🦅 🇵🇱 [Futbol] REPREZENTACJA NARODOWA
-
Zapis konferencji prasowej przed meczem Polska - Holandia. Udział w niej wzięli selekcjoner Jerzy Brzęczek oraz pomocnik Leeds United, Mateusz Klich.
-
Zostajemy w Dywizji A. Czy był nasz tylko taki cel czy coś wypracować na przyszłość? Czy naszego zespołu stać tylko tyle czy więcej?
Czy będziemy mieć szansę w kwalifikacjach na MŚ i na Euro? -
@ToomAnyWays Na Euro powalczymy o najniższy stopień pudła... w grupie .
-
Z tego meczu są 2 pozytywy, piękny gol Kamila Jóźwiaka, który zaczyna coraz pewniej wyglądać w drużynie oraz minimalna porażka przy takiej grze.
-
Kilka ciekawostek po meczu z Holandią.
Kilku reprezentantów Polski ma na swoim koncie 50 występów w kadrze.
80 mecz w kadrze zagrał Kamil Grosicki.
Robert Lewandowski nie dostał złotej piłki w tym roku? Ależ skąd ma już 2 Pierwsza otrzymał od jakiegoś muzyka, druga to prezent od kilku kibiców reprezentacji
Moment "wręczenia" złotej piłki nr 2 można zobaczyć w kulisach meczu z Holandią
-
Kilka dni temu w programie "Foot Truck" gościł prezes PZPN, Zbigniew Boniek.
Natomiast dziś w internecie zamieszczony został wywiad z byłym prezesem PZPN, Grzegorzem Lato.
-
Dziś losowanie EL MŚ'22!
Wg mnie:
Grupa marzeń: Dania, Polska, Finlandia, Luksemburg, Wyspy Owcze, San Marino
Grupa z koszmarów: Hiszpania, Polska, Islandia, Izrael, Cypr, Mołdawia...A wy jak myślicie?
-
Patrząc na formę drużyn z pierwszego koszyka, to najsłabiej prezentują się Niemcy w "przebudowie"
Anglia - Polska - Szkocja - Albania - Litwa
-
Grupa Marzeń
Niemcy
Polska
Norwegia
Macedonia Płn
Cypr
Liechtenstein -
W aktualnej sytuacji na kogo byśmy nie trafili, to na pewną będą męczarnie.
-
Znamy już wyniki losowania grup do eliminacji MŚ 2022. Co sądzicie?
-
@ToomAnyWays Nie jest źle. Po raz kolejny będziemy liczyć na "Wembley73" Ja jestem w mniejszości i liczę na "Chorzów73" Polska - Węgry, Dwa bratanki. Albania to "W" ielka nie wiadoma. Pozostała dwójka w roli statystów.
-
@dino-ligenza ja się cieszę na mecz z Anglikami, na codzień oglądam tą ligę, teraz mają całkiem ciekawą, dosyć młodą drużynę. Na pewno Węgrzy i Albańczycy to zespoły słabsze od naszego, ale na pewno nie będzie z nimi łatwo - Węgrzy awansowali po barażach na Euro, a Albania na Euro 16 zaprezentowała się całkiem nieźle. Andorra i San Marino spełnia raczej role statystów.
-
Właśnie się dowiedziałem, że drużyny z pierwszych miejsc kwalifikują się bezpośrednio, to oczywiste, drużyny z drugich miejsc trafiają do baraży, to również oczywiste. Natomiast zasada dzięki której do baraży dostaną się dwa zespoły znajdujące się najwyżej w rankingu UEFA z drużyn które zajmą miejsca 3-6 w grupie, to kontrowersyjna zasada...
-
Wembley i Chorzów to już prehistoria i nie ma co tego rozpamiętywać , trzeba patrzeć w przyszłość i tworzyć nową historię . W naszej grupie mamy szansę zająć 2.miejsce. I to jest optymistyczny wariant.
-
@mati-colchoner 10 z pierwszych automatycznie, a 10 z drugich miejsc i 2 najlepsze drużyny z Ligi Narodów, które nie zajęły odpowiedniego miejsca w eliminacjach będą grać o pozostałe 3 miejsca.
-
@ToomAnyWays Również się cieszę, oby tylko Nasi zmienili taktykę, bo styl gry z Włochami w LN jest nie do przyjęcia. Liczę na młodych, że wprowadzą trochę świeżości do tak wiekowej drużyny.
@Cezarro Może i prehistoria, ale to nadal jedyne zwycięstwo nad „Lwami Albionu” Jeśli mecz przodków ma ich zmotywować, to nie widzę problemu z wracaniem do tamtych chwil.
-
Grupa może wydawać się łatwa ale wcale taka nie będzie, Anglicy według mnie poza naszym zasięgiem... Mają świetne pokolenie młodych piłkarzy... Zresztą nigdy nam nie leżał ten rywal, Węgry hmmm braterski pojedynek tyle że Węgrzy są coraz silniejsi... Albania to przeciwnik bardzo niepewny... Przede wszystkim zmiana trenera, to podstawa do zajęcia 2 miejsca w tej grupie
-
Dopóki nie zmienimy trenera, każdy z tych meczy będzie dosyć ciężki. Oczywiście pewnie niektóre wygramy, ale tylko ze względu na umiejętności poszczególnych graczy, a nie na pomysł naszej reprezentacji na grę. Każdy dobrze widzi, że ten Brzęczek to żadnego pomysłu na tą ekipę nie ma, a jedynie marnuje jej potencjał.