MPP 2020 || D Y S K U S J A i W Y N I K I ||
-
Chętni na Moderatora Ligi:
Grupa A @Ochowiak
Grupa B @Lhundaeion
Grupa C @kryminalksg
Grupa D @ToomAnyWays
Grupa E @Didierluk
Grupa F
Grupa G @Stefan-Joptwojmać
Grupa H @km1992_1992_1
Grupa I @tristan1982
Grupa J @pb1984
Grupa K @radekwolin.
Grupa L @kot-222 -
@sniki26 Tak, ale uważaj, bo w tym turnieju nagle nie możesz mieć zawodnika spoza pozycji w żadnym meczu, nie tylko przeciw swojemu z pary, bezwzględnie.
-
@Lhundaeion said in MPP 2020 || D Y S K U S J A ||:
@sniki26 Tak, ale uważaj, bo w tym turnieju nagle nie możesz mieć zawodnika spoza pozycji w żadnym meczu, nie tylko przeciw swojemu z pary, bezwzględnie.
Ta gra zmierza w pewnym kierunku. Mamy wytyczne do których musimy się stosować. Ja przyznaję Ci 100% racji, ale pewnych rzeczy nie przeskoczymy.
"All players (even substitutes) correctly in the line up"
-
Brakuje jednego moderatora do założenia ligi ,a chętnych brak.
-
@Stefan-Joptwojmać said in MPP 2020 || D Y S K U S J A ||:
(...)
"All players (even substitutes) correctly in the line up"Ale co właściwie właśnie zacytowałeś To już nie jest fragment z "Terms"
@huzar-shakir said in MPP 2020 || D Y S K U S J A ||:
Nie znasz kogoś z tej grupy?
-
@huzar-shakir said in MPP 2020 || D Y S K U S J A ||:
Jest jeszcze trochę czasu.
@Cezarro said in MPP 2020 || D Y S K U S J A ||:
@Stefan-Joptwojmać said in MPP 2020 || D Y S K U S J A ||:
Ta gra zmierza w pewnym kierunku
Ewidentnie zmierza w pewnym kierunku , ale czy aby na pewno jest to kierunek właściwy ???
Zależy dla kogo. Jestem zdania, że albo to się akceptuje i temu podporządkuje albo po prostu się odejdzie. Z racji pełnionej funkcji nie mogę mówić głośno pewnych rzeczy, ale wiedz, że sporo osób ma podobne zdanie do Ciebie, w tym i ja
-
@Stefan-Joptwojmać To też ja nie ukrywam, że jak te nowe bitwy, co to je mają wymyślić, nie będą cudem nad cudami, to pokończę co zacząłem i usuwam gierkę.
Ale jeszcze raz: Co Ty zacytowałeś w poprzednim poście?
-
@Stefan-Joptwojmać To też ja nie ukrywam, że jak te nowe bitwy, co to je mają wymyślić, nie będą cudem nad cudami, to pokończę co zacząłem i usuwam gierkę.
Ale jeszcze raz: Co Ty zacytowałeś w poprzednim poście?
Inaczej. Chodzi o to, że gracze mają być ustawiani na swoich pozycjach, bo oni uważają to za łamanie zasad OSM, a konkretniej tej zasady:
"Collaboration between managers in all leagues is prohibited at osm."
Inna sprawa, że powinni zamiast zakazami po prostu zablokować taką możliwość. Nie wiem tylko czy technicznie są w stanie tego dokonać.
-
@Stefan-Joptwojmać Rozumiem, że to jakieś wytyczne, które otrzymaliście z góry, ale czy na pewno nie dotyczyły tylko meczy pomiędzy sobą w parach? W zwykłych meczach, w zwykłych ligach nie ma przecież takich zasad. Nikt tego też w żaden sposób nie kontroluje i można by naprawdę pominąć kwestię zawodników poza pozycją w meczach z rywalami. Chodzi mi naprawdę głównie o sytuację, w której ktoś po prostu nie zdąży, bo na ostatnią chwilę ustawienie zmienił.
