MISTRZOSTWA POLSKI OSM 2016
-
@mihau1878
Kolejka remisów:wrestlers_tone5: -
@Dovco_HandF
Grupa I 14/22
-
@mihau1878 Niesamowite, że przy tylu remisach pod rząd - nadal udaje mi się przewodzić Grupie G.
-
@klosek said in MISTRZOSTWA POLSKI OSM 2016:
@Cezarro upierdliwe te servery i ich admini leniwi... Za co my im płacimy???
To są jakieś jaja i kpiny z klientów. Za wszystko musimy teraz płacić monetami ,a co otrzymujemy w zamian ? Wielkie g...o . Chrzanić ten holenderski badziew , jak mi się skończą monety to na pewno przestanę grać w to dziadostwo:thumbsdown_tone1:
-
Jutro w grupie "G" czeka nas interesujące wydarzenie , gdyż będziemy świadkami tzw. "meczu na szczycie" . Obecny lider grupy ( czyli ja ) spotka się z vice-liderem ( Dovco_HandF). Pomimo tego ,że mecz będzie odbywał się na moim stadionie , murowanym faworytem wydaje się być Dovco , który z racji swoich niebywałych umiejętności taktycznych jest również jednym z pretendentów do zwycięstwa w całych rozgrywkach. Będzie to również mecz z pewnym podtekstem. Mianowicie Dovco_HandF ,czyli żywa legenda polskiego OSM, osoba świecąca przykładem na Forum ,zawsze pomocny ,udzielający wielu cennych wskazówek ( z których również i ja chętnie korzystam ) ,spotka się ze mną , czyli " czarną owcą forum " lub też ,jak niektórzy mnie nazwali, " forumowym oszołomem " ,zmorą moderatorów ,itp. Można by nawet nazwać ten mecz " pojedynkiem dobra ze złem " , bądź też " starciem jasnej z ciemną stroną mocy ... " Może trochę przesadziłem , w każdym razie jednak mecz zapowiada się interesująco.
-
@Cezarro Świetna zapowiedź Cezarro. Pamiętam jeszcze niedawne swoje początki w OSM,a tu proszę: żywa legenda OSM. Ha,ha,ha. No młodziutki to ja już nie jestem, ale żeby zaraz legenda? Jeszcze dycham i jak trzeba to biegam:levitate:. Niemniej dzięki za dobre słowo i powodzenia! Kto jutro wygra zrobi milowy krok ku zwycięstwu w naszej półfinałowej lidze.
-
AbstraHUJĄC trochę od MP jestem gotów złożyć ogólny protest w kwestii wysokości opłat monetami i za same monety, z jednoczesnym wyjaśnieniem sytuacji, że w Polsce nie mamy waluty Euro i nie można przeliczać tak jak w Zachodniej Europie.
Opłaty są dramatycznie duże.Udział w bitwie kosztuje ok 30 zł, do tego dochodzą pozostałe konta.
-
@Łukasz-Kowalski To jest dobry pomysl i mocne podstawy. Przed MP i WCC mialem 2500tys monet teraz mam 1479.... bez scouta w w WCC nie ma szans a jeden zawodnik ze scouta kosztuje 15monet -,- jak chcesz obsadzic kazda pozycje to na prawde sporo kosztuje.... bez sens
-
Na osm 2.0 Płaciło się 100 zł i dostawało się chyba 275 biletów czerwonych co starczało na jakieś 9 miesięcy! A teraz żeby pograć 9 miesięcy musiałbym zapłacić ponad 2 razy więcej. Paranoja Na szczęście póki co wciąż nie byłem zmuszony kupować bo miałem spory zapas plus ratuję się osiągnięciami. Ale w końcu problem braku monet nadejdzie i też nie wiem czy pozwolę sobie na taki wydatek za jakąś grę przeglądarkową...
Tak więc Łukasz, czyń swoją powinność.[edit]
OSM 3.0 mamy chyba od maja. Pamiętam że po przeliczeniu wszystkiego ze starej wersji wyszło mi jakieś 10.000 monet. Dodając do tego kolejne bonusy, ukończone ligi oraz osiągnięcia które zbierałem przez pół roku funkcjonowania osm 3.0, mogło wyjść z tego jakieś kolejne 5.000 monet. W chwili obecnej mam na koncie niecałe 5.000 monet. Czyli wychodzi na to że przez pół roku wykorzystałem okolo 10.000 monet. To jest koszt około 90 euro! Czyli 400 zł. Słownie: CZTERYSTA ZŁOTYCH W PÓŁ ROKU!
Dodam że zbyt wielu bitew nie grałem w tym czasie. Właśnie jestem w trakcie 3 albo 4 jeśli dobrze liczę, sparingi (koszt 4 monety) grałem tylko podczas MŚ, bitew i MP. Skaut (koszt 15monet) chodzi tylko na głównym koncie i w bitwach. Więc wcale nie jestem rozrzutny, a te monety uciekają w niesamowicie szybkim tempie -
No te ceny są kosmiczne na dłuższą metę jeśli ktoś gra w turniejach i bitwach. To też właśnie jeden z powodów przez które odpuściłem OSM na kilka miesięcy -.- To nie jest płacz o kilka złotych a o spore sumy szczególnie że przeciętne zarobki w Polsce nie są wysokie a dowalili nam najdrożej. Trzeba coś z tym zrobić
-
Żyła złota, też zastanawiałem się by odpuścić sobie osm zwłaszcza, że Cisnę teraz w FM, wydałem 200zł na monety jakieś 2 miesiące temu i została mi połowa. Monet używam tylko do zakładania ligi, scouta i sparingów. Nie kupuję piłkarzy za monety, ani nie bustuję treningów za monety
-
@Łukasz-Kowalski To do roboty Łukasz ,myślę,że masz poparcie całego Polskiego społeczeństwa