[Futbol] Polacy za granicą
-
Łukasz Cieślewicz :flag_pl: strzelił bramkę dla B36 Tórshavn :flag_fo: w wygranym 2-0 (2-0) meczu 16. kolejki farerskiej ekstraklasy z 07 Vestur :flag_fo:. Była to jego czwarta bramka w sezonie.
-
Łukasz Gikiewicz :flag_pl: strzelił gola dla Al-Faisaly SC :flag_jo: w wygranym 2-1 (0-1) meczu grupy A rozgrywanych w Egipcie Arabskich Mistrzostw Klubowych z Al-Wahda FC :flag_ae: ze Zjednoczonych Emiratów Arabskich. Polak rozegrał cały mecz, a jego drużyna z kompletem zwycięstw wygrała swoją grupę i zagra w półfinale.
-
Tak jak pisałem wyżej - Jacek Góralski zostanie piłkarzem mistrza Bułgarii - Łudogorca Razgrad :flag_bg:.
Kluby wczoraj doszły do porozumienia. Kwota transferu nie została ujawniona, ale oscylować ma w granicach 1,5-2M€. Do finalizacji transferu pozostały wyłącznie testy medyczne.
-
@rhett1
Zdecydowany krok do przodu w wykonaniu tego zawodnika . -
@byku-duma-warmii Szkoda jednak, że to brzmi jak brzmi - krokiem do przodu jest transfer do ligi bułgarskiej
-
@rhett1
Ale zauważ, że będzie to transfer do drużyny, która co roku zdobywa mistrzostwo Bułgarii :flag_bg: oraz co roku jest bardzo blisko awansu do LM, a pokazali, że potrafią już kwalifikować się do LM, więc jak dla mnie to krok do przodu. -
@byku-duma-warmii Tak, rzecz jasna się z Tobą zgadzam, tylko czekam na takie czasy, kiedy podobnie będziemy mogli napisać o którejś z naszych drużyn.
-
@rhett1
Bardzo na to czekam, ale wydaję mi się, że jeszcze trochę lat będziemy musieli na to poczekać :(. -
Szymon Gruca :flag_pl: strzelił bramkę dla Partizána Bardejov :flag_sk: w wygranym 4-0 (1-0) meczu 1. kolejki drugiej ligi słowackiej z FK Spišská Nová Ves :flag_sk: w swoim pierwszym meczu po powrocie do klubu. W tym samym spotkaniu jako trener Partizána zadebiutował Ryszard Kuźma :flag_pl:. Gruca grał do 83. minuty, gdy zmienił go Walerij Potorocza.
-
Martin Kobylański (:flag_pl: :flag_de:) strzelił bramkę dla SC Preußen Münster 06 :flag_de: w wygranym 3-0 (0-0) meczu 2. kolejki niemieckiej 3. Ligi z SV Meppen 1912 :flag_de:. Była to jego pierwsza bramka w tym sezonie.
-
Przemysław Szymiński :flag_pl: uda się jutro do Włoch, aby przejść testy medyczne przed ewentualnym transferem do Palermo :flag_it: . Przemysław w zeszłym sezonie zagrał 34 mecze w Lotto Ekstraklasie, w których strzelił 3 bramki.
-
@pawelzylicz
Kto to jest? -
@pimus1910 Piłkarz Ekstraklasy
-
@pawelzylicz
Kto by się spodziewał, transfer zagraniczny zawodnika o który nawet wcześniej nie słyszałem . -
Adrian Mierzejewski prowadzi zaawansowane rozmowy z Sydney FC :flag_au:. W chwili obecnej jest on wolnym zawodnikiem, po tym jak wygasł jego kontrakt z Sharjah FC :flag_ae:. Jak widać coraz dalej mu do poważnej piłki, choć ma dopiero 30 lat. Jednak za granicą jest dość uznawaną marką, bo m.in. pojawił się w zestawieniu 10 najlepszych piłkarzy, którym latem wygasły kontrakty, zaraz za Pepe :flag_pt:
-
@rhett1
Dziwne, że nie chce wrócić do Polski:flag_pl: by powalczyć jeszcze o miejsce w reprezentacji Polski:flag_pl:. -
@byku-duma-warmii Gdyby chciał to mógłby z powodzeniem grać w ligach europejskich. Nikt nie każe mu zaraz grać w jakiejś topowej lidze, ale mógłby spokojnie grać np. w Szwajcarii, Austrii czy Turcji. Stamtąd miałby zdecydowanie bliżej do reprezentacji.
-
@rhett1
Dokładnie tak, dlatego mnie tak zastanawia jego decyzja :thinking:. -
@byku-duma-warmii A mnie nie do końca, bo jeśli ktoś w wieku 26-28 lat jedzie grać do krajów Arabskich to robi to tylko z jednego względu - i na pewno nie zgodziłby się na drastyczną obniżkę wynagrodzenia - a żaden porządny klub w Europie nie da mu takiego kontraktu jaki miał w ZEA lub jaki może mieć w Australii.
-
@rhett1
Niestety, bardzo dużo jest w tym prawdy :(.