🇪🇸 [Futbol] Primera Division, hiszpańska piłka, piłkarze...
-
@huzar-shakir
pewnie,że bić brawo wynik ostatniego meczu był sprawą przesądzoną przed meczem prezes Malagi powiedział-cytuje:
"katalońskie gówna nawet nie powąchają mistrzowskiego tytułu".
Co więcej trener Malagi wypowiedział się w ten sposób na temat dzisiejszego meczu i możliwości odebrania realowi tytułu w ostatniej kolejce podobnie jak zrobił to Valdano w sezonie 92/93 kiedy jego Tenerife pokonalo real i odebrało mu tytuł mistrza.Oto jego wypowiedź:
– Myślę, że jest między nami duża różnica. Jestem znacznie większym madridistą od Valdano. Mam jednak nadzieję, że ta sytuacja rozwiąże się szybciej.
Cóż.. -
@pimus1910 nie musiałeś tłumaczyć
-
@huzar-shakir
Ale chciałem -
@pimus1910 nie wiesz ,że futbol to najbardziej skorumpwana gra świata? wygrywa ten co więcej wyłoży pod stołem . Niestety w takich czasach żyjemy.
-
@huzar-shakir
A jednak bycie kibicem jest ponadto kibic mimo,że wie-iż coś może być nieczyste-to ia tak wierzy i kibicuje-i oddaje się nie na 100,nie na 200,ale na 1000000%!!! -
@pimus1910 Karny na Albie to był dramat, dobrze że Messi nie strzelił, bo gdyby Real przegrał z Malagą a Barca po tym karnym by odrobiła z Eibarem (co i tak zrobiła) to znowu była by nagonka na sędziego
-
-
@ToomAnyWays My sie zloscimy na sedziow a tak naprawde oni sa na przegranej pozycji . na stadionach jest kilkadziesiat kamer ujecia 360 stopni i zawodnicy ktorych palcem dostkniesz a leca jak z waty . Trzeba wprowadzac nowe technologi i karac pilkarzy za takie wymuszenia i dyskusje nawet po meczu , wtedy by sie dwa razy zastanowili zanim by symulowali i pyskowali .
-
@pimus1910 I bardzo dobrze ! teraz skonczyly sie mistrzostwa europy u-17 kobiet . Cos wspanialego ogladanie dziewczyn ktore niemal po kazdym faulu od razu wstaja i chca grac zeby nie tracic czasu ! Meska pilka to na ta chwile jeden wielki kabaret .
Co do sedziow ? przed chwila w meczu Termalica-Korona sedzia wyrzuca przyjezdnego za faul ktorego nie bylo . druga zolta .
-
@pimus1910
Anglia to Premier League :flag_gb:, czyli najlepsza i najlepiej oglądana liga świata, hiszpańska Primiera Division :flag_es: raczej długo jej nie dogoni nie tylko oglądalnością, ale nawet sędziowaniem. Może jeszcze parę lat potrwać by inne ligi dorównały Premier League zaangażowaniem i nieprzewidywalnością. -
@Byku-Duma-Warmii Najlepsza liga nie sa , najbardziej konkurecyjna tak ale najlepsza nie . Najlepsze druzyny sa w Hiszpanii pilkarze tak samo
-
@maloba
Może i masz rację, ale sprawdź sobie oglądalność, bo o wyniki mi wcale nie chodzi. Zobacz sobie jaka tam jest walka o każdą pozycję do ostatniej prawie kolejki. A jak dobrze pamiętam zobacz z jakiej ligi najczęściej Twój Real kupuje piłkarzy, może da Ci to trochę do myślenia :slight_smile:. Mogę podać nawet przykład jak chcesz: Bale z Tottenhamu, Modrić z Tottenhamu, Ronaldo z Manchesteru United. Zawsze jak czytam jakieś wywiady zawodników to mówią, że ich marzeniem jest gra w Premier League, więc to też coś mówi.