🇮🇹 [Futbol] Serie A, włoska piłka, piłkarze...
-
Mecze 17 kolejki za nami
A tak wygląda tabela i skróty--> :goal:
-
Nowym zawodnikiem Lazio został Martín Cáceres.
Defensor od sierpnia 2017 roku bronił barw Hellasu Werona, który awansował do najwyższej klasy rozgrywkowej we Włoszech po rocznej przerwie. Do nowego klubu reprezentant Urugwaju przeszedł na zasadzie wolnego transferu, ponieważ jego kontrakt z Southampton wygasł z końcem poprzednich ligowych rozgrywek.Łącznie podczas rundy jesiennej stoper wystąpił w czternastu spotkaniach, w których zdobył trzy bramki.
Cáceres teraz z nowym pracodawcą podpisał roczną umowę, w której znajduje się opcja przedłużenia współpracy. Na ten moment nie są znane szczegóły transakcji między klubami, ale wiele wskazuje na to, że prezydent rzymskiego zespołu, Claudio Lotito, wpłacił klauzulę wykupu w wysokości pięciu milionów euro.
Simone Inzaghi będzie miał nowego defensora do dyspozycji już w meczu ligowym z Chievo, który odbędzie się po przerwie zimowej (21 stycznia, 15:00).
-
Rośnie cena Paulo Dybali. Argentyńczykiem interesuje się Manchester United, ale Juventus nie sprzeda go taniej niż za 175 mln euro – czytamy w Tuttosporcie.
-
@kruk94
Ciężko będzie go ściągnąć do Manchesteru. -
@byku-duma-warmii said in [Futbol]Serie A, włoska piłka, piłkarze...:
@kruk94
Ciężko będzie go ściągnąć do Manchesteru.Ale gdyby się udało - to... on robi różnicę .
-
@dovco_handf
Dokładnie, było by to jeszcze większe wydarzenie niż transfer Pogby. -
podobno Pogba ma namawiac Dybale na transfer....
-
@forzajuve4444
Fajnie by było jakby go przekonał do przyjścia do nas, ale czytałem że niby namawia także Griezmanna -
Thiago Cionek (:flag_pl: :flag_br:) został nowym piłkarzem SPAL 2013 :flag_it:. Reprezentant Polski podpisał z włoskim klubem kontrakt obowiązujący do 30 czerwca 2020 roku. 31-letni środkowy obrońca przez ostatnie dwa lata reprezentował Palermo :flag_it:. SPAL 2013 zajmuje obecnie 17. miejsce w tabeli włoskiej Serie A. Piłkarzem tego klubu jest Bartosz Salamon :flag_pl:. Thiago Cionek w swojej karierze rozegrał 34 mecze w Serie A :flag_it:. W Serie B :flag_it: zagrał w 126 meczach, strzelając 3 bramki. W Lotto Ekstraklasie :flag_pl: wystąpił w 91 meczach i także strzelił 3 bramki. W reprezentacji Polski :flag_pl: rozegrał 16 meczy.
-
Nainggolan przejdzie do Chin? Ja liczyłem, na jego transfer do jednego z czołowych klubów.
http://www.przegladsportowy.pl/pilka-nozna/ligi-zagraniczne,radja-nainggolan-to-kolejna-gwiazda-ktora-przenosi-sie-do-chin,artykul,842053,1,293.html
-
Guilherme :flag_br: podpisał kontrakt z Benevento Calcio :flag_it:. Włoski klub zarejestrował 26-letniego Brazylijczyka jako swojego zawodnika. Guilherme spędził w Legii :flag_pl: cztery lata. Z "Wojskowymi" trzykrotnie świętował mistrzostwo kraju oraz zdobył dwa Puchary Polski. W Ekstraklasie :flag_pl: wystąpił w 99 spotkaniach i strzelił 14 bramek. Benevento zajmuje 20. miejsce w tabeli Serie A z dorobkiem siedmiu punktów po 20 meczach.
-
25 MILIONÓW ZA 16-LATKA? JUVENTUS BLISKO POROZUMIENIA!
Zapewne część osób ma go lub miała w swoich OSM-owych drużynach -
@maloba
Mam nadzieję, że to początek wielkiego Milanu, który odbuduje nie kto inny jak Gennaro Gattuso -
@byku-duma-warmii Milan juz odbudowuja ok kilku lat i jakos nie idzie . Watpie ze jemu sie to uda .
-
@maloba
Jakoś wcale mnie nie dziwi Twoje podejście. -
@byku-duma-warmii Zobaczysz nawet te wpompowane milony euro nic mu nie pomoga .
-
@ochowiak
Bardzo smutna wiadomość, w takim momencie człowiek sobie uświadamia jak szybko można wszystko stracić.
[*]