[Futbol] Polacy za granicą
-
@mihau1878 said in [Futbol] Polacy za granicą:
Grosicki zagra w Evertonie?
http://transfery.info/103525,everton-zdeterminowany-w-walce-o-grosickiegoto by było ciekawe
-
@mihau1878
Jak dla mnie bomba -
@Byku-Duma-Warmii Zgadzam się z tobą, Everton to teraz ścisła czołówka "PL", miło byłoby widzieć w takim klubie Grosika :ok_hand_tone2:.
-
@mihau1878
Oby jednak udowodnił swoją przydatność do drużyny, bo w innym razie będzie podobna sytuacja co we Francji:flag_fr: :(. -
@Rhett1
Ten Pan stojący obok jakoś nie bardzo zadowolony . -
@Byku-Duma-Warmii Sam Perquis jakiś taki zmieszany
-
@Rhett1
Może coś w tym być, ale wygląda zdecydowanie na bardziej zadowolonego niż jego pracodawca. -
Szymon Gruca podpisał roczny kontrakt ze słowackim Partizánem Bardejov :flag_sk: . 25-letni pomocnik przez ostatnie półtora sezonu reprezentował inny słowacki klub - FK Poprad. W Partizánie Gruca grał już w latach 2014-15. Szymon w swojej karierze rozegrał 8 meczy w Nice I lidze. W słowackiej II lidze zagrał w 55 spotkaniach, strzelając 8 bramek. W Pucharze Słowacji rozegrał 2 mecze, strzelając 1 bramkę oraz zaliczając 1 asystę.
-
Przemysław Frankowski :flag_pl: z Jagiellonii Białystok :flag_pl: jest bliski przejścia do Caen :flag_fr:
Do dogadania została kwota odstępnego. Początkowo Caen zaoferowało 800 tys.€, później podniosło kwotę do 1M€. Jagiellonia chce nieco więcej, ponieważ 30-50% kwoty od transferu otrzyma poprzedni klub Frankowskiego - Lechia Gdańsk.
Jeśli transfer dojdzie do skutku, to do Jagiellonii powędruje Robert Pich :flag_sk: ze Śląska Wrocław, który ma klauzulę odstępnego w kontrakcie 100 tys.€, więc tyle co nic.
-
Łukasz Cieślewicz :flag_pl: strzelił bramkę dla B36 Tórshavn :flag_fo: w wygranym 2-0 (2-0) meczu 16. kolejki farerskiej ekstraklasy z 07 Vestur :flag_fo:. Była to jego czwarta bramka w sezonie.
-
Łukasz Gikiewicz :flag_pl: strzelił gola dla Al-Faisaly SC :flag_jo: w wygranym 2-1 (0-1) meczu grupy A rozgrywanych w Egipcie Arabskich Mistrzostw Klubowych z Al-Wahda FC :flag_ae: ze Zjednoczonych Emiratów Arabskich. Polak rozegrał cały mecz, a jego drużyna z kompletem zwycięstw wygrała swoją grupę i zagra w półfinale.
-
Tak jak pisałem wyżej - Jacek Góralski zostanie piłkarzem mistrza Bułgarii - Łudogorca Razgrad :flag_bg:.
Kluby wczoraj doszły do porozumienia. Kwota transferu nie została ujawniona, ale oscylować ma w granicach 1,5-2M€. Do finalizacji transferu pozostały wyłącznie testy medyczne.
-
@rhett1
Zdecydowany krok do przodu w wykonaniu tego zawodnika . -
@byku-duma-warmii Szkoda jednak, że to brzmi jak brzmi - krokiem do przodu jest transfer do ligi bułgarskiej
-
@rhett1
Ale zauważ, że będzie to transfer do drużyny, która co roku zdobywa mistrzostwo Bułgarii :flag_bg: oraz co roku jest bardzo blisko awansu do LM, a pokazali, że potrafią już kwalifikować się do LM, więc jak dla mnie to krok do przodu. -
@byku-duma-warmii Tak, rzecz jasna się z Tobą zgadzam, tylko czekam na takie czasy, kiedy podobnie będziemy mogli napisać o którejś z naszych drużyn.
-
@rhett1
Bardzo na to czekam, ale wydaję mi się, że jeszcze trochę lat będziemy musieli na to poczekać :(.