🇮🇹 [Futbol] Serie A, włoska piłka, piłkarze...
-
@Byku-Duma-Warmii Trzeba brać przykład z Monaco. Przyszedł do nich rosyjski miliarder i najpierw zaczęli robić strasznie drogie transfery. Zauważyli że jednak nie tędy droga i zaczęli skupiać się na transferach młodych graczy i teraz okazuje się był to strzał w dziesiątkę. Mają kasę ale nie szastają nią na prawo i lewo. To mi się podoba. Liczę, że z Milanem będzie podobnie. Oby w tym sezonie udało się wrócić do ligi mistrzów. Będzie o tyle łatwiej że od tego sezonu wchodzi reforma dzięki której top 4 z Serie A awansuje bezpośrednio do fazy grupowej LM
-
@Michal_ACM
Dokładnie tak, Monaco to świetny przykład jak przywrócić klubowi dawną chwałę :slight_smile:. -
@Michal_ACM Analogicznym przykład do Monaco jest PSG. Ściągają graczy za bardzo dużą kasę, a połowa z nich się kompletnie nie sprawdza. Przykładem jest niestety nasz Krychowiak. Monaco jednak zmieniło sposób działania i odebrało w konsekwencji PSG mistrzostwo.
Co do Interu to jestem zdziwiony jak można marnotrawić pieniądze. Wydają bardzo wysokie sumy na piłkarzy, którzy nie są jednak warci takich kwot. Dla mnie bezmyślność Interu idealnie pokazała tegoroczna Liga Europejska, gdzie Inter nie potrafił wyjść z łatwej grupy, przegrywając mecze z ekipami z Izreala. Mówiąc szczerze lepiej nie będzie i w przyszłym sezonie, bo takie drużyny jak Roma czy Napoli już dawno Interowi odleciały.
-
@pimus1910 Donnarumma pokazał że ma siano we łbie. Najpierw całuje herb i deklaruje że chce być legendą Milanu a potem odrzuca kontrakt w wysokości 5 mln euro (!!!) za sezon. 5 milionów za sezon dla gówniaka który ma 18 lat i nieco ponad 50 meczów w Serie A. No to pokazał miłość, nie ma co... Do Buffona to mu bardzo daleko. Buffon pokazał swoją miłość zostając w Juve nawet w Serie B po karnej degradacji.
Kibice od wczoraj wylewają swoją frustrację w internecie. Profil Donnarummy na facebooku cały czas traci fanów na łeb na szyje, palone są jego koszulki. Gówniarz szybko pożałuje decyzji Jeszcze jak dobrze pójdzie to posiedzi rok na trybunach do końca kontraktu.
-
@mihau1878 Może za rok po zakonczeniu kontraktu
-
@Michal_ACM
Sodówka odbiła,zaczął się uważać za nie wiadomo kogo i teraz się naprawdę okaże co jest warty jako piłkarz -
@Michal_ACM said in [Futbol]Serie A, włoska piłka, piłkarze...:
Donnarumma
Roczną wypłatę stawiam, że to do Realu Madryt sie szykuje .
-
@Michal_ACM
Niestety beznadziejne zachowanie młodziaka, szkoda, że nie chciał podpisać kontraktu, ale coś czuję, że to wszystko przez tego jego agenta, który mu namieszał w głowie i teraz mamy o to skutku tych jego rozmów z agentem. Myślałem, że to będzie nasz bramkarz na lata, a tu takie zawiedzenie :(. Słyszałem, że Milan podobno chce się pozbyć Donnarummy już w tym okienku transferowym. -
@Byku-Duma-Warmii W tym okienku może co nie co na nim zarobić. Za pół roku może już podpisać kontrakt i za rok odejść za darmo. Milan wolałbym w takiej sytuacji cokolwiek na nim zarobić.
Myślę, że obecnie w kontekście Donnarummy dwa kluby wchodzą w grę. Oczywiście Real już coś kombinuje, ale dochodziły słuchy, że i Juventus widziałby w nim następcę Buffona. Przy sytuacji, że transfer Wojtka Szczęsnego strasznie długo się przeciąga, musi być coś na rzeczy. -
@Rhett1
Choć dziś czytałem wiadomość jednego z nowych właścicieli Milanu, w którym powiedział, że zainwestował w Milan milionów i jak nie otrzyma tysięcy za bramkarza to nie zbiednieje. Mówi, że ten bramkarz ma przesiedzieć rok na trybunach, albo grać w Primaverze, o ile Gattuso będzie go chciał. A po roku niech se odchodzi za darmo. Takie o to były słowa nowego właściciela Milanu :slight_smile:. -
@maloba
Wszystko okaże się za parę dni, bądź tygodni. -
@Byku-Duma-Warmii Oczywiście to jest bardzo możliwe, choć myślę, że kilka klubów będzie o niego zabiegało i być może któremuś uda się dogadać z ACM.
-
-
@mihau1878
Bardzo trafny ten rysunek :(.