🇮🇹 [Futbol] Serie A, włoska piłka, piłkarze...
-
@mihau1878
No to AC Milan kompletuje bardzo dobrą kadrę -
-
@mihau1878
Super wiadomość :fingers_crossed:. -
Adam Ounas podpisał kontrakt z Napoli. W poprzednim sezonie algierski napastnik grał w Girondins Bordeaux, występując w 26 spotkaniach, strzelając 3 bramki.
http://www.sscnapoli.it/static/news/Napoli-formalizes-the-acquire-of-Ounas-12101.aspx
-
@Rhett1
To jest raczej skrzydłowy bądź ofensywny pomocnik, więc Arek może być spokojny. -
@Byku-Duma-Warmii Lewy napastnik.
Chodzą słuchy, że Sarri planuje zmianę ustawienia na przyszły sezon wzorując się na Juventusie i tym ofensywnym trio Mandzukić - Higuain - Dybala. Tak aby Napoli nie było uzależnione tylko od Mertensa, jak w zeszłym sezonie. Wtedy robi się miejsce dla Arka, ale przy tym właśnie Ounas byłby jednym z konkurentów do gry w tej trójce. -
@Rhett1
Ounas jest jeszcze młody, więc to Milik będzie miał przewagę w walce o skład i będzie musiał się jeszcze zaaklimatyzował. -
@Byku-Duma-Warmii Tak, wiadomo, że Arek jest na lepszej pozycji, ale każdy będzie musiał walczyć o miejsce dla siebie. W końcu rok temu to Milik był w analogicznym położeniu jak teraz Ounas. Oczywiście na ten moment wszystko przemawia za Arkiem
-
@Rhett1
Mi się wydaję, że po dobrze przepracowanym okresie przygotowawczym Arek wywalczy sobie pierwszy plac, bez względu na to kto jeszcze dołączy do drużyny z Neapolu:flag_it:. -
@mihau1878
Niesamowite to co wyprawia MIlan w tym okienku, już nie mogę doczekać się ich gry w nowym sezonie :slight_smile: -
@Rhett1
Mi się wydaję to mało prawdopodobne, bo przecież mają Higuaina, ciężko było by ich zmieścić do składu. -
@Byku-Duma-Warmii Z perspektywy kibica Juventusu powiem tak - ja nawet nie chcę żeby Ibrahimovic wrócił do Juve, bo zaburzyłby tylko ten ofensywny ład, nad którym Juventus pracował w ostatnich sezonach. Ibra chciałby żeby gra była układana pod niego, a teraz Juventus świetnie potrafi "wymieniać" piłkarzy w ataku i nie ma gry pod kogoś. Jest Higuain, Dybala, Mandzukic. Świetnie zapowiada się młody Pjaca i myślę, że jest też dobrą opcją w ataku. Dodatkowo jako napastnik może grać Cuadrado. Jeśli dodatkowo przyjdzie Bernadeschi lub Douglas Costa, a Juve będzie nadal grało swoim ustawieniem, to dla Ibrahimovica będzie tam za ciasno.
-