🦅 🇵🇱 [Futbol] REPREZENTACJA NARODOWA
-
-
Po tym meczu nie wiem czy ten Teodorczyk potrafi piłkę z pierwszej odegrać by przyspieszyć akcję, bo z tego co oglądałem ten mecz to co piłka to kilka kontaktów i tylko spowolnianie akcji bez sensu. Jeśli on ma tak grać to na miejsce selekcjonera nawet bym nie brał go pod uwagę na Mistrzostwa Świata.
-
Zagraliśmy niezły mecz. Szkoda tych dwóch straconych goli. Nawałka będzie musiał jeszcze popracować nad tą formacją.
-
@byku-duma-warmii Teo bardzo dobrze umie utrzymać się przy piłce, dobrze się zastawia i umie odegrać. Wydaje mi się że nie jest to typ napastnika, który jest stworzony do szybkiej gry. Po prostu jest do tego za wolny.
-
Po meczu, a raczej po drugiej połowie doskonale widać, że podczas czerwcowego zgrupowania piłkarze muszą popracować nad aspektem fizycznym. Brak siły w drugiej połowie był widoczny, aż nadto. Zieliński pokazał że potrafi grać swoją piłkę, gdy ma przestrzeń. Romanczuk zaliczył solidny występ, nie było go za dużo w kamerach, ale głównie robił czarną robotę. Lewandowski nie miał łatwego zadania, gdyż na początku Koreańczycy w zasadzie stawili mur w swoim polu karnym. W drugiej połowie się odkryli, ale niestety Teodorczyk nie umiał tego wykorzystać. Na miejscu Nawałki, dałbym szansę na wyjazd np. Kownackiemu.
-
@toomanyways
Tylko to już nie te czasy, że napastnik ma się tylko zastawiać. Teraz napastnik musi umieć grę przyspieszyć również, zdecydowanie wolałbym młodego Kownackiego zamiast niego w kadrze. -
Jakub Błaszczykowski będzie kontynuował leczenie i treningi w Polsce. Przypomnijmy, że Kuba od listopada nie grał w piłkę ze względu na uraz kręgosłupa. Od tego czasu kilkukrotnie próbował powrócić do treningów z pełnym obciążeniem, lecz powracający ból kręgosłupa nie dawał mu spokoju i możliwości.
Podejmował leczenie zarówno w Wolfsburgu i w Borussi. Jednak te metody nie przyniosły oczekiwanego skutku. Czas upływa, lecz były kapitan naszej reprezentacji nadal walczy o wyjazd na Mistrzostwa Świata do Rosji.
Dlatego 32-latek poprosił władze klubu, aby dały mu zielone światło na indywidualne zajęcia ze specjalistą w Polsce. Błaszczykowski ma pracować między innymi w Płocku, gdzie trenerem Wisły jest jego wujek, Jerzy Brzęczek. Natomiast za przygotowanie fizyczne odpowiada Leszek Dyja (pracował w sztabie kadry za kadencji Waldemara Fornalika), czyli uczeń doktora Jerzego Wielkoszyńskiego.
-
Pierwsza połowa była świetna, w drugiej połowie zabrakło sił i determinacji wg mnie. No i zmiennicy to jednak nie ten sam poziom co wyjściowa 11-tka Polski.
-
Na stronie FIFY jest krótki artykuł o jedynym polskim królu strzelców Mundialu z 1974 roku:
44 days to go: Poland's goalscoring haul so far -
Kilku z wyżej wymienionych powinno nie mieć miejsca w kadrze. Szymański, Żurkowski?? Chyba obstawa dla ławki .. Brak Mierzejewskiego i powołanie dla kilku leszczy xd
-
@kruk94
Żurkowski również zasłużył na powołanie, na ten moment jeden z lepszych pomocników w naszej Ekstraklasie. Powołanie tych młodych graczy wydaje mi się, że jest po to by się zgrywali z pierwszą drużyną.