🇮🇹 [Futbol] Serie A, włoska piłka, piłkarze...
-
@Michal_ACM
Zgadza się, ale zauważ, że Fiorentina wygrała wczoraj mecz z Lazio, które było w bardzo dużym gazie, więc ciekawe czy nie złapią formy na sam koniec sezonu. -
@Byku-Duma-Warmii Tak jak mówiłem, przede wszystkim patrzę na Milan. Wygra oba mecze i Fiorentina może strzelić 100 goli w ostatnich dwóch kolejkach a i tak pozostanie za Milanem
-
@Byku-Duma-Warmii A jeśli już patrzymy na innych to sytuacja może wyjaśnić się za tydzień Milan gra u siebie z Bologną, z kolei Fiorentina wyjeżdża na mecz z Napoli a Inter do Rzymu na Lazio. Bardzo prawdopodobne jest że Milan wygra a Fiorentina i Inter przegrają
-
@Michal_ACM
A tak zgadza się. zastanawiałem się właśnie czy oni dadzą radę wyprzedzić Milan, ale właśnie nie wiedziałem jaki mają terminarz do końca sezonu, ale patrząc na następną kolejkę to mało prawdopodobne by Fiorentina i Inter wyprzedziły Milan w tabeli :slight_smile: -
Inter przygrywa u siebie z Sassuolo zatem sytuacja Milanu jest jeszcze lepsza Inter w ostatnich 8 meczach zanotował 2 remisy i 6 porażek. 2 punkty na możliwe 24... Paranoja
-
Włochy: Napoli zdemolowało Torino, gol Piotra Zielińskiego Napoli 5:0 Torino :goal:.
-
@Dovco_HandF I jest to 3 zespół w historii ligi, który 3 razy wygrał różnicą minimum 5 bramek
-
@mihau1878
Cieszy kolejny gol Stephana El Shaarawy :slight_smile:, mam nadzieję, że będzie to powrót do gry na jaką go stać. -
@Byku-Duma-Warmii Mnie też to cieszy. Jestem wielkim fanem talentu Faraona. Swego czasu podbił serca chyba wszystkich kibiców Milanu. Szkoda że gra teraz w Romie.
-
@Michal_ACM
Dokładnie tak, mega żałuję jego odejścia do Romy, ale ostatnio często zdarza się dobrym graczom Milanu odchodzić do innych klubów bez żadnej przyczyny. Ostatnim przypadkiem był nawet Niang, który był w dobrej formie, a odszedł do Anglii, jak dla mnie ten transfer ze strony Milanu kompletnie nie zrozumiały :(. -
@Byku-Duma-Warmii Zazwyczaj ci piłkarze są sami wypychani na siłe mimo iż im wcale nie pali się aby odchodzić. Tak było właśnie z Il Faraone, ale też z Ibrą czy Thiago Silvą. Jeszcze paru innych by się znalazło.
A co do Nianga to ja się cieszę. Z niego już nic nie będzie. A nawet jeśli to trudno. Dostał już tyle szans i tyle razy zawodził że mnie już ręce opadały. Niech go sprzedają póki coś warty jest -
@Michal_ACM
Masz rację, Milan jeśli chce wrócić do czołówki europejskiej nie może tak się zachowywać i wypychać innych gracz do lepszych klubów, bo takim zachowaniem za dużo nie zdziałają. Mam nadzieję, że teraz już będzie się to zmieniać :slight_smile:. -
@Byku-Duma-Warmii Jest nowa władza, więc polityka transferowa też powinna się zmienić. A jeśli wypychać to szrot który dużo zarabia a nic nie wnosi do drużyny.
-
@Michal_ACM dużo się mówi ze chinole zbudują potęgę . Nie widzę tego jakoś patrząc na inne drużyny typu Psg City gdzie są pompowane miliony jak nie miliardy i w Europie niewiele znaczą . Jedynie Chelsea Abramowicza cos osiagnela .Ja się bardzo cieszę że nie da się kupić Realu .
-
@maloba
Ale nie ma co się oszukiwać w Real też pompowane są bardzo duże pieniądze. -
@maloba Nigdy nic nie wiadomo. Milan 10 lat temu był gigantem europejskim w rękach wielkiego Silvio Berlusconiego. Też wtedy nie przypuszczałem że Milan wpadnie w ręce Chińczyków, żeby się ratować. Nic nie trwa wiecznie niestety i dla Realu też prędzej czy później przyjdą chudsze lata.
-
@Michal_ACM za dużo chudych było klątwa 1/8 posucha na własnym podwórku . Teraz mamy 2 w pełni mocne składy które są w stanie wszystko . Realu nie da się kupi tak jak i Barcy . Te kluby należą do kibiców i nigdy nikt ich nie kupi