MISTRZOSTWA POLSKI OSM 2016
-
Ja np bardzo czesto jestem raz dziennie na osm.... Takze jak mam miec ujemne pkt to wole nie grac....
-
ja tez nie dam rady robic screenow
-
Może nie mam prawa głosu bo będę tylko kibicować, ale jeśli ktoś zagra z kimś sparing, to osoba, z którą ktoś ten sparing zagra będzie to widziała. Wtedy może zgłosić, że ten i ten menadżer zagrał z nim sparing w danej kolejce. Nie można tego też tak rozwiązać?
-
Jak modowie maja możliwość sprawdzenia tego i tak na koniec, to nie widzę sensu sprawdzania tego w trakcie trwania ligi,z tego co widzę nie wszyscy tak maja czas i dojście do kompa.Moim zdaniem wystarczy sprawdzenia na koniec ligi ewentualnie jeszcze 2 razy w trakcje trwania ligi i już ,na koniec ten kto wykorzystał spary walkower i po sprawie.
-
@sniki26
Dokładnie tak. To jest chyba najlepsze rozwiązanie. -
@RTS1910_FCS said in MISTRZOSTWA POLSKI OSM 2016:
Widze ze juz glosowac nie musze... Skoro zakazane sa sparingi to po co robic te screeny ? Co to za wymysl... ? Szczerze powiem ze nigdy tego nie robilem i nie umiem wrzucac na fotum...
Screen nalezy przesłać do mnie na priv, nie na forum.
@Michal_ACM said in MISTRZOSTWA POLSKI OSM 2016:
Może nie mam prawa głosu bo będę tylko kibicować, ale jeśli ktoś zagra z kimś sparing, to osoba, z którą ktoś ten sparing zagra będzie to widziała. Wtedy może zgłosić, że ten i ten menadżer zagrał z nim sparing w danej kolejce. Nie można tego też tak rozwiązać?
A mało jest członków tej samej grupy? lub zwykłych kolegów?
-
@Łukasz-Kowalski
No niby racja. Chyba jestem zbyt łatwowierny -
Instrukcja tworzenia screenu:
- zmniejsz okno przeglądarki przy pomocy klawiszów "lewy ctrl" i "minus" aby pomieścić wszystkich przeciwników
- wykonaj screen ekranu za pomocą klawisza "Print screen" lub "Prt Sc" lub "Prt Scr" (zależy od komputera)
- wkleić (Ctrl+V) zdjęcie w programie graficznym (np. paint, photoshop) i zapisać (Ctrl+S) na twardym dysku
- wejść na stronę tinypic.com (lub inną)
Jeśli wybrałeś tinypic to dalej:
5. wybierz plik z twardego dysku i kliknij na "Prześlij teraz"
6. możesz być poproszony i wpisanie hasła, które się pojawi
7. skopiować trzeci link od góry z pola "Adres URL poczty i wiadomości błyskawicznych" i wkleić do mnie na priv -
A co do screena. Jeśli ktoś nie potrafi to wystarczy wcisnąć na klawiaturze klawisz "Prt Sc", otworzyć painta i przycisk wklej (ctrl+V) i zapisz. Gotowy plik można dodać na stronie takiej jak np https://postimage.org/ Po dodaniu pod obrazkiem wyświetlą się linki i wystarczy skopiować "odnośnik" lub "bezpośreni odnośnik" wysłać do Łukasza i po sprawie. Jeśli działacie na telefonie to sprawdzcie w internecie jak wasz telefon wykonuje screena, gdyż zależnie od producenta może to wyglądać inaczej. Po wykonaniu znowu można go sobie udostępnić np na postimage czy jakiejkolwiek innej stronie uploadowej
Teraz na samo forum łatwiej wstawia się pliki bo można bezpośrednio z komputera lub z telefonu. Nie trzeba się bawić w udostępnianie na stronach od uploadu. No ale w wiadomości prywatnej chyba się nie da tak bezpośrednio z kompa, więc pozostaje podlinkowanie tego.
-
@Łukasz-Kowalski
Trochę się pokryliśmy -
@Łukasz-Kowalski
Zgadzam się jeśli chodzi o wykonywanie screenu. Moim zdaniem ja np głosowałem na NIE zdecydowanie i nie po to żeby tracić monety, dlatego chciałem żeby nie było więc jestem zadowolony. Zawsze będę starał się wysłać, ale każdy ma też życie prywatne, przypominam....
Ja mam pytanie
1.Jest sens karać w trakcie sezonu? Co jeśli ktoś nie użyje żadnego meczy towarzyskiego, a nie uda mu się wysłać screenu?
