🏴 [Futbol] Premier League, angielska piłka, piłkarze...
-
@Dovco_HandF
Ponoć dlatego nie zagrał w LM. Żeby mu nie zablokować wypożyczenia. Wg przepisów FIFA zawodnik może w jednym sezonie reprezentować dwa kluby. Kapustka grał w tym sezonie w Cracovii,zagrał dokładnie 63minuty i przeszedł do Leicester. Nie grał w pierwszym zespole,ale grał w drużynie U-23. Teraz jego agent dowiaduje się czy występy w młodzieżowej drużynie zostaną zaliczone jako występ w drugiej drużynie czy też nie. Jeśli nie-zostanie wypożyczony. -
@pimus1910 To by dla niego było idealne rozwiązanie, żeby gdzieś zaczął grać w końcu w wyjściowej 11tce, zanim się całkiem zdołuje. Tu takie pieniądze za niego dają, a nawet na ławce rezerwowych rzadko siedzi
-
@Dovco_HandF
Z tego co czytałem to on wcale się nie dołuje. Uważa,że umiejętnościami nie odstaje,za to warunki fizyczne nie takie i niezwyczajny do takiego tempa gry -
@pimus1910 Ważne, żeby czuł, że jest mocny, tylko pokornie też miał świadomości, że jest młody i jeszcze jego dni nadejdą.
-
@Dovco_HandF
dokładnie. teraz kwestia gdzie powinien pójść-czy zostać w Anglii i do niższej ligi,czy może odejśc do np Holandii -
@pimus1910 Ja bym go dał ligę niżej, do topowego zespołu walczącego o awans do Premier League. No ale to ja
-
@Dovco_HandF
Jest w tym sens bo nauczył by się ligi i ograł w niższej lidze -
@Dovco_HandF
Bardzo dobrym rozwiązaniem było by wypożyczenie go do ligi niżej, bo dzięki temu poznał by zwyczaje i rodzaj ich gry -
@Byku-Duma-Warmii
To samo napisałem wyżej -
@Byku-Duma-Warmii @pimus1910
Jednak lepiej, żeby nie zmieniał kraju. W Championship grają niewiele gorzej . -
@pimus1910
Sorka późna godzina i ciężko komunikuję już -
@Byku-Duma-Warmii
Luzik -
@pimus1910 Rzeczywiście w perypetiach Kapustki piszą w "PS"
-
@Dovco_HandF
Dokładnie tam o tym czytałem -
@pimus1910 :thumbsup_tone1:
-
Ważna wygrana 1-0 na Old Trafford po golu Mikiego :goal: z Totkami. Niestety Miki doznał kontuzji, ale na szczeście nie jest poważna.
http://www.manutd.pl/2016/12/11/kontuzja-mchitarjana-nie-jest-powazna/ -
@ToomAnyWays Po serii remisów, wreszcie cała pula dla Czerwonych Diabłów :clap_tone2:.
-
@ToomAnyWays
Świetny mecz zagrała wczoraj nasza drużyna, szkoda znowu tej nie skuteczności, bo mecz byśmy szybciej zakończyli, ale wygrana cieszy. Bardzo zdenerwowała mnie ta kontuzja Mikiego , akurat teraz jak ciągnął cały zespół, ale dobrze, że to nic poważnego, ale wróci dopiero na mecz z Sunderlandem w Boxing Day A wolny Pogby palce lizać, szkoda, że to nie weszło