🦅 🇵🇱 [Futbol] REPREZENTACJA NARODOWA
-
Panowie, nie jest tak źle. Mnie np. irytują komentarze w stylu "boże, ale my zagraliśmy słabo z tą Holandią" ostatnie słowo jest kluczowe, no własnie HOLANDIĄ, to nie jest Litwa, Bułgaria czy inna Dania, to jest jeden z najlepszych obecnie zespołów na świecie a my oczekujemy, że będziemy ich klepać? Według mnie Brzeczek, dobrze rozwiązał to taktycznie, dobrze sie bronimy i kontratakujemy, nie bylo aż tak źle jak wszyscy "pseudo eksperci" się wypowiadają, prawdę mówiac, oprócz Lewandowskiego i może Zielińskiego i Szczęsnego mamy bardzo przeciętnych zawodników, nigdy nie bedziemy prowadzić gry z Holandią czy Niemcami, nigdy z nimi nie będziemy tworzyć akcji za akcją, oczekujemy za dużo, wygrana z Bośnią pokazuje, że Brzęczek wie co robi, ludzie piszą "ale nie było Dzeko i innych!111" a u nas nie było Lewandowskiego, prosta odpowiedź.
-
@Fajresss said in [Futbol] REPREZENTACJA NARODOWA:
Panowie, nie jest tak źle. Mnie np. irytują komentarze w stylu "boże, ale my zagraliśmy słabo z tą Holandią" ostatnie słowo jest kluczowe, no własnie HOLANDIĄ, to nie jest Litwa, Bułgaria czy inna Dania, ...
Dania wcale nie jest taka słaba , zapomniałeś chyba już jak 3 lata temu wklepała nam 4-0. A graliśmy wtedy najsilniejszym składem...
-
@Fajresss co ty gadasz za Nawalke pamiętam mecz Polska Niemcy akcja za akcja i nawet Sebastian Mila był zmotywowany przez trenera i huknął brameczke
-
@Fajresss bo gramy słabo. Reprezentacja nie ma stylu, a ledwo wygraliśmy ze słabą Bośnią, która nie grała nawet w najmocniejszym składzie. Zawodników mamy nie gorszych niż inne drużyny typu Ukraina, Szwecja czy Rosja, a jednak oni potrafią grać w piłkę. A przede wszystkim te drużyny mają trenera, który umie poukladać grę, czego my nie mamy.
Nawet widać różnicę w stosunku do Nawałki, który z przecietniaków typu Mączyński, Peszko czy Mila potrafił wyciągnąć praktycznie maksa. Teraz mamy Zielińskiego, który jest chwalony w Napoli, solidnie grającego Linettego, który ciągnął Sampę w tym sezonie i przeszedł do Torino, Krychowiaka będącego w świetnej formie w Lokomotiwie, Klicha wygrywającego Championship, a on nie potrafi z tych zawodników złożyć dobrze grającej linii pomocy.
-
Prawda jest taka, że mamy bardzo dobrych zawodników, ale niestety polscy trenerzy nie dorównują im zazwyczaj umiejętnościami.
-
Jeśli będziemy czekać do Euro to ono skończy nam się szybciej niż zaczęło.
-
@Seba191995 No tak ale było również multum meczy po których każdy pisał "Nawałka out". Fakt, trener ma duże znaczenie ale poczekajmy do mistrzostw europy z osądzaniem Brzeczka, może ten skurczybyk zdziała jeszcze coś, z czego będziemy dumni.
-
@Fajresss coś ty Fajresss mam nadzieję że w końcu pieniądze przestaną grać rolę i dostanie repra porządnego trenera. Jak była zamiana Brzęczek za Nawalke to chodziłem zły po domu że na co ta zmiana po co.... Ci co pisali że Nawałka do wyrzucenia to nie wiem co oni mieli w głowach.... Zgodzę się tylko z tym że Nawałka nie miał pomysłu na zmiany i druga połowę. Pierwsza grali mega, w drugiej jak wiatr zawiał, ale to co jest teraz to nie ma solidnego sęka, nad którym rywal musi się pomęczyć i zwycięstwo...
-
@Seba191995 Ale jednak Lewandowski robi . Jego brak był zauważąlny, tak jak jego brak sprawia, że Bayern gra inną piłkę. Mamy szczęście, że zyjemy w erze Messiego, Ronaldo i ... Lewandowskiego. Dla mnie to trójka największych piłkarzy pierwszego 20-lecia XXI wieku.
-
POWOŁANIA REPREZENTACJA POLSKI
Jerzy Brzęczek powołał zawodników z klubów zagranicznych na mecze z:- Finlandią (07.10., 20:45, Gdańsk)
- Włochami (11.10., 20:45, Gdańsk)
- Bośnią i Hercegowiną (14.10., 20:45, Wrocław).
Nominacje z polskiej ligi zostaną podane 28 września.
-
3-0 do przerwy z Finlandią i hat-trick Grosickiego. Dobrze zaczynamy.
-
@ToomAnyWays Mecz na plus, w końcu konstruowaliśmy jakieś składne przemyślane akcje
-
Polska 5: 1 Finlandia
Najlepszy mecz polskiej reprezentacji za kadencji Jerzego Brzęczka. Oby nie gorzej grali w następnych meczach. -
Dziś odbyła się konferencja prasowa reprezentacji Polski. Udział w niej wzięli: Jerzy Brzęczek oraz Kamil Glik.
-
Remisujemy z Włochami 0-0
-
@ToomAnyWays said in [Futbol] REPREZENTACJA NARODOWA:
Remisujemy z Włochami 0-0
Przed meczem bralibyśmy go w ciemno Po meczu... też
-
Dzisiejszy mecz Polska vs Bułgaria w eliminacjach do Mistrzostw Europy U-21, będzie ostatnim meczem Czesława Michniewicza w roli selekcjonera naszej młodzieżówki. Krążą pogłoski, że zastąpi go Jacek Magiera, ale na razie to tylko spekulacje.
-
@Damian_Skinek said in [Futbol] REPREZENTACJA NARODOWA:
Dzisiejszy mecz Polska vs Bułgaria w eliminacjach do Mistrzostw Europy U-21, będzie ostatnim meczem Czesława Michniewicza w roli selekcjonera naszej młodzieżówki. Krążą pogłoski, że zastąpi go Jacek Magiera, ale na razie to tylko spekulacje.
Czesio711 zawsze słynął z nienagannej fryzury, ale to nic dziwnego , przecież 711 razy dzwonił do Fryzjera
-
Wczoraj odbyła się konferencja prasowa reprezentacji Polski. Udział w niej wzięli trener Jerzy Brzęczek oraz występujący na co dzień w Leeds United - Mateusz Klich. Selekcjoner reprezentacji Polski wypowiedział się m.in. o stanie zdrowia Roberta Lewandowskiego, sytuacji Arkadiusza Milika oraz dzisiejszym meczu z Bośnią i Hercegowiną.
Dzisiejszy mecz Polska - Bośnia i Hercegowina rozpocznie się o godzinie 20:45. Transmisja w TVP1, TVP Sport oraz Polsat Sport.