MPP 2020 || D Y S K U S J A i W Y N I K I ||
-
@Lhundaeion aby rozbudować stadion trzeba nie raz ale parę razy kliknąć więc byłoby to umyślnie i uważam że jeśli tak ktoś postawi to kara powinna być większa niż w tamtym roku (chyba -5 pkt była) co można było odrobić w 2 meczach u siebie. Należałoby dać taką karę aby odechciało się każdemu umyślnego podnoszenia poziomu murawy. A co do treningu to rozumiem że z rozpędu można wysłać zawodników ale później ten trening trzeba też zatwierdzic więc toroqniez w sumie parę ładnych kliknięcie jest.
Mówiąc krótko jestem za blokada treningu i stadionu jak również sparingu oraz za zwiększeniem pkt karnych za ww -
Zdecydowanie zgadzam się z PB. Obecna kara zostawia nam pole do kalkulacji, czy nie opłacałoby się podbić stadionu o poziom na cały sezon.
-
@Cezarro zgadzam się że rozbudowa stadionu powinna być jak nie będzie to każdy każdego będzie śledził czy nie rozbudował stadion a tak proszę bardzo też trzeba być skupionym kto ma ochotę niech rozbudowuje kto nie ,nie
rozbudowuje to nie wymaga żadnych monet.
o mistrzostwie zdecydują pewnie mecze wygrane na wyjeździe niech to będzie trudniej a rozbudowa w tym pomoże. -
Jeśli rozbudowa stadionu będzie dozwolona to będzie to niesprawiedliwe bo załóżmy że gram z Jaskiem w I kolejce i rewanż w 9 kolejce. W I kolejce nie mam jeszcze rozbudowanego stadionu a w 9 kolejce mój rywal juz ma co najmniej 2 poziom. Przy rownych wartościach składu to ma znaczenie. Te wszystkie za i przeciw były rozważane rok temu nie wiem po co znowu wałkować ten sam temat...
-
@Didierluk said in MPP 2020 || D Y S K U S J A ||:
Jeśli rozbudowa stadionu będzie dozwolona to będzie to niesprawiedliwe bo załóżmy że gram z Jaskiem w I kolejce i rewanż w 9 kolejce. W I kolejce nie mam jeszcze rozbudowanego stadionu a w 9 kolejce mój rywal juz ma co najmniej 2 poziom. Przy równych wartościach składu to ma znaczenie. Te wszystkie za i przeciw były rozważane rok temu nie wiem po co znowu wałkować ten sam temat...
Dokładnie, jak możemy budować stadion lub trenować, to terminarz ma znacznie większy wpływ na rozgrywki. Również to, kto będzie sobie nastawiał na noc budzik na stadion lub kto nie może natychmiastowo kliknąć stadionu/treningu w pracy.
Oczywiście to wszystko są części, ale dlaczego by nie dążyć do tego, żeby największy wpływ miały taktyki, a minimalizować wpływ czynników zewnętrznych?
Mówię to, jako ktoś, kto przy dozwolonym treningu ma z reguły wartość w czołówce, mało śpi i z reguły może kliknąć z pracy, z której sobie właśnie piszę. -
Mnie osobiście wszystkie podane reguły pasują, bez treningu , rozbudowy stadionu jest okej
-
Mnie natomiast reguły nie pasują , dlatego nie biorę udziału. Dobrze by moim zdaniem było , żeby wszyscy gracze którym nie pasują podane reguły po prostu nie zapisywali się do rozgrywek, a nie potem płaczą że dostali kary bo zapomnieli że czegoś tam nie można. A kary dla kogoś będą , bo zawsze komuś się coś zapomni.
-
@Cezarro said in MPP 2020 || D Y S K U S J A ||:
Mnie natomiast reguły nie pasują , dlatego nie biorę udziału. Dobrze by moim zdaniem było , żeby wszyscy gracze którym nie pasują podane reguły po prostu nie zapisywali się do rozgrywek, a nie potem płaczą że dostali kary bo zapomnieli że czegoś tam nie można. A kary dla kogoś będą , bo zawsze komuś się coś zapomni.
I to jest zdrowe podejście.Jest jeszcze jedna kwestia. Dostaliśmy również zakaz organizowania wszelakich turniejów z ramienia Polskiego Support Stafu od swojego szefostwa w którym będą oddania. Stąd chcieliśmy się zapytać was o zdanie co sądzicie o takim rozwiązaniu:
By uniknąć oddania 12 par trafi do grupy A(12 zespołowa liga retro) która będzie dzieliła się na Grupę A1 i A2. tzn jedna osoba z pary trafi do grupy A1 druga do grupy A2. Co o tym myślicie?
Reasumując:
12 par - 24 osoby
Grupa A dzieli się na 2 ligi A1 oraz A2. Punkty z tych lig sumuje się jak co roku u partnerów i wychodzi t para która uzbiera więcej punktów -
@Stefan-Joptwojmać dlaczego takie zakazy wprowadzają?
-
@daroo933 said in MPP 2020 || D Y S K U S J A ||:
Od ponad 2 lat walczą z oddaniami. Nie możemy również zorganizować MPG na starych zasadach.. coś się kończy coś zaczyna..
-
@Stefan-Joptwojmać Czyli partnerzy z pary nie zagrają ze sobą? Jesli tak to chyba ok
-
@Stefan-Joptwojmać said in MPP 2020 || D Y S K U S J A ||:
@daroo933 said in MPP 2020 || D Y S K U S J A ||:
Od ponad 2 lat walczą z oddaniami. Nie możemy również zorganizować MPG na starych zasadach.. coś się kończy coś zaczyna..
Nie rozumiem dlaczego. Ale zobaczymy czy na lepsze..
-
a jak zagramy i będziemy robić oddania to co nam zrobią co ich to obchodzi jak my sobie będziemy grali ludzie to paranoja to niech śledzą każdą ligę ja mogę założyć sobie ligę i będę grał sobie z kumplami i na przykład Julka lubię tą oddam to co zawiesza mnie panowie więcej spokoju luzu niech bujają się z tymi zasadami naprawdę bez przesady przecież my to płacimy normalne pieniądze a oni będą wymagać że ja mam grać w lidze bez oddania dlaczego mam ochotę w mojej prywatnej lidze za moje prywatne pieniądze będę grał jak chce
-
tak samo nie rozumiem dlaczego mamy nie grać bitew na starych zasadach te zasady ustalili sobie sami gracze nic do tego ludziom którzy współtworzą tą grę kompletnie nic wpłacimy pieniądze w lidze ustalamy sobie swoje zasady i możemy sobie grać jak chcemy nie mogą tego na siłę wprowadzić.zakładam Ligę za swoje realne pieniądze gram z kolegami i w lidze ustalamy że gramy parami i pary mogą robić oddania i co zrobi OSM zawiesił mi konto?
i to jest pytanie oficjalne do polskiego zarzadu bo ja chcę wiedzieć jeżeli płacę za założenie ligi to kto w tej lidze rządzić i nikt nie będzie mi ustalał jak ja mam tam sobie grać z kolegami