MPP 2020 || D Y S K U S J A i W Y N I K I ||
-
@sniki26 said in MPP 2020 || D Y S K U S J A ||:
zakładam Ligę za swoje realne pieniądze gram z kolegami i w lidze ustalamy że gramy parami i pary mogą robić oddania i co zrobi OSM zawiesił mi konto?
i to jest pytanie oficjalne do polskiego zarzadu bo ja chcę wiedzieć jeżeli płacę za założenie ligi to kto w tej lidze rządzić i nikt nie będzie mi ustalał jak ja mam tam sobie grać z kolegamiMasz oficjalne pytanie, to masz oficjalną odpowiedź w Regulaminie OSM:
8. Niedozwolone jest również współdziałanie menadżerów bądź członków Grup rywalizujących w OSM mogące wpływać na wyniki takiej rywalizacji. Dotyczy to w szczególności ustawiania wyników meczów oraz wykorzystywania rynku transferowego w sposób dający jednemu klubowi w sposób niedozwolony przewagę nad innymi klubami. Działania o charakterze nielegalnym lub naruszającym zasady uczciwej rywalizacji obejmują między innymi: rozmyślne osłabianie drużyny poprzez wystawianie do meczu drużyny w rezerwowym składzie, celowe ustawianie zawodników na innych niż normalnie pozycjach; przystępowanie do rozgrywek i rezygnacja z premedytacją po kilku zaledwie dniach w wyniku zmowy z innym grającym; wykorzystywanie zgrupowań do wpływania na wyniki meczów w celu uzyskania niedozwolonej przewagi i/lub udzielenia pomocy innemu menadżerowi lub członkowi Grupy.
Proste. I tak, będą za złamanie tego regulaminu nie tylko zawieszać, ale dla tych co z premedytacją będą to powtarzać, będą nawet zamykać konta. Takie są fakty.To koniec prywatnych bitew na zasadzie Battlepedia, czy komuś to się podoba, czy nie. Jak kupujesz od złodzieja samochód, a nie z salonu samochodowego, to zabierają ci w najlepszym przypadku samochód, jak udowodnisz, że nie działałeś w zmowie z bandytą. Przykro mi panowie, też jestem rozczarowany tą sytuacją, ale stare turnieje zostaną dograne wg starych zasad, nowe turnieje wg Battlepedia są już zabronione. Jak ktoś chce prywatnie sobie zagrać bitewkę na boku, proszę bardzo. Jakiś turniej z poddaniami. Nie widzę problemu, dopóki ktoś o tym nie doniesie w raporcie oszustwa. Ale Polski Personel OSM, ani żaden inny z innych krajów - nie będzie brał w tym udziału. Restrykcje przeciw wszelkim "buntownikom" zaczną się w momencie wprowadzenia bitew towarzyskich w bitwach rankingowych oraz wprowadzenia specjalnej ligi dla bitew. Jesteśmy w okresie przejściowym. To tak jak było z przejściem z wersji 2.0 do 3.0. Część graczy pokrzyczała, że do bani!... i gra dalej, inni przestali w ogóle grać... i nikt już o nich nie pamięta, a wersja 3.0 jak weszła tak i jest. Tak samo będzie z bitwami. Jesteśmy tu gośćmi, niecały 1% graczy to ci grają w bitwach wg Battlepedia. Nawet gdyby wszyscy jednego dnia przestali grać w OSM to... nie byłaby to strata, która spowodowałaby jakieś wielkie dziury finansowe dla właściciela gry. Chcą zlikwidować bitwy i poddania, to zrobią to. A takie zapadły decyzje. I my gracze nie mamy tu nic do gadania. Polski Personel OSM nie będzie organizował turniejów z poddaniami - to nasze oficjalne stanowisko. Koniec. Kropka.
-
Mi też nie podobają się te nowe bitwy, oddaniami można było zrekompensować sobie jakieś niepowodzenia, przechytrzyć rywala. To było interesujące.. rozkminić rywala etc.
Jesteśmy na takim etapie, że nic nie możemy poradzić tylko musimy się dostosować.
-
@Stefan-Joptwojmać said in MPP 2020 || D Y S K U S J A ||:
Jest jeszcze jedna kwestia. Dostaliśmy również zakaz organizowania wszelakich turniejów z ramienia Polskiego Support Stafu od swojego szefostwa w którym będą oddania. Stąd chcieliśmy się zapytać was o zdanie co sądzicie o takim rozwiązaniu:
By uniknąć oddania 12 par trafi do grupy A(12 zespołowa liga retro) która będzie dzieliła się na Grupę A1 i A2. tzn jedna osoba z pary trafi do grupy A1 druga do grupy A2. Co o tym myślicie?
