🦅 🇵🇱 [Futbol] REPREZENTACJA NARODOWA
-
Dodam, że mogę w ciemno podać 23-osobową kadrę na mundial .. hehe.. no jeśli nikt się nie wykluczy kontuzją.. więc..
Bramkarze:
Łukasz Fabiański, Łukasz Skorupski, Wojciech SzczęsnyObrońcy:
Kamil Glik, Artur Jędrzejczyk, Michał Pazdan, Łukasz Piszczek, Thiago Cionek, Bartosz Bereszyński, Paweł Jaroszyński,Pomocnicy:
Jacek Góralski, Kamil Grosicki, Grzegorz Krychowiak, Karol Linetty, Krzysztof Mączyński, Sławomir Peszko, Maciej Rybus, Piotr Zieliński, Kuba Błaszczykowski,Napastnicy:
Robert Lewandowski, Arkadiusz Milik, Dawid Kownacki, Łukasz TeodorczykTo mój typ, ale gdy na Euro strzelałem kto pojedzie to trafiłem 90%
-
Przebieg meczu pokazał ile tracimy bez grosickiego i błaszczykowskiego. Może Kurzawa pokazał się z dobrej strony jako wykonawca wolnych i rożnych, ale na skrzydle był zbyt wolny. Frankowski z drugiej strony w miarę szybki, ale brak mu doświadczenia na najwyższym poziomie. Kownacki wydawał się skryty, nie grał tego co mógł. Krychowiakowi brakuje gry.
-
Beznadziejny mecz, bez ataku. Obrona na pięć, pomoc jako-tako (na Japończyków może wystarczy), ale atak nawet z Lewandowskim - poniżej krytyki. W takiej dyspozycji naszych asów nawet wywalczone 3 miejsce w grupie na Mundialu będzie sukcesem .
-
@dovco_handf moim zdaniem krytykowanie ataku jest nie na miejscu. Zwyczajnie winę ponosi selekcjoner. To już 3 mecz z rzędu reprezentacji, który pokazuje że nowy system z 3 obrońcami nam się nie sprawdza. Ponadto pierwszy raz od długiego czasu mamy okres bez gola (3 mecze). O ile konsekwencja wcześniej była atutem Nawałki, o tyle teraz ta sama konsekwencja ciągnie słabe wyniki. Zdecydowanie inaczej grała reprezentacja w systemie 442, nawet jeśli mieliśmy gorsze dni i zawodnicy mieli słabszą dyspozycję. Nawet jeśli byli nieudani zmiennicy, to jednak był wynik nawet przy beznadziejnym stylu gry.
-
@kruk94 Zgadzam się z tobą. Gra 3 obrońcami miała nam dać przewagę w zaangażowaniu większej ilości zawodników w akcje ofensywne, ale póki co to kuleje i gra czterema obrońcami znacznie lepiej nam wychodziła. Matematyka nie kłamie. Zapewne Nawałka też to widzi.
-
O widze zaczyna sie narzekanie na Nawałke a tak niedawno byl lansowany na cudotworce autora naszych wspanialych sukcesow Jak widac wystarczy kilka absencji i brak formy poszczegolnych graczy i juz taki madry nie jest Do tego te powolania z 4 liter
Nie oszukujmy sie tak naprawde majac taki rozkwit reprezentacji nic wielkiego nie osiagnal . Gdyby Zbychu zainwestowal w jakiegos klasowego trenera byloby duzo lepiej . Nawałka jest bezbarwny i prosze nie piszcie ze sukcesem jest awans na MS lub ME bo to powinna byc rutynowa sprawa dysponujac takim potencjalem jakiego nie bylo juz od lat !!
Do mundialu jeszcze 3 miesiace moze sie duzo zmienic ale na ta chwile to z grupy nie wyjda napewno . -
@maloba said in [Futbol] REPREZENTACJA NARODOWA:
O widze zaczyna sie narzekanie na Nawałke
Ja nie narzekam, jeśli o mnie chodzi, tylko dyskutuję.Lepiej żeby takie wyniki przytrafiały nam się o przysłowiową pietruszkę niż na Mundialu. Po to są sparingi, żeby przetestować pewne rzeczy i zobaczyć co trzeba zmienić, co poprawić, co zrobić inaczej. Jak pisałem wcześniej: ja cały czas wierzę w nasze trio: Boniek-Nawałka-Lewandowski. I jestem optymistą przed Mundialem. Liczę na na turnieju w Rosji.
-
@dovco_handf Optymista ? raczej marzycielem nawet jak wyjda z grupy to wpadaja na mocne ekipy .
tutaj fajna zabawka co by bylo gdyby
-
@maloba Na kogo Polacy nie wpadną po wyjściu z grupy, to jak będą mieli swój dzień - są w stanie wygrać z każdym, co już udowodnili historycznym zwycięstwem nad mistrzami świata-Niemcami.
-
@Dovco_HandF Po zdobyciu mistrzostwa Niemcy byli klepani prawie przez kazdego . Mimo fatalnych statystyk Polska reprezentacja dobrze gra z naszymi sasiadami , chyba budzi sie chec zemsty . Motywacja i zaangazowanie wzrasta do maximum.
-
Nie ma co rozdzierać szat po meczu z Nigerią , to był tylko sparing. Wynik mógł też być inny gdyby nie brak skuteczności naszych piłkarzy oraz niezbyt dobra dyspozycja sędziego tego wieczora. Nigeria poza twardością w grze też niczym szczególnym nie zaimponowała . Wystarczył spryt napastnika gości w polu karnym i było po meczu. Poza tym nie oszukujmy się , nasza reprezentacja nie jedzie do Rosji po żadne medale ,tylko powalczyć o wyjście z grupy. Przynajmniej nikt zdrowo i realnie myślący nie powinien nastawiać się na jakieś medale. Jeżeli ten cel zostanie zrealizowany ( czyli wyjście z grupy) ,wtedy wszystko albo prawie wszystko będzie możliwe. Zależy na kogo wtedy trafimy w fazie pucharowej mistrzostw , od dyspozycji dnia ,i wielu innych czynników. Na razie nie nastawiajmy się lepiej na jakieś wielkie sukcesy żeby nie było potem z tego wielkiego rozczarowania.
-
@cezarro
Dokładnie tak, najpierw musimy dobrze się przygotować do Mistrzostw Świata w Rosji, a potem zagrajmy w każdym meczu o zwycięstwo, a o wynik nikt nie powinien się bać. Nie ma co też patrzeć na kogo można trafić po wyjściu z grupy tylko grać swoje z każdym rywalem o zwycięstwo. Ostatnio Portugalia, że wielki turniej można wygrać nawet nic nie grając.