🦅 🇵🇱 [Futbol] REPREZENTACJA NARODOWA
-
@jasiuk88 zgadza się. Ale jak ma wyjść niepewny czy dobrze zagra następny a może nie. To dla mnie skorupka ma w tej chwili top1 jako pewny fundament obrony.
-
Z tego co piszą o naszej kadrze, to każdy z powołanych bramkarzy ma zagrać cały jeden mecz. I uważam to za bardzo dobrą decyzję: czterech bramkarzy w meczach o stawkę walczy o miano najlepszego przed MŚ w Katarze, bo to MŚ są priorytetem, nie Liga Narodów. Tu zadanie jest proste: utrzymać się i pierwszy krok ku temu został uczyniony.
-
@dovco_handf Dokładnie, w katarze będzie się to rozgrywalo między Szczęsnym i Skorupskim, szkoda że młody zawalił swój występ bo oglądałem trochę jego wczoraj interwencji i kocur jest, ale w głowie musi sobie poukładać by grać w repce, dojrzeć do tego.
Wracając do tematu Słoniny z przed tygodni dostał ofertę od Realu Madryt. -
Już jutro gramy kolejny mecz w LN z silną Belgią. Co na ten temat może nam powiedzieć selekcjoner Michniewicz?
-
W Brukseli wystąpimy w najsilniejszym składzie. Co do systemu i konkretnych zawodników, to tu nie wszystko jest jasne. Mogę potwierdzić, że z Belgią w bramce zobaczymy Bartłomieja Drągowskiego, z Holandią zagra Łukasz Skorupski, a z Belgią na Narodowym Wojciech Szczęsny - ujawnił selekcjoner.
-
Wszyscy są zdrowi i będą trenować. Mamy 32 piłkarzy z pola + 4 bramkarzy - zaznaczył Michniewicz.
Na poniedziałkowej, wczorajszej konferencji mówił szybko i konkretnie, nie zagłębiał się w szczegóły. Mówił, że Polska w meczu z Belgią chce sprawdzić aż trzy ustawienia. Mają się one płynnie zmieniać w trakcie meczu. To odpowiedź na poukładaną grę Belgów, którzy, choć przegrali ostatnio z Holandią aż 1:4, to mieli kilka świetnych szans na gole, a ich gra na pewno nie była tak słaba jak wynik.
-
-
Bartłomiej Drągowski – Robert Gumny, Kamil Glik, Jan Bednarek, Tymoteusz Puchacz – Szymon Żurkowski, Grzegorz Krychowiak – Jakub Kamiński, Piotr Zieliński, Sebastian Szymański – Robert Lewandowski. Tak ma wyglądać skład reprezentacji Polski na mecz z Belgią. Chyba, że selekcjonerowi coś się jeszcze przyśni w nocy i dokona korekt w ustawieniu. Co sądzicie?
-
@dovco_handf jako kibic Lecha jestem dumny że pół składu to byli gracze Lecha! Liga narodów od tego jest aby eksperymenty robić i próbować rozwiązań. Chociaż ja nie należę do fanów Dragowskiego i patrząc na sezon jego obecny nie należy mu tu miejsce. Jeżeli kogoś z młodych chciał to mógł spróbować z Majchrowiczem na przykład. Straszne mieszane uczucia do Puchacza mam. Ja wiem że sensownych alternatyw za wiele niestety nie ma ale może warto było by Zalewskiego spróbować? Ciekawy jestem tego meczu bo przeciwnik chociaż zagra nie najlepsza 11stka to ciągle jedna z topowych drużyn.
-
Nie ma co komentować.....
-
@damian_skinek Dobry mecz! Przynajmniej nikt nie bęzie nadmuchiwał bańkę przed Mistrzostwami Świata w Katarze . Belgowie pokazali nam miejsce w "elicie" europejskiej, o światwoej nie wspominając.
-
Fantastyczny mecz naszych na wyjeździe z Holandią! Bradzo dobra gra w bramce Skorupskiego, do tej pory - najlepszy z bramkarzy, grających w LN. Czyżby tym meczem wywalczył sobie miano drugiego bramkarza. Nie zdziwiłoby to mnie. Brawo Cash za debiutancką bramkę. Zalewski i Frankowski - pięknie, tak skrzydłami tzreba asystować. Błysk Zielińskiego. Niewykorzystany karny Holendrów w 90 minucie meczu. A to wszystko bez odpoczywającego Lewandowskiego. I zaraz nasuwa się pytanie: czy nie można tak było z Belgią?
-
Zapomniałeś wyrozonic Kiwiora według mnie rewelacyjna postawa
-
@ochroniarz_123 said in [Futbol] REPREZENTACJA NARODOWA:
Zapomniałeś wyrozonic Kiwiora według mnie rewelacyjna postawa
Fantastyczny debiut w reprezentacji, masz rację. Mamy kolejnego stopera europejskiego formatu .
-
-
@dovco_handf narazie prawie każdy bramkarz według mnie zagrał i pokazał klasę a najlepszy top 1 - Skorupski, który już po raz drugi udowodnił że jest w gazie i Szczęsny ma z kim rywalizować.
Co do rozczarowania do bramkarzy to Grabara, Dragowski zagrał dużo lepiej. -
Wczoraj Belgia po raz drugi pokazała nam, gdzie jest nasze miejsce w futbolu. Jesteśmy średniakami i do najlepszych drużyn w Europie wiele nam nadal brakuje choć trzeba uczciwie przyznać, że od kiedy mamy Casha z Aston Willi i Zalewskiego z Romy w wyjściowej 11-tce nie tylko się bronimy, ale coraz więcej atakujemy, i to w meczach z takimi tuzami europejskimi jak Holandia czy Belgia. We wczorajszym meczu zabrakło szczęścia (słupek Świderskiego), a byłoby znowu spotkanie zakończone szczęśliwym remisem.
-
Trener reprezentacji Polski, Czesław Michniewicz ogłosił nazwiska piłkarzy na wrześniowe mecze Ligi Narodów
-
Kilka dni temu zaprezentowano koszulki reprezentacji Polski, w których zagramy na MŚ w Katarze.
-
@damian_skinek jesteś pewien że to będzie gra ,a nie występ?
-