2.Czy można Ci wysyłać wycienk ekranu?
3.Po co monety robić jak to idzie na 4 konta?
4.Po co kasy robić jak idzie kasy na treningi, rozwój drużyny,lekarzy itp
5.Myślę, że jak jedna osoba nie wyśle nic się nie stanie, gdyż sama z sobą nie mogła zagrać, a jak inni nie mają że grali mecz z tą osobą to sprawa zamknięta.
6.I chyba najważniejsze co jeśli ktoś CI wyślę screen i w tedy zrobi mecz towarzyski?Żeby nie było, nie pytam, żeby siać jakiś hejt, czy prowadzić do kłótni czy utrudniania życia itp, tylko do merytoryczny dyskusji oraz wyjaśnienie pewnych spraw oraz zrozumienie decyzji
-
@Damiś27 said in MISTRZOSTWA POLSKI OSM 2016:
@Łukasz-Kowalski
Zgadzam się jeśli chodzi o wykonywanie screenu. Moim zdaniem ja np głosowałem na NIE zdecydowanie i nie po to żeby tracić monety, dlatego chciałem żeby nie było więc jestem zadowolony. Zawsze będę starał się wysłać, ale każdy ma też życie prywatne, przypominam....
Ja mam pytanie
1.Jest sens karać w trakcie sezonu? Co jeśli ktoś nie użyje żadnego meczy towarzyskiego, a nie uda mu się wysłać screenu?
2.Czy można Ci wysyłać wycienk ekranu?
3.Po co monety robić jak to idzie na 4 konta?
4.Po co kasy robić jak idzie kasy na treningi, rozwój drużyny,lekarzy itp
5.Myślę, że jak jedna osoba nie wyśle nic się nie stanie, gdyż sama z sobą nie mogła zagrać, a jak inni nie mają że grali mecz z tą osobą to sprawa zamknięta.
6.I chyba najważniejsze co jeśli ktoś CI wyślę screen i w tedy zrobi mecz towarzyski?Żeby nie było, nie pytam, żeby siać jakiś hejt, czy prowadzić do kłótni czy utrudniania życia itp, tylko do merytoryczny dyskusji oraz wyjaśnienie pewnych spraw oraz zrozumienie decyzji
Odniosę się do tych pytań i dalej nie będę udzielał się w dyskusji na temat słuszności decyzji dot. screenów:
- Taki, by wyniki były na bieżąco poprawne. Dlaczego ma się nie udać wysłać screenu? To operacja bardzo prosta. Raczej nie przewiduję takiej sytuacji. Proszę poćwiczyć.
- Można wysłać wycinek aby zawierał niezbędne informacje (można wyciąć pasek systemowy, karty przeglądarki itp)
- Względy potwierdzenia autentyczności screenu.
- j.w.
- Prośba o screeen nie będzie do wszystkich po każdej kolejce, tylko wybiórczo do kilku menadżerów.
- To sprawdzę go na koniec sezonu lub po weryfikacji GB i wtedy zostanie naliczona kara.
-
@Łukasz-Kowalski
Ok, będę wysyłał wycinek ekranu, bo to umiem doskonale i tak jak chciałeś...Tylko boje się jak mnie nie będzie na komp, to na mnie trafi... i żeby nie było jeszcze raz nie chciałem meczów więc nie będę używał meczów towarzyskich.... -
no to ja bede w czarnej dupie..... Łukasz grales ze mna w I rundzie i w polfinale... inni rywale tez... przypomnijcie sobie moje logowania....... raz dziennie rano badz wieczorem... rzadko sie zdarza zebym 2 razy dziennie na osm byl............
-
@CorreThe said in MISTRZOSTWA POLSKI OSM 2016:
Ostatnio korzystam tylko z telefonu także będę robił screeny z tel. Ale jak można na koniec sezonu sprawdzić to po co co kolejkę...
@Biker294 said in MISTRZOSTWA POLSKI OSM 2016:
no to ja bede w czarnej dupie..... Łukasz grales ze mna w I rundzie i w polfinale... inni rywale tez... przypomnijcie sobie moje logowania....... raz dziennie rano badz wieczorem... rzadko sie zdarza zebym 2 razy dziennie na osm byl............
Panowie czytajcie uważnie a unikniemy takich pytań.... prośba o screeny będzie wybiórczo do kilku menadżerów co kolejkę, czyli może tak być że w ciągu całego sezonu 4-5 razy zostaniecie poproszeni o screen,