Indywidualne Mistrzostwa Polski 2019
-
Chciałbym wam coś pokazać......
to dotyczy dyskwalifikacji graczy za rzekome podstawienie się . dwie sprawy z 2017 roku i 2019 roku ..... tutaj też nikt nikomu nie był w stanie udowodnić w 100% że zostało to zrobione z premedytacją, też się mogli ludzie pomylić.
Dlaczego jednych broicie a innych od razu chcecie udupiać ? A potem twierdzicie, ż enie ma podziału? Dlaczego jeden ma prawo się pomylić a inny nie ?
@Rusewicz ustawił się tak, że przyczynił się do łatwego zwycięstwa swojego zawodnika, gdyby ustawienie było inne ( PRAWIDŁOWE) mógłby paść remis ( kto mi teraz udowodni, że zwycięstwo przeciwnika Marcina było i tak przesądzone ? ). Wracając do tematu przypominam , że kierując się zasadami Fair Play @Rusewicz jest winni bo jak do tej pory nie udowodnił swojej niewinności tylko twierdzi, że popełnił kilka pomyłek w jednym ustawieniu. -
A w jaki sposób mi udowodnisz (pozatym, że sam się przyznałem) że to nie była moja taktyka? Ktoś mi zabroni grać długimi podaniami? Bez jaj. Powtarzam, że gdybym chciał oddać spotkanie celowo to bym na pewno nie zrobił tego w tak oczywisty sposób. Zycze wszystkim wesołych świąt.
-
W taki sam sposób Ci udowodnię w jaki wcześniej udawadniano to graczom których potem się dyskwalifikowało z turniejów ( skan masz wyżej ) lub poczytaj sobie MPP 2019 od strony 40.
Z resztą już ci to udowodniłem .... oszukałeś i teraz to tylko potwierdzasz, wcześniej mówiłeś, że się pomyliłeś a przed chwilą że to Twoja taktyka i może tak grasz ..... więc się zdecyduj i się nie pogrążaj ..... zasady to zasady .
-
@beyah1985 Powinieneś zgłaszać takie sprawy od razu. Jest data zrobienia przez Ciebie SS. Zrobiłeś to dzień później. Dziś wigilia do której każdy z nas się przygotowywał. W tej chwili jest u nas słabsza aktywność i aby coś zadecydować czekamy na opinię wszystkich moderatorów stąd sprawa się ciągnie. Nie szukaj dziury w całym.
@Rusewicz Ja nie mam nic do Ciebie staram się być zawsze obiektywny. Chcę Ci przypomnieć Twoją wypowiedź.. każdy kij ma dwa końce.
@Rusewicz said in Mistrzostwa Polski Par 2019:
Niestety jeżeli Damis przyznał się, że pomylił konta to jest równoznaczne ze złamaniem regulaminu. Nikogo nie powinno obchodzić to czy zrobił to celowo czy przypadkowo a to, że po prostu to zrobił.
Najbardziej szkoda partnerów którzy przez celowy lub przypadkowy manewr odpadną z turnieju.Przychodzi mi do głowy sytuacja z życia codziennego. Mianowicie drugi mecz Legii z Celticiem gdzie wpuszczono na boisko Bereszyńskiego w końcówce spotkania mimo, iż nie był uprawniony do gry w tym meczu. Nikogo później nie obchodziło, że Legia rozgromiła w dwu meczu Celtic, nikogo nie obchodziło, że popełniono błąd a Bereszyński grał tylko '5min'.... Legia została zdyskwalifikowana przez pomyłkę, jednak bardzo kosztowną.
Decyzja niestety może być tylko jedna.
