[Futbol] Polacy za granicą
-
@mihau1878 Bońkowi to się należało miejsce w strukturach UEFA, a co za tym idzie - piłkarskiej Polsce :thumbsup_tone1:.
-
@Dovco_HandF
Zdecydowanie się należało, w końcu mamy kogoś na dobrym stanowisku w UEFA, widać, że polska piłka coraz bardziej nabiera znaczenia w Europie :slight_smile:
@mihau1878
Oby to nie było nic poważnego, a wydaję mi się, że właśnie to tylko jakiś drobny uraz, bo przecież Robert to maszyna, a nie człowiek -
@Byku-Duma-Warmii Chyba masz rację co do kontuzji naszego kapitana, ale dziś się pojawiła niepokojąca wiadomość z obozu Borusii:
http://bundesliga.onet.pl/lukasz-piszczek-najpewniej-nie-zagra-z-bayernem/qnpcv1 -
@mihau1878
Kurczę, nie może być nic gorszego w życiu piłkarza jak złapanie kontuzji gdy jest się w wyśmienitej formie. Niestety ostatnio taki sam przypadek mi się przytrafił. Powiem tak bardzo frustrująca sytuacja :slight_frown: Oby zagrał, choć na siłę nie powinien tego robić, bo grając z kontuzją ciężko jest dać maksimum siebie. -
@mihau1878
Ostatnio dość słabej formie, ale miejmy nadzieję, że to tylko chwilowe wahania formy :fingers_crossed:. Transfer do Anglii:flag_gb: będzie dobrym wyborem, gdyż większość piłkarzy marzy o grze w Premier League. -
@mihau1878
Dla niego samego to bardzo dobry ruch, gdyż już najmłodszy nie jest, a w Birmingham ma stałe miejsce w składzie i kto wie czy w przyszłym sezonie nie włączą się do walki o awans do Premier League. -
@Byku-Duma-Warmii Moze brutalnie to zabrzmi ale moim zdaniem wahanie formy Teodorczyk mial jesienia gdy osiagnal poziom niebywaly. Teraz zdaje sie ze wszystko wraca do normy. Ilu to juz bylo pilkarzy ktorzy wyskakuja znikad, rozgrywaja sezon albo runde zycia a potem znowu przepadaja... Moim zdaniem tak tez bedzie z Teo, choc chcialbym sie oczywiscie mylic.
-
@Michal_ACM Nie ma co sie tez oszukiwac, ze Teodorczyk jakims gigantem nigdy nie byl, nigdy nie bylem przekonany co do niego, szczerze mowiac juz wolalem Arka Piecha.
-
Macie bardzo dużo racji, mnie również zaskoczył tym, że zaczął tak seryjnie strzelać bramki w takim zespole jak Anderlecht. Ale ta runda w jego wykonaniu to raczej nie wypał, więc teraz to już sam nie wiem co myśleć nad nim i jego umiejętnościami. Niby chciałbym, żeby pograł gdzieś w jeszcze lepszej lidze, ale z drugiej strony rozsądek podpowiada czy on da sobie radę w jeszcze lepszej lidze. Ciekawi mnie bardzo czy poradziłby sobie w Premier League, która jest najbardziej fizyczną ligą.
-
@mihau1878
Raczej mało prawdopodobne, by przeniósł się na Wyspy w tym okienku transferowym. Spokojnie zostanie na kolejne rok lub w Napoli, a potem być może transfer do jakiegoś giganta. -
-
Już oficjalnie Mateusz Klich piłkarzem LeedsUnited https://www.leedsunited.com/news/ticket-news/21977/klich-signs-up
-
@mihau1878
Bardzo dobry ruch, ostatni sezon całkiem dobry w jego wykonaniu w zespole Twente. Jak dobrze będzie sobie radzi kto wie może wróci do kadry Adama Nawałki:thinking:. -
@Rusewicz
Dokładnie tak, też trzymam za niego kciuki, bo gość ma naprawdę talent, tylko jakoś nie może go udowodnić nigdzie indziej po za Holandią:flag_nl:.