MISTRZOSTWA POLSKI OSM 2016
-
Jako moderator Polish Warriors pragnę pogratulować wszystkim biorącym udział w finale, za to że się w nim znaleźli, w szczególności dla @kalka301 i @Damiś27 na których nikt przed MP nie stawiał, właściwie w ogóle ich nie znał, a jednak pokazali charakter i zaszli bardzo wysoko. Cieszę się że godnie reprezentowali grupę (Damiś przez pewien czas, żałuje że nie został dłużej :(). Również gratuluje dla @CorreThe dobrej gry w finale. Jego chyba każdy zna i nie powinna nikogo dziwić jego obecność w finale Mam nadzieję że w następnych MP będzie nas więcej na tym etapie.
-
@Łukasz-Kowalski said in MISTRZOSTWA POLSKI OSM 2016:
jeśli jest ktoś chętny wypowiedzieć się na ten temat, to proszę o opinie na temat obu meczów (Łukasz - Dovco i mihau-sniki), statystyki obu spotkań poniżej... wg mnie żaden mecz nie był ustawiony.... nie wierzę, by Michał (znająć go długo) z własnej woli zagrał nie fair
Z całym szacunkiem Mistrzu ale statystyki potrafią mnie czasem rozbawić do łez o czym już pisałem w tym dziale po meczu z członkiem swojej grupy. Gdyby Dovco chciał Ci napsuć krwi to odpocząłby we wcześniejszej kolejce, żeby na mecz z Tobą móc wystawić pełen ogień ale tego nie zrobił, bo niby dlaczego miałby to zrobić ? Tylko po to, żeby przeszkodzić Ci w zdobyciu tytułu i pozwolić zdobyć go komuś innemu ? Zrobił tyle ile mógł, żeby Ci nie zaszkodzić ale też nie położył się na boisku Jeszcze raz powtórzę, że ja to rozumiem
-
,,Ustawiony" mecz: Łukasz Kowalski (Rock) 1-0 Dovco_HandF (Water)
Witam, zacznijmy od składu Jurka, kilka roszad w składzie (później podam powód rotowań) ale ogólnie bez wielkich roszad bo nie dał najgorszego bramkarza ani najgorszego napastnika tylko - dobrych graczy!
Screeny (gracze w kółku to gracze z wyjściowego składu):
Teraz statystyki meczowe i przebieg meczu. Taktyka Jerzego to 451 i oddane z tego 8 strzałów to oddanie? Gdyby oddawł to by oddał strzałów max 3/4 a nie 8! No i 2 kartki, gdyby grał stylem ostrożnym to by dostał dwie kartki? Nue sądzę...
Screeny:
Na końcu ostatnia kwestia czyli koniec terminarza, 3 mecz od końca to mecz z liderem, a dwa ostatnie to mecze z rywalami z którymi walczy o bezpośrednie miejsce w tabeli! Niby troche kontrowersyjne ale wybrał jak najbardziej opłacalną dla siebie wersję
Screeny:
Wniosek: Napisze tylko że urzyjcie mózgu czasem jak coś napiszecie. Lepszego podsumowania nie dostaniecie więc bazujcie na nim. -
@CorreThe said in MISTRZOSTWA POLSKI OSM 2016:
,,Ustawiony" mecz: Łukasz Kowalski (Rock) 1-0 Dovco_HandF (Water)
Wniosek: Napisze tylko że urzyjcie mózgu czasem jak coś napiszecie. Lepszego podsumowania nie dostaniecie więc bazujcie na nim.To ja napiszę tylko, żebyś użył słownika języka polskiego zanim coś napiszesz Przepraszam ale drażnią mnie błędy
-
@Dovco_HandF said in MISTRZOSTWA POLSKI OSM 2016:
@sniki26 said in MISTRZOSTWA POLSKI OSM 2016:
przepraszam wiedziałeś że grasz z liderem,widziałeś że masz osłabionych zawodników kondycyjnie jak sam pisałeś to grałeś nimi do końca żeby na lidera wyjść mega osłabiony ,kto tak gra podaj przykład.
