🇮🇹 [Futbol] Serie A, włoska piłka, piłkarze...
-
@Byku-Duma-Warmii Może to wynika z faktu, że jestem kibicem Juventusu, ale ja z dość dużą rezerwą podchodzę do transferów Milanu. Ilość i kwoty robią oczywiście wrażenie, ale oprócz Bonucciego, tam nie ma piłkarzy ze światowego topu. Mówiąc szczerze nawet po transferach kadra Milanu nie wygląda tak imponująco jak Juventusu, Napoli czy Romy. Życzę jednak Milanowi jak najlepszych wyników i drugiego miejsca w lidze zaraz za Juve
-
@Rhett1
Ja się z tym nie zgodzę, zauważ, że większość zawodników jacy dołączyli do Milanu są młodymi graczami, daj im czas tego sezonu może pół na zgranie, a się przekonasz, że nawet taki Juventus,Napoli czy Roma będą miały bardzo dużo kłopotów z tą drużyną. -
@Byku-Duma-Warmii Chcę się mylić, bo dla całej Serie A byłoby dobre, żeby wrócił wielki Milan. Jednak boję się, że wielu dobrych na papierze graczy może w Milanie sobie nie poradzić i nie rozwinąć skrzydeł. Przychodzili w ostatnich latach niby wielcy piłkarze, jak Bacca, którzy przyszli jako ukształtowani gracze, a w Milanie nie spełniali oczekiwań. Niech jednak nowe nabytki pokażą na co ich stać i zobaczymy co będzie dalej
-
@Rhett1
Czemu mówisz, że nie sprawdził się, przecież w pierwszym swoim sezonie walczył do samego końca o koronę króla strzelców . To jak się nie sprawdził, że w tym sezonie gra słabiej to od razu znaczy, że się nie sprawdził ? -
@Byku-Duma-Warmii Mam na myśli raczej nie statystyki, a nie poradzenie sobie z presją. Oczekiwano w Mediolanie, że wraz z Baccą zacznie się powrót do wielkiego Milanu, jednak po tym dobrym pierwszym sezonie Bacca zgasł. Jednak tutaj dochodzą też sprawy pozasportowe, nie chcę się już do tego wracać. Może wcześniej nieprecyzyjnie się wyraziłem, ale to bardziej złożony temat.
-
To jest co prawda być może mało interesujący news, bo dotyczy Serie B, ale w ramach ciekawostki napiszę.
Parma Calcio ściągnęła napastnika Hellas Verona - Lucę Siligardiego :flag_it:
Podaję tego newsa, żeby pokazać, że miło się patrzy, kiedy uznane kluby z bogatą historią, potrafią się powoli odbudowywać.
-
@Rhett1
Ale nie trudno można było zobaczyć, że ten Milan nie mógł się odbudować robią takie transfery w tamtym czasie. Teraz wiem, że będzie zupełnie inaczej :slight_smile:. -
Juventus nareszcie doszedł do porozumienia z Arsenalem i w poniedziałek lub wtorek Wojtek Szczęsny zostanie oficjalnie ogłoszony jako zawodnik Juve. Oprócz Szczęsnego, w ciągu najbliższych trzech dni zamknięty ma być także transfer Federico Bernardeschiego z Fiorentiny. Oba transfery wydają się przesądzone i raczej nieprawdopodobny cud musiałby się zdarzyć, żeby do nich nie doszło.
-
@Rhett1 said in [Futbol]Serie A, włoska piłka, piłkarze...:
Juventus nareszcie doszedł do porozumienia z Arsenalem i w poniedziałek lub wtorek Wojtek Szczęsny zostanie oficjalnie ogłoszony jako zawodnik Juve. Oprócz Szczęsnego, w ciągu najbliższych trzech dni zamknięty ma być także transfer Federico Bernardeschiego z Fiorentiny. Oba transfery wydają się przesądzone i raczej nieprawdopodobny cud musiałby się zdarzyć, żeby do nich nie doszło.
To jutro, a dziś oficjalni mistrz Włoch pozyskał Douglasa Coste
http://www.juventus.com/en/news/news/2017/douglas---perfect-club-at-the-perfect-moment.php -
@Rhett1
Został wypożyczony na ten sezon z opcją koniecznego transferu po sezonie, także Lapaduli to raczej już nie zobaczymy w barwach AC Milan. -
-
@mihau1878
Tego jeszcze nie grali .