🏴 [Futbol] Premier League, angielska piłka, piłkarze...
-
@kruk94
Jeśli na poważnie się nim zainteresują, to ta kwota nie będzie żadnym problemem dla nich :slight_smile:. -
@toomanyways sprawdziłem info tu i tam ... generalnie głównym czynnikiem, który ma odegrać największą rolę jest Pep Guardiola i współpraca z czasów Barcelony
"Manchester City jest przekonany, że w przyszłym sezonie Chilijczyk będzie ich zawodnikiem. Na Etihad Stadium panuje przekonanie, że czynnikiem przyciągającym piłkarza jest Pep Guardiola, z którym 29-latek pracował przed laty w Barcelonie." - Tancredi Palmeri
-
@kruk94 ja czytałem że nie chcą dać za niego więcej niż 25M więc tutaj do akcji wchodzi United, które potrzebuje kogoś na prawe skrzydło, a zawodników tej klasy za takie pieniądze to można ze świecą szukać. Czynnikiem przyciągającym Alexisa do City oprócz Guardioli może być jeszcze mistrzostwo w kieszeni (prawie) i duża szansa na wygranie LM (chyba). Jednak na pewno nie dostanie tyłu minut co w United, zwłaszcza że Mou zapewne postara się wypchnąć Henia z OT. A w City konkurencja spora.
-
@toomanyways said in [Futbol]Premier League, angielska piłka, piłkarze...:
@kruk94 Sytuacja z Alexisem odwróciła się i 180° i teraz United jest faworytem do pozyskania Chilijczyka
I bardzo dobrze :clap_tone1:.
-
Alex Pritchard przeszedł z Norwich City do Huddersfield Town.
Piłkarz podpisał z nowym klubem kontrakt do 30 czerwca 2021 roku, zawierający opcję przedłużenia o kolejne dwanaście miesięcy. Mimo że kwota transferu nie została ujawniona, mówi się, że Pritchard trafi do „The Terriers” za około 11 milionów funtów. Oznacza to, że Anglik jest drugim najdroższym transferem w historii klubu. Pierwszą pozycję w rankingu niezmiennie okupuje Steven Mounie, za którego latem ubiegłego roku Huddersfield zapłaciło o 500 tysięcy funtów więcej.Pritchard najlepiej czuje się na pozycji numer „10”, ale może też występować na boku pomocy. W nowym klubie będzie grał z numerem 21.
24-latek jest wychowankiem akademii Tottenhamu oraz byłym młodzieżowym reprezentantem Anglii. W swojej karierze występował w takich klubach jak m.in. West Brom, Norwich czy Brentford.
Pozyskanie nowego zawodnika skomentował menadżer „The Terriers” David Wagner:
-
Cieszę się, że mogę powitać Alexa w naszym zespole. On jest dokładnie takim typem zawodnika, z którym lubimy pracować w tym klubie. Pritchard jest młodym, zdolnym Brytyjczykiem, który swoją grą na zapleczu Premier League przyciągnął uwagę wielu lepszych zespołów.
-
Teraz czeka nas ciężka praca. Chcemy dać mu możliwość rozwoju i gry o najwyższe cele.
-
Chciałbym podziękować Deanowi Hoyle'owi i całemu zarządowi za umożliwienie mi doprowadzenie tej transakcji do samego końca.
Pritchard jest drugim zimowym wzmocnieniem Huddersfield. Wcześniej do zespołu dołączył Terence Kongolo z AS Monaco.
Pritchard w trwającym sezonie wystąpił w zaledwie ośmiu meczach ligowych, strzelając bramkę i zaliczając dwie asysty. Tak mizerny dorobek jest jednak spowodowany poważną kontuzją kolana, przez którą stracił pierwszą część sezonu. W piłce seniorskiej na poziomie Championship pierwszy raz zawodnik na poważnie zaistniał w sezonie 2014/2015, gdy w Brentford strzelił dwanaście bramek i zaliczył siedem asyst. W Premier League nie udało mu się przebić, ale w ostatniej kampanii znów na zapleczu miał sześć goli i dziewięć asyst.
-
-
Manchester United poinformował o wypożyczeniu Jamesa Wilsona do Sheffield United.
Wilson jest wychowankiem akademii „Czerwonych Diabłów”. Swego czasu wiązano z nim bardzo duże nadzieje. Młody napastnik strzelił dwie bramki w swoim debiucie w Premier League w sezonie 2013/2014. Cały kolejny rok spędził jeszcze na Old Trafford, pojawiając się na boisku we wszystkich rozgrywkach 16 razy i strzelając kolejne dwa gole.Później został już jedna wypożyczony najpierw do Brighton (27 meczów, pięć goli, dwie asysty), a następnie do Derby County, gdzie jednak po kilku tygodniach zerwał więzadła krzyżowe i do zdrowia powrócił dopiero latem 2017 roku.