Reasumując:
12 par - 24 osoby
Grupa A dzieli się na 2 ligi A1 oraz A2. Punkty z tych lig sumuje się jak co roku u partnerów i wychodzi t para która uzbiera więcej punktówDobrze rozegrane przez PARĘ mistrzostwa PAR (a chyba mogę coś na ten temat powiedzieć) to nie same indywidualne popisy, a bardzo dużo współpracy taktycznej. Wspólnie poszukuje się, jaki taktyki działają w danej lidze i na danego przeciwnika.
MPP 2019 to dla Marcina i dla mnie były 3 miesiące mocnej, codziennej współpracy, a w proponowanej formule prawie nie będziemy mieli po co ze sobą pisać, wymieniać spostrzeżeń na temat taktyk, przeciwników.
Jeżeli faktycznie zmienicie formułę w ten sposób, to chociaż zmieńcie też nazwę na Mistrzostwa Polski Dwójek, bo to będą mistrzostwa dwóch indywidualistów, a nie pary.Spójrzcie tak poza tym na CCWE. Jakimś cudem turniej z oddaniami został oficjalnie autoryzowany już po wprowadzeniu obostrzeń, więc może pójdźcie tą drogą i spróbujcie zdobyć taką autoryzację.
Może, nie wiem, oddajcie organizację MPP komuś spoza Polskiego Personelu. Jak chcecie, to ja mogę.
Regulamin regulaminem, ale tworząc prywatną ligę za monetki, gdzie można się dostać tylko z zaproszenia, gdzie są ustalenia pomiędzy wszystkimi graczami, a nie ciche spiski grup przeciw grupom (zakazujemy tego przecież), to nie powinno z tym być problemu, jak i nie ma go w CCWE.Ja osobiście rozważę rezygnację z turnieju MPP, jak on nie będzie prawdziwym MP PAR. Jak ktoś wspomniał, jak nie pasuje, to się nie bierze udziału.
-
@Dovco_HandF ten punkt co cytujesz to dotyczy ligi tak zwanych otwartych gdzie zapraszamy wszystkich menedżerów i na przykład jestem z kolegami i ustawiamy mecze między sobą żeby kogoś tam pogrążyć nie dotyczył ligi tak zwanej prywatnej gdzie sami ustalamy sobie wewnątrz zasady i nie łamiemy ego punktu bo jeżeli przed ligą umówimy się że robimy oddania to wszyscy robią tak samo.jak pamiętam regulamin obowiązujący kilka lat i cały czas był ten zapis i jakoś nikomu nie przeszkadzało.ale jak napisałem nie dotyczy to prywatnych gdzie zapraszamy indywidualnie managerów.
co do organizacji jeżeli Polski stsff nie chce tego robić mamy pełno grupą organizujemy prywatne turnieje to i mistrzostwa Polski par wtedy zorganizujemy
-
Nie mogę edytować swojego posta, a zapomniałem wrzucić linka do autoryzowanego turnieju z poddaniami:
https://forum.onlinesoccermanager.com/topic/47921/authorized-crew-cup-world-edition -
To jest luźna propozycja, szukamy rozwiązań i chcemy też poznać waszą opinię.
Takim moim najprostszym pomysłem było to, by grać jak graliśmy wcześniej oraz biorąc pod uwagę fakt, że nie ma już punktów bonusowych, zagrać bez oddań, a dwumeczu pary nie liczyć do naszej tabeli punktów par. Ciągle myślimy nad rozwiązaniami.
-
@sniki26 Jak dla mnie wychodzi tu prosta sprawa to już nie jest gra for fan tylko wychodzi że nie można już tutaj grac jak nam graczom się podoba tylko jest wprowadzona dyktatura założycieli i mają w dupie graczy bo dla nich mamy się podporządkować i ładnie płacić bo za ligi i tak dają monet tyle co kot napłakał i jeśli chcesz grac musisz kupować monety.
-
@Stefan-Joptwojmać
No właśnie... co to za mistrzostwa PAR jak każdy gra w innej lidze z innymi przeciwnikami? To tak jakby w tenisie zagrać debla w dwóch meczach singlowych. Oczywiście @Stefan-Joptwojmać zawsze trzeba szukać rozwiązań, ale tak jak pisali koledzy wcześniej cały turniej MPP traci w tym momencie sens. -
Moim zdaniem moze byc para w jednej lidze,ale po prostu nie liczyć tych punktow w calym rozrachunku,i powinno byc po problemie
-
@Didierluk said in MPP 2020 || D Y S K U S J A ||:
Może zagrać jednak jedna para w tej samej lidze, z zakazem oddawania, niech wygra lepszy. Jak padnie remis to trudno. Ludzie będą się pilnować bo zawsze można wysłać szpiega i zobaczyć czy nie oddanie.
