🏴 [Futbol] Premier League, angielska piłka, piłkarze...
-
@byku-duma-warmii said in [Futbol]Premier League, angielska piłka, piłkarze...:
@kruk94
Podobno teraz chodziło jednak o wymagania finansowe Arsenalu, który żądali za gracza milionów, a City nie chce dać takiej kwoty za piłkarza, któremu za miesięcy kończy się kontrakt.A jednak okazuje się, że Czerwone Diabły są zdesperowane, żeby sprowadzić Sancheza:
-
@dovco_handf
Nie ważne ile ma zarabiać, aby tylko dołączył do United. -
Dziś szlagier w meczu 23. kolejki Premier League o godz. 17.00: Liverpool FC podejmuje u siebie Manchester City. To też pojedynek dwóch geniuszy futbolu: Jürgena Kloppa i Pepy Guardioli. Oba kluby są na fali, co zapowiada niesamowite widowisko i emocje. Remis nikogo w tym spotkaniu nie zadowala :muscle_tone2:.
-
@byku-duma-warmii said in [Futbol]Premier League, angielska piłka, piłkarze...:
@dovco_handf
Nie ważne ile ma zarabiać, aby tylko dołączył do United.Transfer ok ale trzeba patrzeć też z drugiej strony gość ma prawie 30 lat, bazuje na technice i szybkości wszystkie te atuty będzie tracił z roku na rok. Transfer na dwa trzy lata bardzo dobry. Ale ja jestem zwolennikiem również transferu Lucasa Moury pamiętam jak z 5 lat temu oglądałem na yt co on robił w lidze brazylijskiej to była masakra! Co ma być to będzie oby kogoś sprowadzili takie czasy trzeba sypać grubą kasą a United jej nie brakuje. GG MU!
-
@daroo933 I o to chodzi, żeby pograł te 2-3 sezony życia w MU i będzie git :thumbsup_tone1: To ogrom czasu w dzisiejszym futbolu.
-
Były niespodzianki, Arsenal się sypie, City wreszcie przegrało, chociaż Liverpool pod koniec grał w obronie kryminał, ale najważniejsze że City nie jest już niepokonane. Salah to chyba najlepszy transfer do Premier League w tym sezonie. -
@toomanyways Arsenal to parodia z taką gra to papa LM xD WengerOut.
-
To mnie rozwaliło XD
-
Ryan Giggs został nowym selekcjonerem reprezentacji Walii.
Walijska federacja poinformowała, że legenda Manchesteru United i 64-krotny reprezentant kraju związał się z nią czteroletnią umową.Giggs został tym samym następcą Chrisa Colemana, który kilka tygodni temu rozstał się z walijską kadrą. W zasadzie chwilę później 47-latek, któremu nie udało się wprowadzić jej na Mistrzostwa Świata, rozpoczął pracę w Sunderlandzie.
- Jestem dumny, że dostąpiłem zaszczytu kierowania drużyną narodową. Wyzwania, którymi będzie gra w Lidze Narodów, a także kwalifikacje do Euro 2020, już teraz bardzo mnie ekscytują. W zasadzie nie mogę doczekać się rozpoczęcia współpracy z zawodnikami - powiedział po parafowaniu umowy Giggs.
Pierwszym sprawdzianem dla prowadzonej przez niego drużyny będzie mecz z Chinami. Zostanie on rozegrany 22 marca.
Walijczyk, który w trakcie kariery zawodniczej rozegrał 896 spotkań w koszulce „Czerwonych Diabłów”, w 2014 roku był przez moment tymczasowym menedżerem MU. Później pełnił na Old Trafford funkcję asystenta Louisa van Gaala.
-
Paul Lambert poprowadzi Stoke City w dalszej części sezonu.
Szkot zastąpił na stanowisku menadżera „The Potters” zwolnionego przed kilkoma dniami Marka Hughesa i podpisał z nowym pracodawcą kontrakt, który będzie obowiązywał do końca czerwca 2020 roku.Brytyjskie media nie kryją zaskoczenia faktem, że włodarze Stoke City zdecydowali się w obliczu walki o utrzymanie zatrudnić Paula Lamberta.
48-letni szkoleniowiec nie cieszył się w ostatnim czasie uznaniem przedstawicieli poszczególnych klubów, którzy przy poszukiwaniu nowych menadżerów nie przejawiali chęci do jego zatrudnienia. Duży wpływ na ten stan rzeczy miały wyniki osiągane przez Szkota w Aston Villi, Blackburn oraz Wolverhampton.
Lambert, mimo niezbyt wysokich notowań w środowisku, otrzymał jednak szansę od „The Potters”.
- Paul zaimponował nam swoją wiedzą na temat obecnego składu drużyny i przedstawił nam jasny plan, który zakłada poprawienie wyników osiąganych przez klub. Od początku chcieliśmy powierzyć zespół człowiekowi posiadającemu doświadczenie w Premier League lub rozległą wiedzę na temat angielskiego futbolu. Z niecierpliwością oczekujemy efektu współpracy z Lambertem - powiedział John Coates, prezes Stoke City.
Szkot obejrzy dzisiejsze spotkanie „The Potters” przeciwko Manchesterowi United na Old Trafford z wysokości trybun (godz. 21:00, transmisja w Canal+ Sport 2).
Wcześniej media informowały, że faworytem do objęcia posady menadżera Stoke City są Gary Rowett i Martin O’Neill. Pierwszy z nich zdecydował się jednak na przedłużenie kontraktu z Derby County, a drugi nie wyraził zainteresowania przejęciem ekipy z Britannia Stadium.
-
@toomanyways Niech Giggsy nabiera doświadczenia. Kto wie, może kiedyś poprowadzi Czerwone Diabły
-
@toomanyways
Ja gram :slight_smile:. -
@daroo933
Dokładnie tak jak Jurek Ci powiedział, - lata wystarczą, bo w tym czasie już Martial i Rashford staną się gwiazdami wielkiego formatu i to oni będą ciągnąć grę United. -
@byku-duma-warmii Jak idzie? Ja w tej kolejce wykręciłem najlepszy wynik 76 pkt. A na ławce zostawiłem w sumie 18 pkt (Salah, Lovren i Maguire) XD
-
@toomanyways
Całkiem nieźle, udało mi się już uzbierać 1278 pkt. -
Dzisiaj wbił nowy odcinek English Breakfast
-
-
@toomanyways said in [Futbol]Premier League, angielska piłka, piłkarze...:
Arsenal robi wyprzedaż? Dziwny transfer na plus dla Evertonu Theo to wciąż wysoki poziom do tego szybki przyda się.
-
@daroo933
Może jeszcze się będą wzmacniać, dlatego teraz się pozbywają graczy, by zrobić miejsce nowym.