🏴 [Futbol] Premier League, angielska piłka, piłkarze...
-
Co sądzicie o Gabrielu Jesusie? Chłopak ma świetne wejście do ligi, dzisiaj zapewnił City komplet punktów. Teraz Guardiola ma nielada problem, bowiem wrócił Aguero a zapewne nie będzie chciał posadzić Jesusa na ławce.
-
@PepGuardiola-FCB
Wydaję mi się, że może go przesunąć na skrzydło, albo Aguero posiedzi na ławce, bo raczej ciężko będzie Guardioli posadzić na ławce Gabriela po takim meczu -
@Byku-Duma-Warmii Bardzo możliwe, że Jesus trafi na skrzydło, wtedy na drugim biegałby Sterling a w środku De Bruyne.
-
-
@daroo933 Z tym że Jesus już przed transferem do City miał wyrobioną markę grając bardzo dobrze w eliminacjach do Mundialu, Rashford debiutował będąc zupełnie anonimowym.
-
Polecam obejrzeć ten filmik Aż się łezka w oku kręci, tyle historii -
To co dziś grał Manchester United to BAJKA!! obserwowałem Herrere i dla mnie Król środka pola to co robił w defensywnie...po 7 przechwycie przestałem liczyć;) a i w ataku kreował akcje. Patrząc na cały mecz miałem problem z MVP ale jednak za pierwszą połowę Mata a tuż za nim Herrera do tego dokładam swietnego Martiala i mamy magiczne trio z Manchesteru. Bardzo dobrze zagrał tez Bailly, Valencia i Henrik. Ibra trochę brak szcześcia z celownikiem.
Podsumowując z taką formą nie ma się co martwić o LM w przyszłym roku -
@Przemek-Kaszti Jest dużo lepiej niż poprzednio, Martial odpalił wreszcie i dobrze, oby więcej takich akcji.Mata również świetnie, dobrze że Mou zaczął stawiać na niego. Miki też dobrze, chociaż miał szanse aby się wpisać na listę strzelców. Zlatan mnie ostatnio zawodzi, marnuje tyle sytuacji i niektóre z nich to prawdziwe setki, jednak Mou nigdy chyba go nie zdejmie. Gdyby wykorzystywał więcej sytuacji miałby pewnie ponad 20 bramek lekką ręką. Gra w obronie Bailly'ego to magia, świetnie potrafi odebrać piłkę i jeszcze ją wyprowadzić do przodu. Niestety Blind trochę zawodzi i na LO może pojawić się problem kogo wystawić bo ani Blind ani Shaw nie błyszczą ostatnio. Należy jednak pamiętać że to tylko Watford. Oby z silniejszymi rywalami również szło nam tak dobrze.
Zdenerwował mnie natomiast Arsenal. Clatenburg ślepy, a Sanchez ewidentnie zdobył gola ręką, co było bardzo widoczne. Szkoda tej pomyłki, tak może Hull miałoby większe szanse na remis, liczyłem też na potknięcie Liverpoolu, jednak dali radę, niestety
-
@ToomAnyWays
Ale w następnej kolejce Liverpool gra z Arsenalem, więc ktoś znowu straci punkty i my jak wygramy to pewnie możemy kogoś wyprzedzić w tabeli. Teraz utrzymać dobra formę i może uda się nawet włączyć do walki o mistrza -
@ToomAnyWays lewa strona jak dla mnie Rojo. Shaw to po kontuzji chyba nie mial aani jednego dobrego ( zeby sie czym wyroznil) meczu i wydaje mi sie ze ma delikatna nadwage. Blind taki solidny rezerwowy ale robi mnistwo bledow , wczoraj akurat nic. Cieszy postawa w srodku obrony Rojo-Jones sobie swietnie radzili... Smalling i Bailly tez niesla para zreszta mozna ich dowolnie mieszac i niezle graja. IBRA niby trafia ale tak jak piszesz delikante oslabienie formy zwlaszcza wykonczenia akcji.
-
-
@ToomAnyWays Z jednej strony trzeba mieć szacunek do tego co zrobił Ranieri z "Lisami" ale z drugiej strony rozumiem nieco zarząd który chce ratować klub przed degradacją. Teoretycznie mistrzowski skład niewiele się zmienił, brakuje tylko Kante. Być może pomysły Claudio się wypaliły i potrzeba powiewu świeżości.
-
@ToomAnyWays Szkoda go zdobył historyczny triumf a teraz go zwolnili. Ale może wyjdzie im to na dobre bo chyba w poprzednim sezonie wycisnął z chłopaków wszystkie możliwe soki
-
@ToomAnyWays Nie zgadzam się z tą decyzją
-
@PepGuardiola-FCB Jednak Leicester ma spore braki, szczególnie w obronie. Nie postarali się o solidnego ŚO, a Huth i Morgan nie są najmłodsi i najmobilniejsi. Poza tym środek pomocy też nie jest jakoś super mocny, po odejściu Kante stracili sporo na jakości. Do tego jeszcze słaba forma Mahreza i Vardy'ego. Do tego na wyjazdach grają tragicznie - tylko 3 remisy (gorsze jest tylko Burnley, które za to jest jedną z najlepszych drużyn u siebie ). Będzie cięzko im się utrzymać.
Przynajmniej Kapi może zadebiutuje wreszcie w Premier League -
@ToomAnyWays Ciekawe kto zostanie nowym szkoleniowcem. Oczywiście w tej sytuacji Bartek może być największym wygranym bo ani Albrighton ani Musa nie przekonują.
-
@ToomAnyWays dla mnie kompletnie niezrozumiała decyzja, jak na ligowym podwórku dajesz 5 meczy szansy druzynie ktora od 15 kolejek nie wygrała meczy i nara!! Chore
Za to co zrobił rok temu powinni go na rękach nosić! Druzyna jest juz oklepana i każdy zna jej styl, do tego wypuścili Kante, gak ktoś zaraz powoe że jeden zawodnik nie tworzy zespołu ale tu jednak tak było a ja sam tego nie widziałem bo jak oglądałem mecze Lisów rok temu to raczej skupiałem sie na grze Mahreza , Vardiego, Okazaki, Drinkwatera i Fuchs. Wielu ekspertów twierdzi że tak dobra postawa Chelsea w tym sezonie to zasługa Kante. No poprostu jest wszędzie tak jak kiedyś Makelele! Nie wiem jaka była polityka transferowa zespołu ale wypuścili najlepszego defensywnego gracza i nikim go nie zastąpili, Slimani bez formy ( chociaż najlepszy strzelec zespołu) Kapustka szkoda gadać...w zasadzie nie kupili nikogo do lini obronnej a jeszcze teraz sprzedali Schlupa ktory nie qiem czemu grzał ławę?? Huth i Morgan zreszta Simpson grali w tamtym sezonie nadzwyczaj dobrze ale chyba bardziej sercem niż umięjetnościami. Najlepsze lata maja za sobą a teraz juz nie grają z takim zaangażowaniem zreszta jak cały sezpól Lisów. No i nie ma Kante który naprawiał każdy błąd lini defensywnej i tu widzę klucz do porażki !! Aż głowa boli ze nic nie zrobili zeby to naprawic w okienku zimowym -
Sory za ten referat
-
@Przemek-Kaszti Masz rację, do tego Vardy, Mahrez bez formy i mamy kandydata na spadkowicza.