III Turniej Narodów (WNT 2016/17)
-
szok... 4 ostatnie miejsca dla nas...
-
@pimus1910 nie mam pojecia transferami zabijaja nas.. co prawda z rywalem tylko 2 razy przegralem ale co z tego... raz u siebie i raz na wyjezdzie... a takto urywalem im pkt.. cel 1 i 3 nawet nie wygral ze mna 2 obozy jakie wykorzystali takze nie wygrali.. taki maly moj sukces tej bitwy.. no ale niestety reszcie nie pyklo i jest lipton po calosci.. mysle ze jako jedyny z tej bitwy wyjde z podniesiona glowa
jest tez i porazka bo stracilem oboz w pucharze gdzie byl remis po karnych przegralem z ich jedynka... no i raz symulacja wczesniej sie odbyla i nie zdazylem wszystkiego ustawic i przegralem u siebie z ich celem nr 7 zero do jednogo...... takze wszystkiego najlepiej nie zrobilem...
takze z mojej strony bitwa w 100procentach tez dobrze nie wyszla...
-
Tak patrząc na tabele (tak to się pewnie skończy) to tak jakby doświadczeni gracze grali ze świeżo założoną grupą debiutantów.
Wygrywałem już bitwy wysoko, zdarzyło się wysoko i przegrać. Grałem również ze słabszymi ekipami ale w żadnej bitwie nie było takiej sytuacji, że pierwsze trzy miejsca ma rywal a trzy ostatnie moja ekipa.
To nie jest normalna bitwa, pierwsze co mi przychodzi do głowy z przyczyn to przegrana rywalizacja transferowa a dwa może zbyt pewność siebie? Co zbiegło się z ostatnią zmianą wartości formacji 451 w porównaniu do innych.Nic się nie dzieje w zasadzie jeśli patrzyć globalnie ale jakiś niesmak pozostaje.
-
@Łukasz-Kowalski said in III Turniej Narodów (WNT 2016/17):
Tak patrząc na tabele (tak to się pewnie skończy) to tak jakby doświadczeni gracze grali ze świeżo założoną grupą debiutantów.
Wygrywałem już bitwy wysoko, zdarzyło się wysoko i przegrać. Grałem również ze słabszymi ekipami ale w żadnej bitwie nie było takiej sytuacji, że pierwsze trzy miejsca ma rywal a trzy ostatnie moja ekipa.
To nie jest normalna bitwa, pierwsze co mi przychodzi do głowy z przyczyn to przegrana rywalizacja transferowa a dwa może zbyt pewność siebie? Co zbiegło się z ostatnią zmianą wartości formacji 451 w porównaniu do innych.Nic się nie dzieje w zasadzie jeśli patrzyć globalnie ale jakiś niesmak pozostaje.
Taki mecz zdarza się maksymalnie raz w turnieju, więc teraz może być już tylko lepiej. Co do transferów to lepiej kupić ciut słabszych i szybciej ich sprzedać niż inwestować od razu w jakość. Jeśli wystawiacie zawodnika na TL to starajcie się robić to tak, by nie był najdroższy z całej listy. To naprawdę pomaga. Zwłaszcza jak ceny ustalam niższe o ok 6-8mln od najwyższej wartości. Oczywiście wszystko proporcjonalnie do okresu.
Ja w zasadzie w 12 rundzie bitwy tym sposobem mam już wszystkich 90+ prócz bramkarza w WCC.
-
@pimus1910 Brak Koncentracji..? No nie wiem... raczej wątpię żeby na szczeblu reprezentacyjnym ktos chcial olac ta bitwę... każdy chce się pokazać z jak najlepszej strony chyba...
-
@ciamajda said in III Turniej Narodów (WNT 2016/17):
Tak to nieraz jest, że szczęście w transferach i w meczach nie sprzyja , co gorsze nie mamy na to wpływu . Dobrze że był zapas i gramy dalej , i to jest najważniejsze
Ładnie to spuentowałeś:right_facing_fist_tone1:
-
Mały update...