-
Powiem wam tak każdy tu z nas jest dorosły i ma swoją godność. Nie chcę oskarżać @Rusewicz ale jeśli naprawdę doszło do uchybień nawet małych to niech winny od razu się do tego przyzna. Jesteś facet czy nie? Jak serio się podłozyłeś to się przyznaj kara będzie racja ale zasłużona, którą powinieneś przyjąć jeśli masz honor. Dla nas wszystkich chyba bowiem granie fair jest najważniejsze. Jeśli jednak naprawdę to był przypadek i nie masz nic na sumieniu to mamy prawo Ci ufać. Póki co nie udowodnileś swojej niewinności więc słusznie koledzy kierują do Cb swoje oskarżenia. Ja nie chce się bardziej wypowiadać w tej sprawie apeluje tylko do Cb i Twojego sumienia. Jak masz godność i honor to powiedz prawdę i tyle. Jak się przyznasz zachowasz dobre imię i honor. Jeśli zaś jestes niewinny no cóż ja Ci będę wierzył nw jak inni
[Sam dostałem kiedyś bana (byłem wtedy dzieciak młody i niemądry) wsm nawet nie wiem czy mi go usunęli bo wtedy porzucilem gre w OSM na dobre 3 lata także wiem jak ciężko się przyznać jednak pomyśl jak powiesz prawdę będzie Ci lżej i inni będą na Cb łaskawiej patrzeć]
Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt dla wszystkich graczy i moderatorów
-
@Janex123 oczywiście, że gdybym zrobił to celowo to bym się przyznał, jestem ojcem, mężem i przede wszystkim dorosłym facetem który ponosi konsekwencje za swoje czyny i błędy. Więc ostatni raz zabieram głos w tej sprawie już teraz ostatecznie. Po pierwsze, nie miałem żadnego powodu ku temu, aby oddać mecz matiemu. Artur opuścił HPL w nie najlepszych stosunkach, ale serio musiałbym mieć 10 lat żeby mscic się za to tym bardziej, że mi nic nie zrobił tak na prawdę personalnie. Nie będę już się teraz bronił różnymi postronnymi powodami które wpłynęły na moje ustawienie ale było ich na prawdę sporo, ale życia prywatnego nie będę wylewal na forum. Gdybym chciał oddać mecz tak, aby tego nikt nie zauważył, na pewno bym inaczej to zrobił a nie w tak idiotyczny sposób... Kurwa nie jestem idiota i mam swój honor serio. 2 lata temu mecz między mną a snikim decydował o tym czy on zostanie MP czy Łukasz, wygrałem że snikim a mialrm lepszy powód ku temu żeby oddać mu spotkanie bo to mój kumpel z grupy. Teraz miałbym narazić wszystko co osiągnąłem w tej grze po to, aby to Mati wygrał mistrza? Wygląda to jak wygląda, stało co się stało, banujcie, ale niech nikt nie sugeruje, że zrobiłem coś specjalnie i oddałem mecz bo to nie jest prawdą. Pozdrawiam serdecznie i życzę jeszcze raz wszystkiego co najlepsze.
-
451 podaniami nie można grać?To tak jakby zabronili do 433 ustawić strzałów.
-
@borynos said in Indywidualne Mistrzostwa Polski 2019:
@beyah1985
brawo Arturro świetna robotaCzyli co? Arturro mistrzem? Bo już zgłupiałem kiedy rada plemienna wyda werdykt?
-
Nie! Mistrz się nie zmieni , jest nim @Mati Colchoner , chociaż faktycznie, gdyby Marcin się ustawił tak jak należy, w ich meczu mógłby paść remis i wtedy to ja bym dokonał niemożliwego. Ale jak już wcześniej Stefan wspomniał, mistrz się nie zmieni ..... z resztą nie chodzi mi o to, chciałbym zobaczyć, czy wszyscy zawodnicy z Polskiego OSMa są traktowani równo, mieliśmy już takie przypadki i dobrze wiemy jak się to kończyło .... decyzja polskiego personelu OSM w tej sprawie da mi jasny obraz tego co tu się dzieje i też czekam na nią z niecierpliwością Wojtku.
-
@borynos wiem, że mogło by tak się stać, tyle, że tu traci Mati który uczciwie grał 433 b skrzydła ( też go sprawdziłem ) tą samą taktyką pokonał mnie 1:0 i przez to zdobył mistrza tak naprawdę. To nie jego wina, że ktoś olał ostatnią kolejkę bo wiedział, że i tak zakończy mistrzostwa w środku tabeli. Ciekawe czy tak samo by popełnił te kilka błędów jak by to on walczył o mistrza ???
Żądam uczciwości, sprawiedliwości i zaangażowania od pierwszego do ostatniego meczu w najważniejszych indywidualnych rozgrywkach w polskim OSMie, a ludzi postronnych o niezmienianie swojej obiekcji i opinii dotyczącej wykroczeń w zależności od tego kogo lubią a kogo nie . I tylko dla tego zgłosiłem to o co jest teraz ten zgrzyt. -
@borynos najgorsze w tym wszystkim jest to, że te same osoby które teraz krzyczą " niewinny! pomylił się! nic się nie stało! można grać długie podania do 451 " !!! itp, podczas błędu @Damiś27 w MPP 2019 krzyczały : kara!, czemu tak długo personel nie kara!!! ukarać! takie błędy nie powinny się zdarzać!. A miedzy czasie, zarzucają personelowi OSM, brak konsekwencji, stronniczość i blokowanie wszelkiego inicjatyw osób postronnych. Więc też jestem ciekawy jak to się skończy trzymając w pamięci te wszystkie akcje które tu przeżyłem w samym tylko 2019 roku