🇮🇹 [Futbol] Serie A, włoska piłka, piłkarze...
-
@Michal_ACM
Postawiłem na nich w STS-ie, a patrzę wynik jakoś w 20 minucie i tu taka niespodzianka -
@Byku-Duma-Warmii
Nauczka... nie stawiaj na Juventus! -
@Michal_ACM
Masz rację, a myślałem, że to pewniak w spotkaniu z Genoą. -
@Byku-Duma-Warmii
Atalanta to jest pewniak. Zobacz co oni wyprawiają mają serię 6 zwycięstw z rzędu. W 9 ostatnich meczach odniesli 8 zwycięstw i tylko raz zremisowali. To jest dla mnie szok! Tym bardziej iż w pierwszych pięciu meczach sezonu ponieśli aż 4 porażki -
@Michal_ACM
Bardzo duże zaskoczenie tego sezonu, ale na bardzo wielki plus Oby podtrzymali obecną formę do końca sezonu -
@mihau1878 W obu derbach będzie się działo! :rofl:
-
Piotra Zielińskiego strzelił gola i miał asystę, a jego SSC Napoli pokonało u siebie Inter aż 3:0! :goal:
-
@Dovco_HandF
Długo czekałem na mecz Piotrka z jakąś bramką, ale jak strzelił to od razu w ważnym meczu. Mam nadzieje, że ten występ pozwoli mi na dłużej zostać w pierwszym składzie Napoli -
@Byku-Duma-Warmii Przyszłość polskiej piłki nożnej :thumbsup_tone1:
-
Wreszcie Napoli zagrało jakiś dobry mecz Bo tak naprawdę odkąd Milik się leczy to są w kompletnym dołku.
-
@Michal_ACM Dominowali jak profesorowie futbolu, to fakt. Kibice po meczu są zachwyceni :clap_tone2:
-
Świetna forma Napoli i Piotra Zielińskiego. Azzurri rozbili w 16. kolejce Serie A na wyjeździe Cagliari aż 5:0 To drugi gol Zielińskiego pod rząd w Serie A :thumbsup_tone1:.
-
@Dovco_HandF
W końcu Zielu zaczyna grać na swoim poziomie i od razu są efekty -
@Byku-Duma-Warmii Zielu wyrasta nam nam na pomocnika o jakim Polska marzyła od czasów chyba tragicznie zmarłego Kazika Deyny :ok_hand_tone1:.
-
@Dovco_HandF
Zgodzę się z Tobą Jurku , tylko nie możemy też zapomnieć o Krychowiaku, który niestety nie jest w zbyt wysokiej formie -
@Byku-Duma-Warmii Krycha to defensywny pomocnik i jego klasa króla destrukcji jest niepodważalna, nawet jak jest w słabszej formie. Jak mówię o tzw. normalnym z krwi i kości kreatywnym rozgrywającym w środku pola, z angielska: playmaker czyli jak podaje en.wikipedia.org: In association football, a playmaker is a player who controls the flow of the team's offensive play, and is often involved in passing moves which lead to goals, through their vision, technique, ball control, creativity, and passing ability. :goal:
-
@Dovco_HandF
A to tutaj masz rację -
@Byku-Duma-Warmii Polacy zawsze mieli świetnych bramkarzy, odajmy do tego cudownych napastników i niesamowitych obrońców. Przez dekady byliśmy nieźli w tych formacjach i grze z kontry. Teraz dołożymy Zielińskiego. I to inni będą z nami grać z kontry przez następne 20 lat, bo Polacy będą dominowali w środku pola .
-
@Dovco_HandF Krycha to musi zmienic otoczenie . Wczoraj zagral fatalnie i szybko zszedl z boiska . Widac ze jest zagubiony , transfer do Psg byl duzym bledem niestety placi za to .