Indywidualne Mistrzostwa Polski 2020
-
Grupa C
Emocje sięgają zenitu.
-
Podejrzany o poddanie mecz @Wybitny vs @Prezes-Kukito.
Sprawa oddalona. Brak wystraczających dowodów winy. @Wybitny zawalił mecz i to jego strata punktowa. Wychodzimy z założenia, że jak będziemy, karać za taki „niefart” to stworzymy precedens, który może"uwalić w przyszłości każdego gracza, bo jego przeciwnik źle się ustawił lub eksperymentuje z taktykami, bo się mu nie wiedzie. Trzeba postawić sprawę jasno, że poddania dotyczyć powinny graczy z tej samej grupy. W innych przypadkach należy dostarczyć pełny materiał dowodowy czyli:
By być obiektywnym, musimy rozpatrzeć następujące aspekty(według mnie):-
Z której godziny jest screen? (gracze zmieniają ustawienia nawet 5-3 min przed meczem).
-
Kontuzję, kartki, kondycja (Jakim składem dysponował "optymalnym?").
-
Screen Statystyk meczu, aby mieć obraz meczu oraz ustalić stosunek strzałów (czasami można mieć więcej, a skuteczność fatalną).
Poza tym nie będziemy rozpatrywać ani teraz, ani w przyszłości żadnych meczów jeśli różnica bramkowa w meczu nie wynosi przynajmniej 3 bramki, czyli 3:1, 4:1 + jeżeli zawodnicy są ustawieni nie na swoich pozycjach (przynajmniej niektórzy jak np. napastnicy w ataku etc.) lub jeśli jeden zespół gra fair play a drugi 2 poziomy wyżej czyli agresywnie/idź na całość.
-
-
Grupa B
U nas nadal prowadzi niezagrożony @m-rebizant . Po porażkach @beyah1985 i @Mormo666 nieznacznie umocnili się na miejscach 2-4 @TalaLala @Wojtyn84 i @ShakiBoy. Jednak pozostali uczestnicy nie składają broni i nadal każdy ma szansę na wyjście z promowanych 5 miejsc. Walczymy
-
@Dovco_HandF to rozumiem że punkt regulaminu każdy uczestnik zobowiązany jest do gry fair Play kasujemy no bo jeżeli komuś się nie wjedzie i wie że już nie awansuje no to może sobie testować tak .czyli na przykład z 8 osobami gra na poważnie przegra no to zresztą sobie testujemy taktyki moim zdaniem to nie jest fair play stosunku do innych grających w tej samej lidze no ale mogę się mylić.i rozumiem że punkt fair Play obowiązuje tylko tych co są w jednej grupie a reszta po prostu uznajemy się nie znamy chociaż na przykład jak kogoś znam i mogę się z nim dogadać to nie ma problemu chociaż nie jesteśmy w tej samej grupie przecież wiadomo że znamy się i niektórzy nawet bardzo lubię chociaż grają w innych grupach .a co z ludźmi którzy uczestniczą w tych rozgrywkach nie są w żadnej grupie a na przykład się znają ze szkoły jak to rozwiążemy. Bo według ciebie będziemy karać tylko ludzi z tej samej grupy.
-
proponuje wprowadzić tylko jeden punkt regulaminu że zawodnicy muszą być na pozycjach a kto jak gra to już jest jego prywatna sprawa nie można jednych karać bo są w grupie a drugich nie i to będzie uczciwie i sprawiedliwej. Najwyżej ci to źle grają nie idzie będą testować taktyki.unikniemy więcej innych nieścisłości po prostu zawodnicy na pozycjach okej wszystko w porządku
-
Może być trudno odróżnić czy ktoś "eksperymentuje z taktykami " czy też celowo tak się ustawił. Gracz który ustawi się wbrew ustalonym schematom w tej grze , powiedzmy zagra 451 długą piłką albo 433 strzały z każdej pozycji też może wytłumaczył się tym że eksperymentował . Nie piszę po złości ani żeby krytykować , po prostu uważam że jest tutaj cienka granica między jednym a drugim .
-
zostawiając jedynie wymóg że "wszyscy na pozycjach" a reszta bez znaczenia otwieramy pewną "furtkę" dla oszustów czy też innych kombinatorów. Ciężko będzie tutaj znaleźć jakieś rozwiązanie które wszystkich zadowoli , liczę jednak że Organizatorzy staną na wysokości zadania i poradzą sobie z tym problemem.
-
-
@sniki26
Ostateczna decyzję podejmują organizatorzy po rozpatrzeniu zgłoszenia w tym przypadku sprawa oddalonadla mnie jak najbardziej slusznie przypominam tylko jak broniliscie lolsona jak się nie ustawił w eliminacjach tez mogłem to zgłosić i wasz reprezentant już by dalej nie grał wiec bez sensu dyskusjazamiast za podważanie decyzji to każdy niech się skupi na swoich meczach A nie na meczach innych no typowe oddania widać gołym okiem A nikt nikomu nie broni wygrać wszystkich meczów i do tego być mistrzembrak dowodów na oddanie wystarczy i dla mnie koniec tematupozdrawiam -
@km1992_1992_1 ja się zgadzam dla mnie także oddalona sprawa ale chodzi mi na przyszłość. Ustalmy tylko punkt regulaminu że zawodnicy na pozycjach bo reszta jest nie do udowodnienia.
-
@sniki26 said in Indywidualne Mistrzostwa Polski 2020:
Ustalmy tylko punkt regulaminu że zawodnicy na pozycjach bo reszta jest nie do udowodnienia.
To jest mądre i zgodne z zasadami OSM. Zresztą zasada ta obowiązywały zawsze w bitwach oraz w MPP pomiędzy partnerami z drużyny, pamiętacie? Zagramy tak już od finału 2020 i zasadę utrzymamy we wszystkich następnych Regulaminach. Oczywiście jak napisalismy wyżej: będziemy nadal się przyglądać każdemu meczu z różnicą bramkową powyżej trzech bramek, żeby czasem nie pojawiły się mecze z wynikami dwucyfrowymi, pomimo tego, że wszyscy zawodnicy byli na swoich pozycjach. Oszustom i kombinatorom nadal mówimy: NIE.
-
@Pansushe said in Indywidualne Mistrzostwa Polski 2020:
Jak jutro wystawię rezerwowych w meczu to będą protesty na forum? Bo nie wiem czy można dać odpocząć lepszym zawodnikom
to normalne,że lepiej grają co mają kondycję na zielono... oby wszyscy to ogarniali
-
@sniki26 rzadko czytam forum ale jeśli już jestem to widzę zawsze masz jakieś "ale" jeśli coś jest związane z naszą grupa . I mam takie pytanie (wiem nie ten watek) czym jest to spowodowane? Kwestia wychowania czy może ktoś z PL wyrządził Ci jakąś krzywdę?
-
to ja wykorzystam moment ciszy na forum i podam wyniki 15 i 16 kolejki wraz z tabelką
GRUPA D