🇪🇸 [Futbol] Primera Division, hiszpańska piłka, piłkarze...
-
-
-
Gareth Bale jeśli chce się jeszcze rozwinąć to musi zmienić klub, a może nawet ligę. Obserwując jego sytuację widać, że zbyt dużo gwiazdorów w składzie mu nie służy
-
Kolejna kontuzja w Realu ... dla leniwych .. Navas
-
-
-
Setny mecz Zidana w Realu
-
Mauricio Pochettino odbył rozmowę z Jorge Valdano dla telewizji beIN Sports. Przedstawiamy najważniejsze wypowiedzi trenera Tottenhamu, które dotyczą Realu Madryt. Anglicy zmierzą się z Królewskimi w Lidze Mistrzów już w najbliższy wtorek.
– Liga Mistrzów to jedna sprawa, gdy grasz z jakimś rywalem, a inna, gdy grasz z Realem na Bernabéu. To jest prawdziwa Liga Mistrzów i to jest też test prawdy dla takiej ekipy jak nasza.
– Mam pewną słabość do Zidane'a. Było tak już, gdy grał, ale jest też tak teraz. Ten szacunek, naturalne podejście do wyników oraz jego wkład w Realu Madryt sprawiają, że ekscytacja wynikająca z gry z Realem i Zidane'em na Bernabéu staje się dla nas wielką motywacją. To starcie, w którym trzeba pokazać odwagę.
– W Lidze Mistrzów jest inny Real. To jest motywacja wynikająca z tych rozgrywek, z tego wyjątkowego odczucia. Ja widziałem to w czasie wielu spotkań Champions League na Bernabéu, w czasie których tworzy się specjalna atmosfera. Real Madryt jest wyjątkowy. W tych ostatnich latach to najlepsza ekipa na świecie, ale postaramy się postawić na nasze zalety i spróbować wygrać to starcie.
– Tottenham jest wielki, ale jest bardzo daleko od gigantów. Różnica jest taka, że takie ekipy jak Manchester City i Manchester United kupują kiedy chcą i kogo chcą. Inne wielkie ekipy jak nasza kupują, kiedy mogą i kogo mogą. To jest ta różnica, jaka dzisiaj istnieje między nami.
-
100 ciekawostek z okazji setnego meczu Zidana .
-
Sklady :
Getafe: Guaita; Damián, Djené, Juan Cala, Antunes; Bergara, Arambarri, Amath, Fajr; Álvaro Jiménez, Molina.
Ławka: Martínez; Bruno, Lacen, Ángel, Chuli, Portillo, Molinero.Real Madryt: Casilla; Achraf, Nacho, Ramos, Marcelo; Llorente, Kroos; Lucas Vázquez, Asensio; Cristiano, Benzema.
Ławka: Moha, Vallejo, Theo, Modrić, Isco, Ceballos, Mayoral. -
Derby Madrytu dla Realu , wyrwane wydarte Getafe w 85 minucie przez Ronaldo ktory w koncu trafil w La Liga .
-
@maloba Wymęczone, ale jednak 3 wyjazdowe punkty są .