[Futbol] Polacy za granicą
-
@toomanyways Hahaha faktycznie Wczoraj wszystko na szybkiego robiłem hahaha Ale brawa za spostrzegawczość Ja już nie ogarniałem, bo po robocie wstawiałem Obejrzałem tylko ostatnie 20 minut meczu Realu
-
@pawelzylicz Dałem poprawkę
-
@toomanyways Dziękuję
-
Adrian Mierzejewski :flag_pl: strzelił dwa gole dla Sydney FC :flag_au: w wygranym 5-0 (3-0) meczu 10. kolejki australijskiej ekstraklasy z Western Sydney Wanderers FC. :flag_au: 31-letni pomocnik ma na koncie cztery ligowe bramki.
-
Paweł Wszołek :flag_pl: strzelił gola dla QPR :flag_gb: w przegranym 1-3 (0-0) meczu 21. kolejki angielskiej Championship z Leeds :flag_gb:. Dla Polaka, który rozegrał cały mecz, to pierwszy ligowy gol w tym sezonie.
-
Kamil Grosicki :flag_pl: strzelił gola dla Hull City AFC :flag_gb: w wygranym 3-2 (0-0) meczu 21. kolejki angielskiej Championship z Brentford FC :flag_gb:. 29-letni pomocnik rozegrał pełne 90 minut. To jego szósty ligowy gol w tym sezonie.
-
@pawelzylicz
Tak się zastanawiam nad tym Mierzejewskim czy czasem Adam Nawałka nie powinnien dać mu szansy pokazania się w jakimś sparingu. -
Waldemar Sobota :flag_pl: strzelił gola dla FC Sankt Pauli :flag_de:, a jego drużyna zremisowała u siebie 2-2 (0-1) w meczu 17. kolejki niemieckiej 2. Bundesligi z MSV Duisburg :flag_de:. To drugie trafienie polskiego pomocnika w tym sezonie.
-
Robert Lewandowski :flag_pl: strzelił gola dla FC Bayern München :flag_de: w wygranym 1-0 (0-0) meczu 16. kolejki niemieckiej Bundesligi z 1.FC Köln :flag_de:. Polak rozegrał całe spotkanie. Była to jego piętnasta ligowa bramka w tym sezonie.
-
David Blacha (:flag_pl: :flag_de:) strzelił gola dla Wehen :flag_de: w przegranym 3-4 (1-1) meczu 20. kolejki niemieckiej 3. Ligi z Carl Zeiss :flag_de:. 27-letni pomocnik zagrał cały mecz. Była to jego trzecia ligowa bramka w tym sezonie.
-
Piotr Zieliński :flag_pl: zdobył bramkę dla Napoli :flag_it: w wygranym 3-1 (3-0) meczu 17. kolejki włoskiej Serie A z Torino :flag_it:. Było to czwarte ligowe trafienie 23-latka w obecnym sezonie. Reprezentant Polski zszedł z boiska w 70. minucie, kiedy zmienił go Lorenzo Insigne :flag_it:.
-
Bramkarz Swansea City AFC :flag_gb: Łukasz Fabiański :flag_pl: obronił rzut karny w przegranym 1-3 (1-1) meczu 18. kolejki angielskiej Premier League z Everton FC :flag_gb:. Polak był bezradny przy dobitce.
-
Konrad Plewa :flag_pl: został nowym zawodnikiem Real Monarchs :flag_us:, klubu występującego w amerykańskiej United Soccer League (drugi poziom ligowy).
-
Łukasz Skorupski :flag_pl: po dwuletnim wypożyczeniu do Empoli :flag_it: ponownie zagrał w barwach Romy :flag_it:. Jego drużyna przegrała u siebie 1-2 (0-1) w meczu 1/8 finału Pucharu Włoch przeciwko Torino :flag_it:, a 26-letni bramkarz rozegrał całe spotkanie.
-
Adrian Mierzejewski :flag_pl: zdobył bramkę dla Sydney FC :flag_au: w wygranym 4-1 (2-1) meczu 12. kolejki australijskiej ekstraklasy z Wellington Phoenix FC :flag_au:. 31-letni pomocnik grał przez całe spotkanie. To jego szósta bramka w lidze w sezonie.
-
Łukasz Gwiazda :flag_pl: strzelił bramkę dla Harland & Wolff Welders FC :flag_gb: w wygranym 2-1 (1-1) spotkaniu 19. kolejki II ligi Irlandii Północnej przeciwko Knockbreda FC :flag_gb:.
-
Marek Zub :flag_pl: został wybrany trenerem roku na Łotwie. 53-latek w rundzie wiosennej minionego, rozgrywanego systemem wiosna-jesień, sezonu był szkoleniowcem Spartaksu Jūrmala :flag_lv:. Zub objął łotewski klub w lutym i trenował go do lipca, po czym został szkoleniowcem białoruskiego Szachtiora Soligorsk :flag_by:. Spartaks jest mistrzem Łotwy oraz półfinalistą krajowego pucharu.