A to już sobie wymyślasz jak zwykle. Jestem zapracowany, kilka dni nie miałem internetu i nie sprawdzałem meczów dalej niż bieżąca kolejka. Więc mi nie wmawiaj czegoś czego nie było ( chociaż ty słyniesz z tego wmawiania innym jak to co kiedy się działo). Nie wyszło ci w tych mistrzostwach, to zachowaj resztki honoru się ukłoń nowemu mistrzowi w pas jak ja to robię:
Tak jest , kłaniajcie się wszyscy w pas Nowemu Mistrzowi Albo nawet padnijcie przed nim na kolana. Kiedyś Kazik Staszewski śpiewał : " ... na kolana chamy , śpiewa Lucjan Pavarotti! ... " A Pan Kowalski to taki Luciano Pavarotti polskiego OSM. Nigdy nie fałszuje
-
Dzięki wszystkim za fajną grę w całych MP. Poziom jest naprawdę wysoki i jak na moje pierwsze MP jestem bardzo zadowolony, jak dla mnie 6 miejsce jest bardzo dobre, przynajmniej będę miał co poprawiać za rok . Gratuluję dla całego podium dla @Łukasz-Kowalski, @ciamajda oraz @klosek, choć oczywiście największe brawa należą się dla Łukasz
-
Dzięki wszystkim za ten finał. Kiedy zaczynalismy mistrzostwa po cichu liczyłem, że może uda mi sie tutaj dotrzeć ale moim celem minimum było przejscie pierwszego etapu i mi sie to udalo. Finał a szczegolnie pierwsza runde zagralem beznadziejnie, ciagle liczac na to, ze moje taktyki w koncu zaczna dzialac, przyatakowal mnie tez system symulacji, ciagle kontuzje i czerwone kartki. Druga runda juz byla lepsza a szczegolnie koncowka, pokombinowalem z suwakami i ostatecznie z ostatniego miejsca wspialem sie na 13naste. Dziekuje wszystkim jeszcze raz za ten turniej i za uczciwa gre (mam nadzieje, ze tak bylo a jezeli nie to wasza sprawa - Wy bedziecie zyc ze swiadomoscia, ze jestescie nie fer)
Do zobaczenia w nastepnych turniejach! -
@borynos
Wszystko już było szeroko opisane na kilku stronach forum, opinie obu stron. Nie było zamiatania, ponieważ nie było problemu.
Wpis snikiego wynikał z frustracji po nieudanym wyniku (czerwonej kartce), co po części mogę zrozumieć.
Niepotrzebne było sianie zamętu na forum, który miał na celu stworzenie "fali uderzeniowej" opartej na insynuacjach, co się trochę niestety udało.
Nawet gdy był przekonany o swojej racji, to powinien to zachować dla siebie lub dla prywatnych odbiorców, natomiast jeśli chcesz pisać coś na forum publicznym to insynuacje należy poprzez obiektywnymi dowodami i skrupulatnie się do tego przygotować.
Ja przed każdym "meczem ryzyka" robiłem screeny składów przed meczem, po meczu i samego meczu. Nie zauważyłem w żadnym mega przegięć.
Prośba nie rzucajcie na forum publicznych stwierdzeń bez podstaw. -
Nawet jesli cos bylo to i tak nikt tego nie udowodni - taka prawda ; )
tak jak pisalem wczesniej (nic nie insynuuje) - jesli cos bylo nie tak - to osoby ktore byly odpowiednie za te czyny powinny czuc sie nie fajnie.Odbijajac od tematu - dostalem 4 monety -,-
-
Dzięki wielkie wszystkich za złożone gratulacje
Fakt te Mistrzostwa były wymagające, były momenty bardzo frustrujące ale więcej było tych satysfakcjonujących.
Gratuluję medalistom i pozostałym finalistom za stworzenie super spektaklu, emocjonującego do samego końca.ps. temat zostanie zamknięty z końcem dzisiejszego dnia
-
Symboliczne nagrody dla 10 finalistów (zostaną dodane niedługo):
ciamajda » 200 BCs
klosek » 150 BCs
damśli7 » 100 BCs
sniki26
Byku Duma Warmii
cogito
mihau1878
Cezarro
Damiś27
bylus22 » 50 BCsAvatarki postaram się zrobić w postaci baneru dla wszystkich na dniach
-
@CorreThe super na każdej pozycji Dovco w tym meczu co opisujesz wystawił po 2 najsłabszych zawodników,brawo ,tak sie gra z liderem,i jak coś to tez pytanie biker w 33 kolejcemega silny skład w meczu w 34 kolejce z kloskiem już także rezerwy, tutaj sprawdziłem żaden z pierwszego składyu bez kontuzji więc mógł grac na całego, też jak dla mnie dziwna postawa
-
@sniki26
Ale po co miał grać na lidera najmocniejszym składem skoro nie walczył o mistrza,a o dolne rejony tabeli? Miał mecze bezpośrednie z rywalami do niższych lokat,więc to logiczne przecież,że to z nimi musiał ugrać jak najwięcej punktów. Z Łukaszem mógł ugrać przykładowo remis najmocniejszym i zmęczonym składem,a na następnej kolejce dostać wpierdel bo musiałby zagrać rezerwami i to by skutkowało np utratą pozycji