🏴 [Futbol] Premier League, angielska piłka, piłkarze...
-
@Byku-Duma-Warmii Jest to jeden z najbardziej utytułowanych klubów w Anglii: 18-krotnie zostawał mistrzem Anglii, 7-krotnie zdobywał Puchar Anglii oraz 8-krotnie Puchar Ligi Angielskiej. Ponadto 5-krotnie wygrywał rozgrywki Pucharu Europy lub Ligi Mistrzów, co jest najlepszym osiągnięciem wśród wszystkich angielskich klubów. Pod względem liczby tryumfów w Pucharze Europy lub Lidze Mistrzów ustępuje jedynie hiszpańskiemu Realowi Madryt (11 zwycięstw) i włoskiemu Milanowi (7 zwycięstw). jak możemy wyczytać w Wikipedii :ok_hand_tone2:.
-
@Marcin657827 @Byku-Duma-Warmii 18 razy byli mistrzem Anglii takze mowimy o utytulowanym klubie lepsze nieznacznie sa tylko Czerwone Diabelki . Dla nich 80 lata byly obfite w tytul 1980, 1982, 1983, 1984, 1986, 1988, 1990 i na tym zakonczyli swoje podboje .
-
Wiecie, że jestem wielkim fanem Premier League, a nawet nie widziałem, że Liverpool tak często zdobywał Mistrzostwo Anglii :flag_gb:. Dzięki, że mi to uświadomiliście Koledzy :fingers_crossed:.
-
@mihau1878
Jak dla mnie te stroje są bombowe . -
@Byku-Duma-Warmii Takie zupełnie nie czerwone .
-
@Dovco_HandF
Zgadza się, ale muszą się jakoś różnić od naszych pierwszych stroi. -
Już dziś zaczyna się kolejka najciekawszej ligi świata, jaką nie wątpliwie jest Premier League. Zestaw meczy prezentuje się następująco, zaś w tygodniu odbędą się zaległe meczu ze wszystkich kolejek.
-
@Byku-Duma-Warmii ciekawe spotkania się szykują, trzymam dziś kciuki za Chelsea aby przypieczętowała mistrzostwo
-
@Marcin657827 To samo ja szkoda ze mecz wyjazdowy na Stamford byla by pewnie pompa
-
@Marcin657827, @maloba
Nie ma co się oszukiwać już, Chelsea już dziś, albo najpóźniej w poniedziałek zapewni sobie mistrzostwo Anglii :flag_gb:. W tym sezonie grali najrówniej ze wszystkich drużyn Premier League i zasłużyli sobie na ten tytuł jak nikt inny. -
Piłkarz i Trener miesiąca w Premier League :slight_smile:
-
-
Tak jest, już wszystko jasne Mistrzem Anglii w tym sezonie :flag_gb:. Wielkie brawa dla ekipy CHELSEA
-
Pod batutą Antonio Conte - drużyna The Blues zagrała świetny sezon, wywalczając 6 w karierze tytuł mistrzowski, notując przy tym historyczną passę 13 kolejnych zwycięstw, co jest rekordem klubowym, grając ofensywnym ustawieniem 3-4-3 :clap_tone1:.
-
@Dovco_HandF
Jak sam szkoleniowiec mówi właśnie zmiana ustawienia po meczu przegranym z Arsenalem dała te mistrzostwo jego drużynie :slight_smile: -
@mihau1878
Na razie mecz nie układa się po naszej myśli :slight_frown: -
@Byku-Duma-Warmii Tottenham pokazał w tym meczu że zasłużył na wicemistrza Anglii