22-letni napastnik rundę jesienną trwającego sezonu spędził w zespole U-23 dając sobie czas na powrót do pełnej sprawności. Teraz klub z Old Trafford postanowił znów posłać swojego wychowanka do Championship, gdzie będzie miał szansę złapać rytm meczowy w Sheffield United.
Jak twierdzi sam zawodnik jest już w pełni sił i nigdy nie czuł się fizycznie tak dobrze jak teraz, dlatego w Sheffield wiązane są duże nadzieje z przybyciem 22-latka. Klub z północnej Anglii zajmuje obecnie siódme miejsce w tabeli Championship i ma realne szanse na walkę o miejsce gwarantujące walkę o Premier League w play-offach.
-
Dzisiejsze wyniki:
-
Grywa ktoś z was w Fantasy Premier League?
-
@toomanyways zależy na czym na gra?
-
@byku-duma-warmii said in [Futbol]Premier League, angielska piłka, piłkarze...:
@kruk94
Podobno teraz chodziło jednak o wymagania finansowe Arsenalu, który żądali za gracza milionów, a City nie chce dać takiej kwoty za piłkarza, któremu za miesięcy kończy się kontrakt.A jednak okazuje się, że Czerwone Diabły są zdesperowane, żeby sprowadzić Sancheza:
-
@dovco_handf
Nie ważne ile ma zarabiać, aby tylko dołączył do United. -
Dziś szlagier w meczu 23. kolejki Premier League o godz. 17.00: Liverpool FC podejmuje u siebie Manchester City. To też pojedynek dwóch geniuszy futbolu: Jürgena Kloppa i Pepy Guardioli. Oba kluby są na fali, co zapowiada niesamowite widowisko i emocje. Remis nikogo w tym spotkaniu nie zadowala :muscle_tone2:.
-
@byku-duma-warmii said in [Futbol]Premier League, angielska piłka, piłkarze...:
@dovco_handf
Nie ważne ile ma zarabiać, aby tylko dołączył do United.Transfer ok ale trzeba patrzeć też z drugiej strony gość ma prawie 30 lat, bazuje na technice i szybkości wszystkie te atuty będzie tracił z roku na rok. Transfer na dwa trzy lata bardzo dobry. Ale ja jestem zwolennikiem również transferu Lucasa Moury pamiętam jak z 5 lat temu oglądałem na yt co on robił w lidze brazylijskiej to była masakra! Co ma być to będzie oby kogoś sprowadzili takie czasy trzeba sypać grubą kasą a United jej nie brakuje. GG MU!
-
@daroo933 I o to chodzi, żeby pograł te 2-3 sezony życia w MU i będzie git :thumbsup_tone1: To ogrom czasu w dzisiejszym futbolu.
-
Były niespodzianki, Arsenal się sypie, City wreszcie przegrało, chociaż Liverpool pod koniec grał w obronie kryminał, ale najważniejsze że City nie jest już niepokonane. Salah to chyba najlepszy transfer do Premier League w tym sezonie. -
@toomanyways Arsenal to parodia z taką gra to papa LM xD WengerOut.
-
To mnie rozwaliło XD
-
Ryan Giggs został nowym selekcjonerem reprezentacji Walii.
Walijska federacja poinformowała, że legenda Manchesteru United i 64-krotny reprezentant kraju związał się z nią czteroletnią umową.Giggs został tym samym następcą Chrisa Colemana, który kilka tygodni temu rozstał się z walijską kadrą. W zasadzie chwilę później 47-latek, któremu nie udało się wprowadzić jej na Mistrzostwa Świata, rozpoczął pracę w Sunderlandzie.
- Jestem dumny, że dostąpiłem zaszczytu kierowania drużyną narodową. Wyzwania, którymi będzie gra w Lidze Narodów, a także kwalifikacje do Euro 2020, już teraz bardzo mnie ekscytują. W zasadzie nie mogę doczekać się rozpoczęcia współpracy z zawodnikami - powiedział po parafowaniu umowy Giggs.
Pierwszym sprawdzianem dla prowadzonej przez niego drużyny będzie mecz z Chinami. Zostanie on rozegrany 22 marca.
Walijczyk, który w trakcie kariery zawodniczej rozegrał 896 spotkań w koszulce „Czerwonych Diabłów”, w 2014 roku był przez moment tymczasowym menedżerem MU. Później pełnił na Old Trafford funkcję asystenta Louisa van Gaala.