Chyba nie muszę tego zresztą nikomu specjalnie tłumaczyć i pewnie każdemu zdarzyło się mieć zawodnika nie na pozycji przez przypadek. -
@Stefan-Joptwojmać Rozumiem, że to jakieś wytyczne, które otrzymaliście z góry, ale czy na pewno nie dotyczyły tylko meczy pomiędzy sobą w parach? W zwykłych meczach, w zwykłych ligach nie ma przecież takich zasad. Nikt tego też w żaden sposób nie kontroluje i można by naprawdę pominąć kwestię zawodników poza pozycją w meczach z rywalami. Chodzi mi naprawdę głównie o sytuację, w której ktoś po prostu nie zdąży, bo na ostatnią chwilę ustawienie zmienił.
Chyba nie muszę tego zresztą nikomu specjalnie tłumaczyć i pewnie każdemu zdarzyło się mieć zawodnika nie na pozycji przez przypadek.Ja Cię doskonale rozumiem, ale spróbuj też zrozumieć mnie. Oni uważają wystawianie zawodników nie na swojej pozycji za łamanie regulaminu. Uwierz mi, że wystarczy jeden raport i mogą konto zawiesić, nie znam taryfikatora na ile, bo to nie moja działka, natomiast wyobraź sobie, że ktoś Cię zgłosi i wtedy Ci konto na tydzień blokują pod czas MPP, smutne prawda? I nic nie będziemy mogli w tej sytuacji zrobić.
Bycie moderatorem ma swoje plusy i minusy, jednym z minusów jest to, że wykonując swoje obowiązki muszę kierować się zasadami, które zawsze jednej ze stron nie będą pasować, może powiem to brzydko, ale są osoby co wysyłały mi skany tego co pisało się w grupach na mój temat. Więc sporo wiem na temat niektórych grup i osób i zaręczam Ci, że gdyby zdarzyła się sytuacja, że Ci się nie fartnie i nie zdążysz ustawić jak trzeba to zostaniesz od razu zgłoszony. Takie jest nasze społeczeństwo.
Ja też lubię taktyki zmieniać podczas symulacji, a teraz niestety trzeba będzie ustawiać na styku.
-
@Stefan-Joptwojmać No spoko. Znaczy nie spoko, ale rozumiem. Chciałem się upewnić, czy dokładnie tak dostaliście wytyczne od tych "onych", czy też trochę nadgorliwości się wkradło.
Technicznie zablokować wstawienie zawodnika na niewłaściwą pozycję to się mieści w linijce kodu. To tyle samo roboty, co zrobienie tego czerwonego tła przy błędnej pozycji. Nie jestem programistą, ale zaręczam Ci, że tak jest i to dla każdego języka programowania
Nikt tego nie będzie blokować technicznie, bo to wcale nie jest wbrew zasadom gry. Wbrew zasadom jest podkładanie się komuś, z kim się powinno rywalizować, żeby mu pomóc wbrew duchowi gry. Jak sobie gramy bitwa, to nie jest wbrew duchowi gry i to nie jest żadna tam kolaboracja.
Nie jest też żadną kolaboracją celowe wystawienie zawodnika nie na pozycji w celach strategicznych, gdy się chce koniecznie jakieś ustawienie, ale brak właściwych zawodników. Osobiście wygrałem np. z przeciwnikiem przy wyrównanych składach grając ustawieniem z 4 obrońców, gdzie miałem tylko 2 dostępnych i po bokach grali defensywni pomocnicy. Nie można powiedzieć, że złamałem w ten sposób regulamin gry.
Jak się człowiek przestawić nie zdąży, to też nie jest wbrew zasadom gry, bo ten durny punkt 8 dotyczy przecież celowego działania, w zmowie właściwie.Takie przypadki w ogóle nie są zakazane w zwyczajnych ligach, których dziesiątki tysięcy są rozgrywane.
Właściciele wyraźnie mają problem z turniejami organizowanymi przez graczy, dla graczy, bo one nie są na ich zasadach, bo one często mają ograniczone wydatki monet. Te turnieje właściwie uczą sporo ludzi, że granie w gównoligach jest mało warte i nie ma co wydawać w lidze o nic setek monet na zakup Lessiego czy Krystynki.
