Indywidualne Mistrzostwa Polski 2020
-
@Ochowiak Poproszę statystyki z meczu: @miszomichal vs @Łysy-Bolcownik, o ile nie było tam czerwonej kartki.
-
@piotras231 To samo w meczu @piotras231 vs @Maciek-Wałęga.
-
@Wojtyn84, @Ochowiak i @piotras231 jeśli różnica w meczu jest 3-bramkowa i wyższa proszę od teraz wklejać statystyki każdego meczu lub o informację, jeśli w meczu wystąpiła czerwona kartka. Wchodzimy w decydującą fazę, dla wielu menadżerów jest to być albo nie być w finale. Wierzę, że wszyscy grają fair play, ale... chcemy być tego pewni na 100%, stąd moja prośba o pokazanie statystyk z meczów kiedy ktoś wygrywa wyższą różnicą niż 2 bramki.
-
18 kolejka w Grupie
I statystyki z wielkiej niespodzianki w meczu końca tabeli z przodem tabeli, a powinno być 4:0, bo jeszcze był niewykorzystany karny:
Wygląda na to, że @Innocent-Bystander za późno wstrzelił się z taktykami w tym półfinale. Jego bół i strata.
Matematyczne szanse awansu jako pierwszy stracił w Grupie C : @maqpax. -
@Dovco_HandF said in Indywidualne Mistrzostwa Polski 2020:
@Ochowiak Poproszę statystyki z meczu: @miszomichal vs @Łysy-Bolcownik, o ile nie było tam czerwonej kartki.
Winny jest jeden, mój najlepszy bramkarz:
-
W sumie taki pomysł mam, żeby wyłączyć ten bonus do narodowości w ligach bez transferów, zrobiłem duży błąd starając się ustawiać 6 Anglików w składzie jednocześnie ich trenując, bo mam ich mało i z reguły byli to najsłabsi, wszystkie mecze na styku zremisowałem bądź przegrałem. Doszedł brak morale, brak bonusu za narodowość no i różnica w składach i takie wyniki. Głupio zrobiłem, bo przekombinowałem teraz inaczej bym to rozegrał.
-
@Łysy-Bolcownik said in Indywidualne Mistrzostwa Polski 2020:
Nie bramkarz tu jest winny, gdyż on zawsze ma niską ocenę jak drużyn traci bramkę. Tu zawiniła wysoka skuteczność strzałów u @miszomichal, gdyby była na poziomie normanym ok. 10% +-5, wynik byłby na poziomie 2 lub max 3:1.
-
Mecz o przysłowiową pietruszkę, totalnie zawalony przez @Picia2407, który tylko dla jego znanych powodów i nie wiadomo dlaczego dla innych gra ofensywnie na wyjeździe 442a i jak najsłuszniej dostaje zasłużone baty. @Picia2407 po co są defensywne ustawienia? Dla dwóch przyczyn: dla gry słabszym składem i dla gry na wyjazdach . -
@Łysy-Bolcownik said in Indywidualne Mistrzostwa Polski 2020:
Nie bramkarz tu jest winny, gdyż on zawsze ma niską ocenę jak drużyn traci bramkę. Tu zawiniła wysoka skuteczność strzałów u @miszomichal, gdyby była na poziomie normanym ok. 10% +-5, wynik byłby na poziomie 2 lub max 3:1.
No ja jednak będę upierał się, że akurat w tym meczu to bramkarz jest winny jeżeli chodzi o wysokość porażki. To nie jest kicker, że im niższa ocena tym lepsza. Dla odmiany statystyki z dzisiejszego meczu, tutaj bramkarz również zawinił.. ale nie tak bardzo jak tamten;)
Dzisiejszy mecz również uzmysłowił mi, że powinienem wcześniej przejść na 4231 i 451.. chyba za długą przerwę miałem:P
-
19 kolejka w grupie B
W meczu na szczycie @TalaLala pokonuje @m-rebizant i oboje mają już pewny udzial w finale! Wielkie brawa
O pozostałe miejsca wciąż walczą @wojtyn84 @Mormo666 @beyah1985 @ShakiBoy i @Xydron. Nadal matematyczne szanse zachowują @Ayonex @Bartmanho i @OnlyDybi . Walka do końca
-
Finiszujemy w Grupie C!
