Indywidualne Mistrzostwa Polski 2020
-
-Przypomnienie od Organizatora MP 2020
Tradycją jest, że w turniejach organizowanych od 10 lat przez Polski Personel w przypadku takiej samej ilości punktów w tabeli, o końcowej lokacie w Mistrzostwach Polski decyduje tylko i wyłącznie bilans bezpośrednich meczów pomiędzy menadżerami. Jeżeli na tym samym miejscu będzie więcej niż 2 menadżerów o miejscach zadecyduje tabelka bezpośrednich meczów pomiędzy zainteresowanymi menadżerami.
Proszę o informację odnośnie bezpośrednich meczów pomiędzy menadżerami @Cezarro i @GrzesJ, aby zasada ta została zachowana również w tym turnieju.
-
-
@Cezarro said in Indywidualne Mistrzostwa Polski 2020:
Tradycją jest, że w turniejach organizowanych od 10 lat przez Polski Personel w przypadku takiej samej ilości punktów w tabeli, o końcowej lokacie w Mistrzostwach Polski decyduje tylko i wyłącznie bilans bezpośrednich meczów pomiędzy menadżerami. Jeżeli na tym samym miejscu będzie więcej niż 2 menadżerów o miejscach zadecyduje tabelka bezpośrednich meczów pomiędzy zainteresowanymi menadżerami. Jeżeli bilans jest identyczny, decyduje ten, który strzelił więcej bramek w lidze. Jeżeli nadal jest identycznie, decyduje dłuższy staż w grze.
Dobrze, kasuję wszystkie inne warunki poza jednym, który był od lat 10 i będzie przez lat kolejne 10 bez względu na to, co kto próbuje wymusić na forum czyli:
Tradycją jest, że w turniejach organizowanych od 10 lat przez Polski Personel w przypadku takiej samej ilości punktów w tabeli, o końcowej lokacie w Mistrzostwach Polski decyduje tylko i wyłącznie bilans bezpośrednich meczów pomiędzy menadżerami. Jeżeli na tym samym miejscu będzie więcej niż 2 menadżerów o miejscach zadecyduje tabelka bezpośrednich meczów pomiędzy zainteresowanymi menadżerami.
Ja nie wiem jaki był wynik meczów pomiędzy tymi menadżerami. Dlatego o to grzecznie poprosiłem.
Natomiast poddamy jawnemu głosowaniu jeszcze przed 2 rundą, co będzie dalej decydować o miejscu w tabeli (bez względu na to co tabela OSM pokazuje). I te wyniki sondażu będą wiążące w każdym przypadku IMP, MPP oraz MPG i PPG.
-
Natomiast jeśli pomiędzy dwoma menadżerami mecze były remisowe np. 1:0 i 0:1 - to co ma decydować o miejscu w tabeli ligowej?
A/ Bezpośrednie spotkania. Lepszy bilans bramkowy. Następnie więcej bramek strzelonych na wyjeździe, dalej więcej w ogóle strzelonych bramek, większy staż w grze.
B/ Bepośrednie spotkania. Większy staż w grze.
C/ Tak jak wskazuje tabela ligowa OSM.
D/ Inne: napisz swoją propozycję.
Propozycje zbieramy do soboty: 17 października 2020 roku do godz. 18:00 polskiego czasu, następnie zostanie zamieszczona sonda, gdzie będzie można na forum jawnie oddać swój głos od czasu zamieszczenia sondy do soboty, do godz. 24:00 (wyniki zostaną opublikowane następnego dnia i będą wiążące, co mamy nadzieję, że raz na zawsze zamknie ten temat, poruszany nieustannie i krytykowany od turnieju do turnieju). Zapraszam do zamieszczania swoich propozycji rozwiązań.
-
Bezpośrednie spotkania następnie bilans bramek a następnie grę fair play. Kto ma więcej żółtych i czerwonych odpada. Proste jak budowa cepa
-
A/ Bezpośrednie spotkania. Lepszy bilans bramkowy. Następnie więcej bramek strzelonych na wyjeździe, dalej więcej w ogóle strzelonych bramek, większy staż w grze.
B/ Bepośrednie spotkania. Większy staż w grze.
C/ Tak jak wskazuje tabela ligowa OSM.
X/ Inne: napisz swoją propozycję.
D/Bezpośrednie spotkania, następnie bilans bramek, ostatecznie gra fair play czyli kto ma więcej żółtych i czerwonych kartek odpada.
-
@Dovco_HandF myślę, że zawsze ale to zawsze powinna decydować tabela ligowa OSM i nic innego wczesniej, żadne bezpośrednie spotkania bramki , kartki itp . Tylko i wyłącznie tabela końcowa.
-
Uwaga! Każdy złośliwy komentarz na forum zostanie potraktowany jako SPAM ze wszystkimi tego konsekwencjami. Swoje frustracje proszę wylewać na wewnętrznych forach. Dziękuję.
-
@sniki26 jeszcze nie głosujemy, do soboty, czyli jakieś 24 h zbieramy pomysły
-
I komputer będzie wam decydował kto awansuje ? No co Wy ludzie. Już widzę minę gościa który wygrał z rywalem XYZ dwa razy ma tyle samo pkt co XYZ i ten XYZ jest wyżej w tabeli od niego
-
@jepsztel said in Indywidualne Mistrzostwa Polski 2020:
I komputer będzie wam decydował kto awansuje ? No co Wy ludzie. Już widzę minę gościa który wygrał z rywalem XYZ dwa razy ma tyle samo pkt co XYZ i ten XYZ jest wyżej w tabeli od niego
Popieram. Wszystko tylko nie tabela OSM, gdzie menadżer, którego nazwa zespołu zaczyna się na literę A ma zawsze przewagę nad tym, którego zespół ma na literę B. Poza tym, to co napisał @jepsztel. Ale głosowanie zadecyduje - jak większość mysli tak jak @sniki26, to tak będzie.
-
A dlaczego komputer? ALBO ZALATWIASZ SPRAWĘ SZYBCIEJ ALBO LICZYSZ NA JAKIEŚ ZMIANY REGULAMINU, ZASAD I ZE JAKOS MOZE UDA SIE PRZEPCHNAC....
Również jestem za C) tabela ligowa OSM -
Ty a skąd wymyśliłeś ta tradycje że awans ma ten co więcej bramek strzeli?
-
Ja jestem za punktem D tylko może mala modyfikacja tego ostatniego nie ilość żółtych kartek i czerwonych A np bilans bezpośrednich meczy z liderem??
-
@sniki26 said in Indywidualne Mistrzostwa Polski 2020:
Zawsze dovco pisał że nadrzędnym jest regulamin osm
Prawda. Dlatego chcę, żebyśmy wspólnie podjęli wiążącą decyzję w oparciu i o Regulamin OSM i grę fair play. Ten przepis, że decydują o miejscu w tabeli bezpośrednie mecze pomiędzy graczami wymyślono wiele lat temu w turniejach rangi MP. Nie znaczy to wcale, żeby tego nie zmienić, jeżeli taka będzie wola graczy. Niech większość zadecyduje.
-
Jeśli władze chcą żebyśmy grali zgodnie z systemem ( Tak jak zaingerowali w bitwy) to gramy jak nam system gry pokazuje. Nikt do nikogo nie będzie miał żalu i nie będzie niepotrzebnych spin na forum.