie
-
@pawełfurmański @Lhundaeion @radekwolin @harrickplczn @cogito Chciałbym pogratulować bitwy pod każdym względem.
Wiedzieliśmy, że Egipt jest najmocniejszym rywalem w naszej grupie, dlatego wybraliśmy najmocniejszą ekipę na tą bitwę
Chłopaki zagrali świetnie pod każdym względem: taktycznym, progres, komunikacja, wyciąganie wniosków czy słuchanie rad oraz uwag.
Gratuluję, jednak liczę że to dopiero początek ich rozwoju oraz przygodą z Reprezentacją Polski -
Idealna ekipa, idealny wynik, brawo, brawo brawo
@pawełfurmański @Lhundaeion @radekwolin @harrickplczn @cogito -
Tegoroczne zmagania w grupie D drugiej edycji World Sub Cup 2019, kończymy na trzeciej pozycji.
-
@rusewicz said in World Sub Cup - 2019/2 edycja:
@cogito Potrzebujesz lepszych atakujących, nie strzelić wiecej niż jedną bramkę na mecz?
Próbowałem zagrać włoskie catenaccio i chyba nawet mi się udało Nawet mój jedyny napastnik był Włochem, więc sam rozumiesz, że musiało to tak wyglądać.
W IMP spróbuję troszkę postrzelać i jak szczęście dopisze to w kolejnej rundzie trafimy na siebie i pokażę Ci parę sztuczek -
Arkusz z wynikami: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Fj3TwOQyLWESQRzvs51vCyz0OJMu7m2vnc5sFomdWkY/edit#gid=1376996103
Pierwsza bitwa - to mieliśmy wygrać.
Polska 1070:1088 KolumbiaCel 1 @konix1982 (PM) - genialny występ
Cel 3 @Halit007 (Kapitan) - bardzo dobre prowadzenie bitwy
Cel 5 @Siarkowy-Mag - bardzo dobry występ
Cel 7 @Podgórski-1981 - gra poniżej wszelkiej krytyki (3 rażące błędy, które sprawiły, że Polska przegrała, wygrany zdawałoby się mecz)
Cel 9 @maqpax - bardzo dobry występDruga bitwa - to była również bitwa do wygrania.
Azerbejdżan 1768:524 PolskaG1 - @Rhett1 (C) - bardzo dobre prowadzenie bitwy, robił, co mó, a mógł nie wiele przy pasywnej postawie kolegów
G3 - @Brislew3 - tylko poprawny występ, można było lepiej
G5 - @nocnyneon - tylko poprawny występ, można było lepiej
G7 - @Ihibon - ogromne serce do walki
G9 - @pawelzylicz - tylko poprawny występ, można było lepiejNiestety rywale okazali się lepsi w kilku detalach, co odbiło się na wyniku bitwy i wysokiej porażce. Zabrakło komunikacji, zaangażowania w transferowaniu i za dużo było remisów w poddaniach. Drużyna wygrałaby z Kolumbią, nie było żadnych minusowych błędów jak w pierwszje bitwie, ale to okazało się za mało na Azerbejdżan, który zasłużenie wygrał.
Trzecia bitwa - nie byliśmy faworytami tego starcia.
Polska 1466:959 EgiptG1 - @Lhundaeion - genialny występ
G3 - @radekwolin - bardzo dobry występ
G5 - @PawełFurmański - genialne prowadzenie bitwy, to prawdziwy Napoleon w OSM!
G7 - @harrickplczn - bardzo dobry występ
G9 - @cogito - bardzo dobry występBitwa, która zapisała się w kanonach występów polskiej młodzieżowej kadry jako ta wzorowa, wręcz podręcznikowa jak szarża ułanów pod Samosierrą. Tu nie było słabego ogniwa, a kontrolowanie bitwy - palce lizać, rywale byli w ogromnym szoku, co się dzieje. Tak grane bitwy sprawiłyby, że wygralibyśmy ten turniej.
Podsumowując:
-
- Daliśmy zagrać 15 menadżerom z orzełkiem na pierwsi. Jedni do tego podeszli profesjonalnie i z pełnym zaangażowaniem. Inni trochę za lekko potraktowali swój występ. Byli też tacy, co grali, jakby uważali, że powinniśmy być im wdzięczni, że w ogóle... zagrali. Jeden ludek w ogóle nie wiedział, o co chodzi i ze gra w drużynie.
-
- Oparliśmy powołania kandydatów o polecenia od szefów gry. Jedni to zrobili poprawnie, inni dali nam chłam do grania, a były przypadki, że po prostu ludzie zawiedli z różnych powodów.
-
- Nikt nie zamierza rozdzielać tu szat, że nie wyszliśmy z grupy i zajęliśmy tyko trzecie miejsce, zamiast wygrać tą grupę. Uczymy się. Obserwujemy i wyciągamy wnioski.
-
- Projekt WSC 2020/3 edycja zaczyna się z chwilą rozliczenia tej edycji. Już od dziś zaczniemy przygotowywać 2 lub 3 piątki spośród tych menadżerów, którzy jeszcze nie grali w narodowej kadrze, mają ochotę i chęć zagrać w niej. I tak ich przygotujemy, że rozegrają swoje przyszłe bitwy jak ta ostatnia z Egiptem. Bez odpowiedniego zaangażowania i komunikacji w czasie bitew - nie mamy co szukać w tym turnieju. I tego będziemy wymagać w okresie przygotowawczym. Finalnie - ma być tak jak było w bitwie z Egiptem.
-
- Trzy gwiazdy zabłysły nieco mocniej od innych i to są wg mnie pewni kandydaci do powołań na nadchodzące bitwy Polski w WNT 2019/2020. @konix1982, @Lhundaeion i @PawełFurmański - o nich mowa. Jest kilku menadżerów tu wymienionych, których grę obserwujemy i bierzemy pod uwagę do powołań teraz lub na przyszlość.
-
- Generalnie ten turniej pokazał nam, że mamy szeroką kadrę nowej/starej generacji pukającej do reprezentacji. To cieszy. Osiągnięty wynik nie cieszy. Wiemy co zrobić, żeby było lepiej.
Tyle ode mnie w imieniu selekcjonerów "młodzieżowej" reprezentacji Polski.
Dziękuję. -