Puchar Polski Grup 2020 - Dyskusja (PPG 2020)
-
PPG 2020 - Runda 1 - Grupa F
-
PPG 2020 - Runda 1 - Grupa C
-
@Damiś27 ale tutaj jeszcze jest jedna rzecz którą @Magic-89 zauważyl. Mianowicie dlaczego menadzer który był zmuszony wziąć niższy cel jest liczony normalnie jakby miał cel początkowy bo w takim przypadku paradoksalnie obie grupy ponoszą straty nie ma dla strony pokrzywdzonej tak naprawdę żadnej rekompensaty. Dajmy przykład całkowicie przeze mnie wymyślony. Menadżer X miał przypisany klub z celem 1 a był zmuszony wziąć klub z celem 12. W lidze jest 14 i idąc schematem z tabelki ma już za brak osiągniętego celu -13 pkt choć najsprawiedliwiej byłoby gdyby miał-2 pkt gdyż to że ma niższy cel nie zależy od niego. Patrzmy z drugiej strony. Menadżer Y miał przypisany klub z celem 12 a wziął klub menadżera X czyli cel 1. W swojej lidze załóżmy że jest 2 i idąc za tabelką jest liczony normalnie i ma na plusie 10 pkt. W takim razie co mu z tej kadry-3 pkt jak i tak jest do przodu. Tutaj też najsprawiedliwiej byłoby gdyby menadżer Y był liczony na podstawie celu który wziął czyli powinien mieć -1 pkt a nie tylko samą karę za złamanie regulaminu. Patrząc w przyszłość to niebezpieczny proceder bo wcale nie nauczy tych menadżerów, którzy oszukują, uczciwej gry tylko będzie promował obchodzenie regulaminu. W takich turniejach liczą się każde punkciki więc to naprawdę istotne.
-
@Janex123 @Magic-89 Poruszyliście na wszystkie strony ten problem.
@Janex123 Zgadzam się i nie będę ukrywał. W tą stronę popieram to i będziemy o tym na pewno dyskutować. Na tą chwilę zostawiłem nam możliwość reagowania jako organizator w przypadku zagrożenia fair play czy zachowań psujących znacząco turniej.
Będę chciał dyskutować nad moim pomysłem: Kara jako współczynnik czy indywidualne karanie w zależności od skutków w turnieju.
Tylko jak zawsze są wady i zalety. np. Jaka kara czy dane zachowanie i w jaki sposób może czynny przyczynić się do osiągnięcia wyniku, a jakim umiejętności.Jest to 1 tego rodzaju turniej. Cały czas ja, @Mati-Colchoner czy @ToomAnyWays i inni pracujemy nad jego ulepszeniem. Czy między 1 edycją i następną edycją zmiany. Jestem przekonany że tak i zawsze w praktyce widzimy więcej niż w teorii.
Pamiętajcie każdy z organizatorów zastanawia się przed turniejem jak wszystko ma wyglądać.
Później wszystko może się zmienić zwłaszcza jeśli to zupełnie nowy turniej. -
@Damiś27
A ja mam pomysł chłoposzki jak to powinno wyglądać.Menadżer X miał wziąść cel 12 a wziął cel 1.
Menadżer Z miał wziąść cel 1 a przez błąd gracza X jest zmuszony wziąść cel 12.Obecną wasza forma wydaje się najsprawiedliwsza, ale biorąc pod uwagę że menadżer X za pomyłkę zyskał 20mln na start, to lepsza karę byłoby:
- powinien mieć w pierwszych dniach przygotowawczych np od godziny wejścia do ligi zakaz handlu przez co najmniej 24 godziny.
Na dodatek, żeby gracz Z nie był za bardzo poszkodowany powinien gracz X odsprzedać swojego najlepszego piłkarza po najniższej cenie menadżerowi Z.
Gdyby miał to wiadomo gdzie w 4 literach nadal, dyskwalifikacja takiego gracza z turnieju.
Wtedy przy takim zachowaniu, możecie sprawiedliwie liczyć pkt celowi 1 jako cel 12 i na odwrót.
Pozdrawiam - powinien mieć w pierwszych dniach przygotowawczych np od godziny wejścia do ligi zakaz handlu przez co najmniej 24 godziny.
-
Puchar Polski Grup 2020 został uzupełniony o Spis Pucharu Polski Grup 2020
https://forum.onlinesoccermanager.com/topic/52884/puchar-polski-grup-2020-dyskusja-ppg-2020/2?page=1
Spis Pucharu Polski Grup 2020 - to informacja, gdzie możesz znaleźć istotne i najważniejsze rzeczy o turnieju
@Language-PL
Zapoznaj się z datą Startu 2 Rundy i wcześniej sobie przygotuj w grupie skład oraz jeśli ktoś w grupie jest wstanie założyć ligę to PM
Pamiętaj, że podajmy wcześniej datę ze względu na to żeby gracze sobie przygotowali sloty.
Prawdopodobny czas podawania składów to 26.07.2020-28.07.2020Start 2 Rundy: 03.08.2020 (Poniedziałek)
-
-
-
-
-
PPG 2020 - Runda 1 - Grupa A