Gratulacje dla @Aled-Smith i @pb1984, którzy jako pierwsi zapewnili sobie awans z grupy, na 3 kolejki przed końcem ligi. Matematyczne szanse poza @maqpax stracili już także @Innocent-Bystander oraz @Kamson73. -
-
Grupa D
Sytuacja jest arcyciekawa, między 2 a 8 miejscem jest różnica 3pkt !!!
-
@piotras231 said in Indywidualne Mistrzostwa Polski 2020:
@Maciek-Wałęga nie graj na wyjazdach 433 przeciwko żywym graczom, przeciwko komputerom tak, ale nie przeciw myślącym istotom. Tylko w wyniku niesłychanego zbiegu okoliczności i pechu gospodarza możesz taki mecz wygrać. Od gry na wyjazdach są defenswyne ustawienia i taktyki.
-
@Dovco_HandF co to za podpowiedzi? proszę w takim razie o wskazówki jak wygrać najbliższy mecz ze @sniki26
-
@Dovco_HandF co to za podpowiedzi? proszę w takim razie o wskazówki jak wygrać najbliższy mecz ze @sniki26
Te wskazówki to też odpowiedź na wypadek zarzutów o poddania, co jest częste. Często wyniki meczów są wynikiem kombinacyjnej gry menadżerów na wyjazdach, np jak w przypadku @Maciek-Wałęga, który zagrał (gra) ofensywnie na wyjazdach, co jest dużym nieporozumieniem.
@sniki26 to ikona tej gry, jeden z najbardziej doświadczonych, czynnych menadżerów, oczywiście do pokonania jak każdy, ale klucz do pokonania go leży oczywiście w analizie jego dotychczacowych spotkań z rywalami. Tam są ukryte odpowiedzi jak on zagra i jak zagrać przeciwko niemu, no i oczywiście trzeba mieć jeszcze dużą dozę szczęścia . -
oczywiście mój wpis był tylko i wyłącznie żartem, ale odpowiedź @Dovco_HandF wyczerpująca i na najwyższym poziomie
-
@piotras231 Powiem Ci coś w tajemnicy, ale nikomu innemu nie mów. Musisz strzelić minimum jedną bramkę więcej tak wiem nikt się tego nie spodziewał
-
@Maciek-Wałęga nie graj na wyjazdach 433 przeciwko żywym graczom, przeciwko komputerom tak, ale nie przeciw myślącym istotom. Tylko w wyniku niesłychanego zbiegu okoliczności i pechu gospodarza możesz taki mecz wygrać. Od gry na wyjazdach są defenswyne ustawienia i taktyki.
Tutaj musze stanąć w obronie Maćka, nie do końca się zgodzę z tym że na wyjazdach nie gra czy nie powinno się grać 433. Wg mnie zależy to często od wielu czynników. Niekoniecznie pech gospodarza czy zbieg okoliczności sprawia że wygrywasz. Dużo graczy tak gra z powodzeniem na innych menadżerów. Być może jest to elemet gry psychologocznej. Przeciwnik zaklada że nie możesz zagrać ofensywnie na wyjeździe a tu go zaskakujesz. Za Maćkiem przemawia ponadto to, że właśnie ta taktyka dała mu awans do półfinału, w którym grając głównie właśnie 433 wcale nienajgorzej sobie radzi. Jest 8 ale traci do 2 miejsca jedynie 2 pkt. Ktoś zapyta skąd to wiem, ano stąd że nie ukrywam śledzę jego poczynania a to z tej racji że graliśmy dużo wspólnie jeszcze za mojej pierwszej bytności w OSM wtedy jeszcze na innym koncie. O ile dobrze pamiętam to on jakieś 5/6 lat temu mnie zachęcił do gry w OSM potem skończył gre, próbował wrócić ale zrezygnował dość szybko ale no jeśli mam być szczery to sam go zachęciłem do gry w IMP, wiedząc ze lubi rywalizację, on sam też jak mi powiedział chciał się sprawdzić w grze przeciwko czołówce polskiego OSM. Także niekoniecznie nie powinno się grać 433 na wyjazdach. Jak ktoś ma to dobrze dopracowane i tak sobie poradzi.