🏴 [Futbol] Premier League, angielska piłka, piłkarze...
-
@dovco_handf
Przed meczem można by było to uznać za niespodziankę, ale po obejrzeniu tego meczu jak najbardziej zasłużone zwycięstwo Brighton. -
@byku-duma-warmii said in [Futbol]Premier League, angielska piłka, piłkarze...:
jak najbardziej zasłużone zwycięstwo Brighton
Nie mówię, że nie Pytanie tylko dlaczego wicemistrz ligi przegrywa z drużyną broniącą sie przed spadkiem w tak kiepskim stylu?
-
@dovco_handf
Bardzo prosta odpowiedź, gdyż zamiast atakować Manchester broni się z takimi zespołami. -
W ten weekend mogliśmy przedostatni raz oglądać zawodników Premier League w tym sezonie, a w tej kolejce padały następujące wyniki
Kolejka zaczęła się od niespodzianki za jaką można uznać porażkę Manchesteru United z beniaminkiem z Brighton. Natomiast te zwycięstwo zapewniło utrzymanie gospodarzom w Premier League na kolejny sezon.
Pierwszy sobotni mecz przedstawił nam pierwszego spadkowicza w tym sezonie, a jest nim zespół Stoke, który w meczu ostatniej szansy uległ zespołowi Crystal Palace, który natomiast dzięki tej wygranej zapewnił sobie utrzymanie.
Kolejną dość sporą niespodziankę sprawił już prawie pewny spadku z ligi West Brom, który kolejny raz pokazał, że nie pogodził się jeszcze ze spadkiem do Championship i do ostatniej kolejki będzie walczył o przetrwanie. W polu pokonanych tym razem bardzo mocny Tottenham.
Ważny punkt w walce o utrzymanie zdobyła ekipa
Świętych
remisując na wyjeździe z Evertonem, dzięki temu punktowi udało im się wydostać z strefy spadkowej. Natomiast spadło tam walijskie Swansea.W ostatnim meczu na Emirates Stadium Arsenalu pod wodzą Arsena Wenger gospodarze bardzo pewnie pokonują rewelacje tych rozgrywek zespół Burnley.
Hit kolejki przyniósł nam tylko jedną bramkę i to właśnie tego jedynego gola strzeliła ekipa Chelsea triumfując nad drużyną Liverpoolu.
-
Już dziś dokończenie kolejki zaległych meczy, w związku z grą w FA Cup niektórych drużyn
-
@byku-duma-warmii Niezwykle mecz w walce o utrzymanie pomiędzy drużynami Bednarka i Fabiańskiego. Remis nie urządza żadnej z drużyn.
-
@dovco_handf said in [Futbol]Premier League, angielska piłka, piłkarze...:
Remis nie urządza żadnej z drużyn.
Swansea City 0:1 Southampton FC (73' Gabbiadini)
-
@dovco_handf
Dokładnie tak, więcŚwięci
mogę spać spokojnie, bo tylko w przypadku porażki różnicą 8 goli z Manchesterem City mogli by spać z ligi, a wiemy, że to jest bardzo mało prawdopodobne. Wielkie Gratulacje dla drużyny Southamptonu -
@byku-duma-warmii said in [Futbol]Premier League, angielska piłka, piłkarze...:
Wielkie Gratulacje dla drużyny Southamptonu
Tak jest, brawa dla Świętych z Southampton i naszego Jana Bednarka który przebojem wywalczył sobie miejsce w wyjściowej 11-stce
-
@mihau1878
Niestety nawet tutaj za wiele nie pograł, a miał być siłą napędową tej drużyny. Po raz kolejny ujrzeliśmy roczarowanie z jego strony. -
Swansea City Fabiańskiego jeszcze ma szansę na utrzymanie się .
-
Koniec sezonu 17/18 w Anglii. Tak wygląda sytuacja po ostatniej kolejce:
-
Manchester stolicą angielskiej piłki nożnej lub jak kto woli - najlepszej ligi świata .
-
@dovco_handf wyniki w Lidze Mistrzów tego nie potwierdzają
aczkolwiek bardziej wolę czerwoną część Manchesteru od niebieskiej -
@pansushe Wyniki w LM to potwierdzą w nastepnym sezonie - obie drużyny z Manchestetu spotkają się w finale, a wygrają Czerwone Diabły jak można się domyślić z kontekstu .
-
@dovco_handf na razie to niech LM wygrają Czerwone Diabły... ale z Liverpoolu
-
@pansushe W Liverpoolu buduje się mocna drużyna, to fakt .
-
Podsumowanie sezonu w English Breakfast
-
Poza tym ten sezon był pierwszym, w którym grałem w FPL, właściwie w poprzednim też grałem, ale tylko parę kolejek, a potem nie wchodziłem. Naprawdę fajna zabawa Może nie miałem jakichś wybitnych wyników, ale w jednej kolejce udało mi się zdobyć 118 pkt (31 kolejka, prawie połowę pkt zrobił Salah na kapitanie ). Ogólnie zachęcam do gry, jak ktoś interesuje się PL to tym bardziej
Moje składy z pierwszej i ostatniej kolejki: