🦅 🇵🇱 [Futbol] REPREZENTACJA NARODOWA
-
Przed nami dwa mecze eliminacyjne i zobaczymy na co stać kadrowiczów. Wielu z nich musi udowodnić swoją wartość dla narodowej drużyny. Kto stawiał na Pazdana przed Euro? Tylko Nawałka. A ktoś sobie wyobraża polską drużynę na Euro bez Pazdana? Nie sądzę. Trzeba wierzyć i być z drużyną na dobre i na złe, do końca, jaki by on miał nie być. Drużyna ma potencjał i Roberta Lewandowskiego, którego zazdroszczą nam wszystkie kadry świata.
-
W kwestii powołań to proste myślenie - Nawałka ma ludzi, którzy wprowadzili reprezentacje na Euro we Francji, zrobili wynik akceptowany przez kibiców. Zrobili wynik w Eliminacjach do MŚ. Dlatego w kadrze mamy Jędrzejczyka czy Peszko, który kilka razy wszedł na końcówki i kogoś sfaulował zatrzymując kontratak. ... Co do Mierzejewskiego, ma cień szansy na wyjazd do Rosji, jeśli połamie się nam chociaż dwóch kluczowych zawodników ze środka pola. Wtedy byłaby większa presja ludzi żeby go powołać. Bo osobiście wołałbym Adriana niż jakiś chłopków z polskiej ligi.
-
Dodam, że mogę w ciemno podać 23-osobową kadrę na mundial .. hehe.. no jeśli nikt się nie wykluczy kontuzją.. więc..
Bramkarze:
Łukasz Fabiański, Łukasz Skorupski, Wojciech SzczęsnyObrońcy:
Kamil Glik, Artur Jędrzejczyk, Michał Pazdan, Łukasz Piszczek, Thiago Cionek, Bartosz Bereszyński, Paweł Jaroszyński,Pomocnicy:
Jacek Góralski, Kamil Grosicki, Grzegorz Krychowiak, Karol Linetty, Krzysztof Mączyński, Sławomir Peszko, Maciej Rybus, Piotr Zieliński, Kuba Błaszczykowski,Napastnicy:
Robert Lewandowski, Arkadiusz Milik, Dawid Kownacki, Łukasz TeodorczykTo mój typ, ale gdy na Euro strzelałem kto pojedzie to trafiłem 90%
-
Przebieg meczu pokazał ile tracimy bez grosickiego i błaszczykowskiego. Może Kurzawa pokazał się z dobrej strony jako wykonawca wolnych i rożnych, ale na skrzydle był zbyt wolny. Frankowski z drugiej strony w miarę szybki, ale brak mu doświadczenia na najwyższym poziomie. Kownacki wydawał się skryty, nie grał tego co mógł. Krychowiakowi brakuje gry.
-
Beznadziejny mecz, bez ataku. Obrona na pięć, pomoc jako-tako (na Japończyków może wystarczy), ale atak nawet z Lewandowskim - poniżej krytyki. W takiej dyspozycji naszych asów nawet wywalczone 3 miejsce w grupie na Mundialu będzie sukcesem .
-
@dovco_handf moim zdaniem krytykowanie ataku jest nie na miejscu. Zwyczajnie winę ponosi selekcjoner. To już 3 mecz z rzędu reprezentacji, który pokazuje że nowy system z 3 obrońcami nam się nie sprawdza. Ponadto pierwszy raz od długiego czasu mamy okres bez gola (3 mecze). O ile konsekwencja wcześniej była atutem Nawałki, o tyle teraz ta sama konsekwencja ciągnie słabe wyniki. Zdecydowanie inaczej grała reprezentacja w systemie 442, nawet jeśli mieliśmy gorsze dni i zawodnicy mieli słabszą dyspozycję. Nawet jeśli byli nieudani zmiennicy, to jednak był wynik nawet przy beznadziejnym stylu gry.
-
@kruk94 Zgadzam się z tobą. Gra 3 obrońcami miała nam dać przewagę w zaangażowaniu większej ilości zawodników w akcje ofensywne, ale póki co to kuleje i gra czterema obrońcami znacznie lepiej nam wychodziła. Matematyka nie kłamie. Zapewne Nawałka też to widzi.
-
O widze zaczyna sie narzekanie na Nawałke a tak niedawno byl lansowany na cudotworce autora naszych wspanialych sukcesow Jak widac wystarczy kilka absencji i brak formy poszczegolnych graczy i juz taki madry nie jest Do tego te powolania z 4 liter
Nie oszukujmy sie tak naprawde majac taki rozkwit reprezentacji nic wielkiego nie osiagnal . Gdyby Zbychu zainwestowal w jakiegos klasowego trenera byloby duzo lepiej . Nawałka jest bezbarwny i prosze nie piszcie ze sukcesem jest awans na MS lub ME bo to powinna byc rutynowa sprawa dysponujac takim potencjalem jakiego nie bylo juz od lat !!
Do mundialu jeszcze 3 miesiace moze sie duzo zmienic ale na ta chwile to z grupy nie wyjda napewno . -
@maloba said in [Futbol] REPREZENTACJA NARODOWA:
O widze zaczyna sie narzekanie na Nawałke
Ja nie narzekam, jeśli o mnie chodzi, tylko dyskutuję.Lepiej żeby takie wyniki przytrafiały nam się o przysłowiową pietruszkę niż na Mundialu. Po to są sparingi, żeby przetestować pewne rzeczy i zobaczyć co trzeba zmienić, co poprawić, co zrobić inaczej. Jak pisałem wcześniej: ja cały czas wierzę w nasze trio: Boniek-Nawałka-Lewandowski. I jestem optymistą przed Mundialem. Liczę na na turnieju w Rosji.
-
@dovco_handf Optymista ? raczej marzycielem nawet jak wyjda z grupy to wpadaja na mocne ekipy .
tutaj fajna zabawka co by bylo gdyby
-
@maloba Na kogo Polacy nie wpadną po wyjściu z grupy, to jak będą mieli swój dzień - są w stanie wygrać z każdym, co już udowodnili historycznym zwycięstwem nad mistrzami świata-Niemcami.
-
@Dovco_HandF Po zdobyciu mistrzostwa Niemcy byli klepani prawie przez kazdego . Mimo fatalnych statystyk Polska reprezentacja dobrze gra z naszymi sasiadami , chyba budzi sie chec zemsty . Motywacja i zaangazowanie wzrasta do maximum.