🇮🇹 [Futbol] Serie A, włoska piłka, piłkarze...
-
@maloba
Kiedyś skończy się pewna epoka, więc nigdy nie mów nigdy. -
@Michal_ACM dla mnie ciężkie lata w LM Co by nie mówić ale Perez ma łeb na karku bogaty biznesmen robiący z Marki Realu potęgę . Przez 10 lat wyszliśmy z potężnych długów mimo kupowania najdroższych piłkarzy . Co do Milanu nie wiem tak jak i Utd upadek . Gdzie tkwi przyczyna? Ryba psuje się od głowy może tutaj tkwi problem
-
@Byku-Duma-Warmii gry napewno jeśli chodzi o kupno Realu nie ma szans . Właścicielami Realu jest kilkadziesiat tysięcy kibiców którzy płacą regularnie składki .
-
@Michal_ACM Berlusconi wolał dziwki i imprezy . Milan miał genialny skład ale wiadome lata lecą przyszli nowi słabi trenerzy piłkarze . Jestem świadomy ze i na Real przyjdzie czas tak jak na Rep Hiszpanii . Ale czuje się świetnie ze to moje czasy kiedy Hiszpania zdominowała świat i Europę pod względem klubowym jak i reprezentacyjny mam mnóstwo koszulek Realu i Reprezentacji ESP . Wszyscy znajomi mówią ze Bóg mnie oszukał
-
@maloba Bunga Bunga to jedno, ale najbardziej dotkliwe dla Milanu było dowalenie kary 560 milionów euro (!!!) dla Berlusconiego za korupcję w procesie zakupu wydawnictwa Mondadori. Było to w 2011 roku czyli w roku kiedy Milan zdobył ostatnie mistrzostwo Włoch. Po tej karze Silvio nie mógł już kłaść tyle na Milan i powoli wszystko zaczęło padać
-
@Michal_ACM
Zapewne to miało spory udział w tym co się działo z Milanem w ostatnich latach. -
@Michal_ACM Powiem Ci ze nawet o tym nie wiedziałem Przyglądam się na ich poczynania i często się zastanawiałem co tam się stało w sumie teraz rozjasniles mi cała sytuacje
-
@maloba Dużo osób o tym nie wie, ale to właśnie doprowadziło w głównej mierze do tego co jest teraz. A że Silvio kocha Milan i nie mógł przez to inwestować tyle co wcześniej, to szukał innego inwestora, który podniesie z kolan jego ukochany klub, jak przed trzydziestoma laty uczynił to właśnie on, kreując z Milanu najpotężniejszy klub na świecie. Były różne pomysły, różni kandydaci do odkupienia, ale Berlusconi cały czas przebierał, odrzucał... Chciał być pewny że Milan trafi w dobre ręce. Zatem skoro doszło już do transakcji, to ufam że Silvio wybrał dobrze i chińscy właściciele podołają zadaniu.
-
@Michal_ACM Nie widze tego zeby chinczycy odbudowali Milan , nie wiem pewnie sie myle ale chinole maja we wladaniu kilka klubow w europie i tak naprawde zaden nie wszedl na wysoki poziom .
-
@maloba
Zawsze musi być ten pierwszy raz, więc czemu to nie miało by się wydarzyć właśnie w Milanie :thinking:. Mam nadzieję, że właśnie tak się stanie w Milanie :slight_smile:. -
@Byku-Duma-Warmii Na to potrzeba czasu zobaczymy na rynku transferowym co sie bedzie dzialo
-
@maloba
Te okienko transferowe może być bardzo ciekawe nie tylko we Włoszech:flag_it:, ale na całym świecie . -
@Byku-Duma-Warmii said in [Futbol]Serie A, włoska piłka, piłkarze...:
@maloba
Te okienko transferowe może być bardzo ciekawe nie tylko we Włoszech:flag_it:, ale na całym świecie . -
@mihau1878 Stawiam na Romę ze Szczęsnym :clap_tone1:.
-
@Dovco_HandF
Dzisiaj w meczu Juventus-Lazio? -
@mihau1878
Zapowiada się bardzo ciekawy mecz. Lazio jest w bardzo dobrej formie i strzela dużo goli, zaś Juventus ostatni przegrał mecz z Romą, więc na pewno nie będzie chciał przegrać meczy z rzędu. Piłkarze Juventusu mogą ten puchar potraktować jako sprawdzian przed finałem LM. -
@mihau1878 Oczywiście, to nieporozumienie, że nie grają w finale .