🏴 [Futbol] Premier League, angielska piłka, piłkarze...
-
Wyniki 45 kolejki Championship:
Huddersfield Town 2-1 West Bromwich Albion
️Willock, Smith Rowe - O'Shea
Charlton Athletic 2-2 Wigan Athletic
️Doughty, Bonne - Lowe, Dowell
Stoke City 1-0 Brentford
️Gregory
Fulham 5-3 Sheffield Wednesday
️Kebano x2, Mitrović x2, Reid - Nuhiu x2, Murphy
Queens Park Rangers 4-3 Millwall
️Masterson, Manning, Eze, Kane - Smith, Hutchinson, Molumby
Blackburn Rovers 4-3 Reading
️Brerenton, Armstrong, Rothwell, Gallagher - Swift, Baldock, Meite
Middlesbrough 1-3 Cardiff City
️Assombalonga - Morrison, Murphy x2
Hull City 0-1 Luton Town
️LuaLua
Swansea City 1-0 Bristol City
️Roberts
Preston North End 2-0 Birmingham City
️Bauer, Potts
Derby 1-3 Leeds
️Martin - Hernandez, Schakelton, Clarke sam.
Barnsley 1-0 Nottingham
️SchmidtTabela:
Jak spisywali się Polacy?
* Bartosz Białkowski zagrał 90 min z QPR i wpuścił 4 bramki * Mateusz Klich spędził cały mecz na ławce Leeds * Mateusz Bogusz spędził cały mecz na ławce Leeds * Kamil Grosicki wszedł w 46 minucie w meczu przeciwko Huddersfield
Wszystkie mecze ostatniej kolejki Championship odbędą się jutro o godzinie 20:30. Co wiadomo przed ostatnią kolejką?
- Leeds wygrało ligę i awansowało do Premier League
- West Brom, Brentford i Fulham powalczą o drugie miejsce i bezpośredni awans
- Cardiff i Swansea powalczą o miejsce w play-offach
- Hull City spada do League One
- Middlesbrough, Birmingham, Charlton, Luton i Barnsley powalczą o utrzymanie.
-
Znamy ostateczne wyniki Sky Bet Championship:
Jak spisywali się Polacy?
* Bartosz Białkowski zagrał 90 min z Huddersfield i wpuścił gola * Mateusz Klich zagrał 73 minuty w meczu z Charlton * Mateusz Bogusz wszedł w 73 minucie w meczu z Charlton * Kamil Grosicki wszedł w 80 minucie w meczu przeciwko QPR
Co działo się ostatniej kolejce?
- WBA awansowało z drugiego miejsca do Premier League
- Nottingham Forest dość niespodziewanie spadło z miejsca gwarantującego play-offy na miejsce 7 przegrywając 1-4 ze Stoke. Dzięki lepszemu bilansowi bramek i wygranej 1-4 z Reading, Swansea zajęło 6 miejsce.
- Wigan mimo, że przed ostatnią kolejką zajmowało 13 miejsce spadło z ligi. Klubowi zostało odjęte 12 punktów za nieprawidłowości finansowe. Poza Wigan spadły jeszcze Charlton i Hull.
- Bartosz Białkowski dostał Złote Rękawice dla najlepszego bramkarza Championship
- 18-letni pomocnik Leeds Mateusz Bogusz zadebiutował w barwach Leeds w meczu przeciwko Charlton. W 73 minucie zmienił Mateusza Klicha.
-
Wyniki 37 kolejki Premier League:
Tabela:
W niedzielę o 17.00 odbędą się mecze ostatniej kolejki Premier League.
-
@ToomAnyWays Mecz sezonu dla Manchesteru United, który zagra z Leicester o Ligę Mistrzów .
-
@Dovco_HandF Leicester ostatnio w słabej formie + kontuzje. Trzeba to wykorzystać.
-
22-letni skrzydłowy Przemysław Płacheta przeszedł za 3 mln € ze Śląska Wrocław do Norwich, podpisując 4-letnią umowę.
-
Znamy komplet wyników ostatniej kolejki Premier League:
Tabela:
-
Manchester United po roku przerwy wraca do LM
-
@Byku-Duma-Warmii Dobrze jest Nawet Lingard w końcówce strzelił XD
-
@ToomAnyWays
Przełamał się w końcu chłopak, teraz dopiero ruszy chłopak -
@Byku-Duma-Warmii O ile Ole go nie odpali z klubu w następnym sezonie
-
@ToomAnyWays
Jestem zdania, że już czas w końcu dokładnie posprzątać ten klub. -
@Byku-Duma-Warmii No trzeba, OGS powoli ogarnia ten burdel, ale nie będzie łatwo wypchnąć tylu grajków na raz i jeszcze ich zastąpić.
-
@ToomAnyWays
Damy radę, kto jak nie on. Kilka razy już pokazał, że ma charakter by to zrobić.
A pytanie z innej beczki do wszystkich, dograł ktoś sezon do końca w FPL ? -
@Byku-Duma-Warmii Ja dograłem
-
@ToomAnyWays
Jak tam poszło ? -
@Byku-Duma-Warmii Dzisiaj z bonusami będzie ok. 90 punktów także nieźle. OVR points wyjdzie chyba ponad 2200, co jak na razie jest moim najlepszym sezonem.
Tu punkty w każdej kolejce:
-
@ToomAnyWays
U mnie wynik z dzisiejszej kolejki będzie podobny, a z całego sezonu chyba nawet jeszcze lepszy niż Twój. Oczywiście to również mój najlepszy sezon w FPL. Jak się nie mylę nawet udało mi się wygrać naszą ligę FPL OSM -
@Byku-Duma-Warmii Faktycznie. No to będziesz miał wynik tak o 100 punktów lepszy ode mnie Widzę, że KDB również na kapitanie
-
@ToomAnyWays
Jak to się mówi w świecie fantasy, KDB jeśli chodzi o kapitana to praktycznie co kolejkę must have