Walczą z nami na wszelki sposoby. Zakazują organizacji turniejów w danych formułach lub mocno w nie ingerują, wymyślają bzdurne zasady i nie ma co udawać, że tego nie widzimy.Gdybym nie umówił się z Marcinem i mu wiele nie zawdzięczał, to już bym zrezygnował. Za rok to już mogę Marcinowi obiecać, że z takimi wymysłami startować nie będę oraz nie zapiszę się do żadnego turnieju przed podaniem jego pełnego regulaminu.
W ich bitwach startować pewnie też nie będę. Mam nadzieję wygrać te MPP lub WCC lub WNT, a najlepiej wszystko, a później sobie spokojnie zrezygnuję z grania. Dla nich żadna strata, ale dla mnie co tu się odpierdala to strata ogromna. To jest niszczenie tego co uwielbiam w tej grze i to właściwie dla czyjegoś kaprysu.Chciałbym też nadmienić... Czasami bywa tak, że na pół godziny przestaje działać dostęp do gierki. To nawet nie jest tak, że każdemu, ale niektórym. Jak jestem z ludźmi w kontakcie na discordzie, to wiem, że tak jest czasami. No i co? Jak ktoś 10 minut przed symulacją będzie się przestawiał i mu grę odetnie, to też ma 2-6 punktów w ***ę?
Tej zasady to się na pewno nie da wynegocjować i ograniczyć do grania przeciw sobie w parze?
Już nie wspomnę, że to jest tak cholernie przykre, że nam się wcinają w turniej o towarzysko ustalonych zasadach i tworzony w ligach prywatnych za monetki. Przeboleję, ale za mocna się te ingerencja robi. To jest niesprawiedliwe, a właśnie przez to, że są konfidenci, to będzie to wypaczać wyniki.Inna opcja, którą rozważam, ale bardzo marnymi szansami na wypalenie, to zorganizowanie społeczeństwa poza oficjalnym forum. Np. na innym forum. Tylko musiałoby być sporo chętnych do takiego przedsięwzięcia w tym organizatorzy dotychczasowych turniejów.
Można też chociaż spróbować wyjść z jakimś jednym nieoficjalnym turniejem organizowanym gdzieś indziej. Nikt tak naprawdę nie kontroluje, co się w ligach dzieje, dopóki ktoś nie robi zgłoszeń.Sorry za długi wywód i wiedzcie, że do Was pretensji oczywiście nie mam.
-
Chętni na Moderatora Ligi:
Grupa A @Ochowiak
Grupa B @Lhundaeion
Grupa C @kryminalksg
Grupa D @ToomAnyWays
Grupa E @Didierluk
Grupa F @daroo933
Grupa G @Stefan-Joptwojmać
Grupa H @km1992_1992_1
Grupa I @tristan1982
Grupa J @pb1984
Grupa K @radekwolin.
Grupa L @kot-222 -
Szykujcie konta, niebawem więcej info na temat założenia ligi.
-
Grupa C gotowi na start jutro?
@BadBrains & @mr-Ciacho
@Krzh98 & @Pawlinho1906
mój partner i Moderator Ligi: @kryminalksg
@Wojtek-Szefuncio & @Cysiu98
@paragon12 & @Pep-Guardiola1888 -
@Dovco_HandF Inne grupy też gotowe... Jakie widełki czasowe założenia grupy?
-
@Dovco_HandF gotowi
-
Ruszamy już jutro! Ligę najlepiej zakładać po 21.
Wybieramy ligę "Historia - Liga Klubów A"
Ustawiamy nazwę ligi na MPP 2020 - Runda 1 - Grupa X - gdzie w miejsce X wpiszcie swoją grupę
Następnie przechodzimy do ustawień ligi w tym miejscu:
i ustawiamy w następujący sposób:
gdy już ustawimy i sprawdzimy czy wszystko gra klikamy potwierdź, wybieramy klub płacimy za ligę i zapraszamy odpowiednie osoby do swoich grup
@Ochowiak @Lhundaeion @kryminalksg @ToomAnyWays @Didierluk @daroo933 @Stefan-Joptwojmać @km1992_1992_1 @tristan1982 @pb1984 @radekwolin @kot-222
-
@Stefan-Joptwojmać wszystko ładnie opisane jutro ZACZYNAMY