[Futbol] Polacy za granicą
-
Arkadiusz Piskorski :flag_pl: strzelił gola dla Cefn Druids AFC :flag_gb: w przegranym 1-3 (1-1) zaległym meczu 13. kolejki walijskiej ekstraklasy z The New Saints FC :flag_gb:. Dla 27-letniego pomocnika była to pierwsza ligowa bramka w tym sezonie. Wspomnę, że Arkadiusz grał wcześniej w takich polskich potęgach jak Rol.Ko Konojady :flag_pl: czy Grom Osie :flag_pl:
-
Dawid Kownacki :flag_pl: strzelił dwie bramki dla Sampdorii :flag_it: w wygranym 4-1 (3-0) meczu IV rundy Pucharu Włoch z drugoligową Pescarą :flag_it:. 20-letni napastnik zagrał cały mecz i zaliczył asystę przy drugiej bramce dla swojego zespołu.
-
@pawelzylicz
Teraz czekamy na kolejne bramki w lidze . -
Paweł Jaroszyński :flag_pl: zadebiutował w barwach AC Chievo Verona :flag_it: w przegranym po rzutach karnych 4-5 meczu IV rundy Pucharu Włoch przeciwko Hellas Verona FC :flag_it:. Po 120 minutach gry wynik był remisowy 1-1 (1-1, 1-1, 1-1). Polak grał do 101. minuty, kiedy zmienił go Massimo Gobbi :flag_it:.
-
Paweł Bochniewicz :flag_pl: zadebiutował w Udinese :flag_it: w meczu IV rundy Pucharu Włoch przeciwko drugoligowej Perugii :flag_it:. Drużyna Polaka wygrała 8-3 (3-1), a 21-letni Bochniewicz wszedł na boisko w 72. minucie za Giuseppe Pezzellę :flag_it:.
-
@pawelzylicz
Warto odnotować, że zadebiutował w pierwszej drużynie Udinese dopiero po latach od transferu. -
Łukasz Adamczyk strzelił bramkę dla PSNI :flag_gb: w zremisowanym u siebie 1-1 (0-1) meczu 10. kolejki II ligi Irlandii Północnej przeciwko H&W Welders :flag_gb:.
-
Adrián Wojcik (:flag_pl: :flag_es:) strzelił gola dla AD Unión Adarve :flag_es: w przegranym 1-3 (0-1) meczu 17. kolejki grupy 1 hiszpańskiej Segunda B (trzeci poziom rozgrywkowy) przeciwko CD Guijuelo :flag_es:. Była to jego pierwsza bramka w tym sezonie.
-
Robert Lewandowski :flag_pl: strzelił gola z rzutu karnego dla Bayernu :flag_de: w wygranym 3-1 (1-1) meczu 14. kolejki niemieckiej Bundesligi z Hannoverem :flag_de:. 29-letni napastnik grał przez całe spotkanie. W tym sezonie ma już 14 strzelonych bramek w lidze.
-
Robert Lewandowski :flag_pl: strzelił gola dla Bayernu :flag_de: w wygranym 3-1 (2-0) meczu 6. kolejki grupy B Ligi Mistrzów z PSG :flag_fr:. Dla reprezentanta Polski to trzecie trafienie w obecnej edycji Champions League.
-
Kamil Glik :flag_pl: strzelił bramkę dla Monaco :flag_fr: w przegranym na wyjeździe 2-5 (0-3) meczu 6. kolejki grupy G Ligi Mistrzów przeciwko Porto :flag_pt:. Polski obrońca wykorzystał rzut karny i był to dla niego pierwszy gol w obecnej edycji.
-
Piotr Zieliński :flag_pl: zdobył bramkę dla Napoli :flag_it: w przegranym 1-2 (1-0) wyjazdowym meczu 6. kolejki grupy F Ligi Mistrzów z Feyenoordem :flag_nl:. Było to drugie trafienie reprezentanta Polski w obecnej edycji Champions League.
-
@pawelzylicz News o Zielku, zdjęcie Milika XD
-
@toomanyways Hahaha faktycznie Wczoraj wszystko na szybkiego robiłem hahaha Ale brawa za spostrzegawczość Ja już nie ogarniałem, bo po robocie wstawiałem Obejrzałem tylko ostatnie 20 minut meczu Realu
-
@pawelzylicz Dałem poprawkę
-
@toomanyways Dziękuję
-
Adrian Mierzejewski :flag_pl: strzelił dwa gole dla Sydney FC :flag_au: w wygranym 5-0 (3-0) meczu 10. kolejki australijskiej ekstraklasy z Western Sydney Wanderers FC. :flag_au: 31-letni pomocnik ma na koncie cztery ligowe bramki.
-
Paweł Wszołek :flag_pl: strzelił gola dla QPR :flag_gb: w przegranym 1-3 (0-0) meczu 21. kolejki angielskiej Championship z Leeds :flag_gb:. Dla Polaka, który rozegrał cały mecz, to pierwszy ligowy gol w tym sezonie.
-
Kamil Grosicki :flag_pl: strzelił gola dla Hull City AFC :flag_gb: w wygranym 3-2 (0-0) meczu 21. kolejki angielskiej Championship z Brentford FC :flag_gb:. 29-letni pomocnik rozegrał pełne 90 minut. To jego szósty ligowy gol w tym sezonie.
-
@pawelzylicz
Tak się zastanawiam nad tym Mierzejewskim czy czasem Adam Nawałka nie powinnien dać mu szansy pokazania się w jakimś sparingu.