Zaczęłyby się kłótnie, czy 451 długie ktoś grał, żeby mecz oddać, czy to była jego myśl taktyczna
Możemy zagrać bez liczenia tych punktów i wtedy już na pewno nie będzie "współdziałanie menadżerów bądź członków Grup rywalizujących w OSM mogące wpływać na wyniki takiej rywalizacji", co moim zdaniem i tak nie łamiemy tej zasady jakbyśmy sobie nie ustalili.
-
@sniki26 Polski Personel jest organizatorem Mistrzostw Polski, Mistrzostw Polski Par, Mistrzostw Polski Grup a w niedalekiej przyszłości Pucharu Polski Grup i to Polski Personel PL decyduje jaka będzie formuła każdego z tych turniejów. ( To, że chcemy usłyszeć zdanie menadżerów spoza Personelu, to chyba nic złego?)... Natomiast nic nie szkodzi na przeszkodzie, żeby sobie zorganizować prywatnie jakiś turniej par, wedle swoich prywatnych zasad ustalonych bez udziału Polskiego Personelu OSM. Turniej MPP 2020 zostanie rozegrany na podobnych zasadach jak rok temu z jedną ważną zmianą, która w żaden sposób nikomu nie zaszkodzi: nie liczymy punktów w meczach między kolegami z pary. Turniej poprowadzi od nas @Stefan-Joptwojmać. Wkrótce pełny Regulamin. Startujemy w pierwszej połowie lutego br.
-
@Dovco_HandF said in MPP 2020 || D Y S K U S J A ||:
@sniki26 Turniej MPP 2020 zostanie rozegrany na podobnych zasadach jak rok temu z jedną ważną zmianą, która w żaden sposób nikomu nie zaszkodzi: nie liczymy punktów w meczach między kolegami z pary.
Dzięki!
-
Panowie kiedy start MPG 2020?
Pytanie do zasad
Mam nadzieje ze beda takie jakie byly? I ze nasz turniej pozostanie orginalny. -
@Seba191995 said in MPP 2020 || D Y S K U S J A ||:
Panowie kiedy start MPG 2020?
Pytanie do zasad
Mam nadzieje ze beda takie jakie byly? I ze nasz turniej pozostanie orginalny.Start w pierwszej połowie lutego. Po zapisach musimy przeprowadzić weryfikację uczestników. Tak jak @Dovco_HandF już napisał - turniej zostanie rozegranych na zasadach jak w poprzednim roku z małym wyjątkiem, który został nam narzucony z góry. Nie będzie dozwolone oddanie w parze i punkty z dwóch meczów pomiędzy kolegami z pary nie będą liczone do naszej tabeli par.
-
@Stefan-Joptwojmać kolega pyta o MPG a nie MPP Najprędzej to pewnie po MPP można spodziewać się?
-
@daroo933 said in MPP 2020 || D Y S K U S J A ||:
@Stefan-Joptwojmać kolega pyta o MPG a nie MPP Najprędzej to pewnie po MPP można spodziewać się?
Kurczę odpowiadałem w 2 tematach i coś mi się pomieszało
Na razie czekamy na nowe ligi. Kiedy to nastąpi? Trudno powiedzieć. Ten rok jest takim rokiem przejściowym między tym co było, a tym co będzie. Tak jak wielu nie tylko z naszego kraju nie może się z tym pogodzić tak nie zmienia to faktu, że to nastąpi. Bitwy ze starym systemem powoli odchodzą do lamusa. Ja osobiście też tego nie chcę, ale co ja mogę? Musicie zdać sobie sprawę, że gracze tacy jak my biorący udział w rozmaitych turniejach są tylko małym procentem wszystkich graczy. Nic nie pomogą prośby, nic nie pomoże straszenie, że ktoś zakończy grę etc. Po prostu tak się stanie. Tak jak było ze zmianą wersji.. odeszli jedni, przyszli inni.. to normalne.
Drugą pewną rzeczą jest to, że jak tylko czegoś się dowiemy niezwłocznie was o tym poinformujemy. Także tutaj zalecana jest cierpliwość.
Prosiłbym już nie zaśmiecać tego tematu, a rozmowy - jeżeli to kogoś interesuje - przenieść do tego tematu:
https://forum.onlinesoccermanager.com/topic/40922/mpg-2019/1269