Szykują się 4 pozycje ostatnie dla nas ale chciałem uspokoić polskie społeczeństwo, nie martwcie się... panujemy nad tym, by nie było 5 ostatnich miejsc
Stefan napisał, że taka bitwa raz w turnieju. Dodałbym, że nigdy takiej bitwy już nie będzie, to co się stało to nawet matematycznie ciężko osiągnąć
-
Mały update...
Szykują się 4 pozycje ostatnie dla nas ale chciałem uspokoić polskie społeczeństwo, nie martwcie się... panujemy nad tym, by nie było 5 ostatnich miejsc
Stefan napisał, że taka bitwa raz w turnieju. Dodałbym, że nigdy takiej bitwy już nie będzie, to co się stało to nawet matematycznie ciężko osiągnąć
Wiem o co chodzi, ja tak samo mam w MP. Niemożliwe, by nagle wszystkie taksy przestały działać, ale to się dzieje. U Dovco w lidze bardzo ładnie mi wchodzą, w WCC też nawet dają rade z tym, że 4 obozy mi zaaplikowali rywale jak grałem na wyjeździe i mam nadzieję teraz powetować sobie w meczach u siebie.
Po takiej bitwie może w jakimś stopniu najbliższy rywal nas zlekceważy i ciut ułatwi sprawę. Trzeba zawsze szukać plusów;)
-
Dzięki za powołanie, chciałby wszystkich serdecznie przeprosić z moje występy w tych rozgrywkach, tak naprawdę to nie ma się jak tłumaczyć, przeciwnicy mieli takie same warunki jak my.
Niestety a może na szczęście nigdy wcześniej nie zdarzyło mi się grać w takich rozgrywkach.
Po pierwsze transfery w ogóle nie siadały a wystawiałem zawodników takich samych co przeciwnicy, za takie same pieniądze za mniejsze a jak się nie sprzedawali to zmieniałem na innych. Gram od ponad roku i jeszcze nie miałem takich rozgrywek żeby była taka dysproporcja między sprzedażą zawodników przez przeciwników a mną.
Po drugie przeciwnicy mieli jakieś kosmiczne ustawienie jakby grali na kodach ich 451 lało moje 433, 451, 541 jak chciał nieważne czy grałem z obozem na obóz czy nawet obozem na przeciwnika bez obozu.
Dodam że z mojej strony nie było żadnego lekceważenia, przed każą symulacją siedziałem prawie do ostatniej minuty i obserwowałem przeciwnika, czasami nawet wstawałem w nocy żeby ustawić treningi - no niestety muszę posypać głowę popiołem i wziąść się pożądnie do pracy - Następny reprezentantom życzę powodzenia i trzymam kciuki w następnej rundzie. -
jakies podsumowanie graczy jakis wynik? ludzie sa ciekawi
-
Chyba bitwy z Hiszpanią nie będę długo podsumowywał... demolka.
Nasza niemoc transferowa przy niesamowitej sprzedaży Hiszpanów przełożyła się na ten wynik. Sami kadrowicze wiedzą, gdzie popełnili błędy. Bitwa bez konsekwencji na WNT, także pamiętamy przebieg, zapominamy wynik i jedziemy dalej. -
FAZA 1/16 WNT 2016/17
Gramy z Francją, z którą wygraliśmy w półfinale rok temu. Skład i dalsze szczegóły niedługo.
-
@Łukasz-Kowalski
Francuzi są szalenie mocni. To nie będzie łatwa bitwa -
jaki skład na Francuzów?
-
Skład i dalsze szczegóły niedługo.a mam to
-
@Dovco_HandF
Słabo trafiliśmy jak na ten etap rozgrywek. Sptykają się dwa zespoły z top 4 zeszłorocznego turnieju. Ale z drugiej strony Francuzom też przydarzyła się katastrofalna bitwa z Argentyną. Chyba to hiszpańskie community mocno sobie pomaga -
Mnie się wydaję, że to Francuzi słabo trafili