🇪🇸 [Futbol] Primera Division, hiszpańska piłka, piłkarze...
-
Dlaczego w Hiszpanii nie ma „Sokolego Oka” ani VAR?
-
@pimus1910, @maloba
Wiecie dlaczego jak hiszpańskie zespoły grają z angielskimi to najczęściej są górą :thinking:? Bardzo proste rozwiązanie gdzie w lidze hiszpańskiej w meczu poprzedzającym grę w pucharach mogą sobie odpuścić i wystawić rezerwowy skład i spokojnie wygrywają, bo liga jest bardzo słaba. A w Anglii nie ma nawet myśli o wystawieniu słabszego składu na mecz poprzedzający grę w pucharach, bo zwyczajnie skończyło by się to zdecydowaną porażką. Po takim nakładzie meczy, których muszą dużo rozegrać najlepsi gracze w Anglii w meczach na szczycie z hiszpańskimi zespołami po prostu to decyduje o tym kto wygrywa mecz. A w późniejszej fazie sezonu te zmęczenie odgrywa bardzo ważną rolę. Proste wyjaśnienie ostatniej dominacji hiszpańskich zespołów. Wcześniej jakoś kluby z Anglii sobie z tym radziły, ale dlatego, że liga była zdecydowanie słabsza niż jest w tym momencie. -
Wyniki w bezpośrednich starciach się już zmieniają, wystarczy popatrzeć na wyniki z ostatniej LM, gdzie ten bilans jest już wyrównany
-
-
@byku-duma-warmii Rozbawiles mnie teraz Real Barca czy Atleti dysponuja dwoma mocnymi skladami ktore mozna rotowac do woli Do tego dochodza filozofie trenerow , transfery , wychowankowie i zarzadzanie Popatrz sobie starcia Druzyn Hiszpanskich w okresie Fazy pucharowej Ligi Mistrzow w poprzednich sezonach ?! najczesciej w La Liga sa spotkania wielkiej trojki miedzy soba lub z zespolami ktore potrafia grac jak Bilba, Sevilla czy Valencia oni zawsze sa nieobliczalni i grozni . Do tego dochodzi Puchar Krola gdzie gra juz sama smietanka
JA osobiscie uwazam po co w anglii tyle pucharowych rozgrywek to raz ? a dwa kto wymyslil w przypadku remisu powtarzanie meczu ? !
A i mowisz ze Hiszpanska slaba zobacz Celta Vigo o maly wlos nie wyeliminowala UTD w walce o final LE ? gdyby w ostatnich sekundach Pilkarz z Vigo ulozyl odpowiednio noge widzielibyscie final w Tv
-
@maloba
Widać, Tobie nic nie zdejmie klapek że to właśnie nie liga hiszpańska jest najlepsze, w której błąd pogania błąd. Mogę się założyć, że ponad połowa zespołów nie wytrzymała by nawet sezonów w Premier League :thinking:. W Hiszpanii masz tak naprawdę mocne zespoły reszta to typowi średniacy, którzy nic tak naprawdę nie grają. A to co mówiłeś o tej Celcie może mi powiesz na którym miejscu skończyli sezon :thinking:, skoro byli tacy mocni i prawie wyrzucili United z Ligi Europy. -
@byku-duma-warmii Dobrze wiesz na ktorym miejscu skonczyla Celta, i to potwierdza ze wielkie Utd do ostatniej sekundy modlilo sie o awans z druzyna z drugej 10 La Liga
-
Serwis www.90minut.pl publikuje najnowszy ranking krajowy i klubowy czyli które ligi są najsilniejsze w Europie i które kluby brylują w rankingach na podstawie ostatnich dokonań w europejskich pucharach:
Hiszpania, Niemcy, Anglia to pudło tych zestawień, gdyby oprzeć się na samej matematyce i statystykach :thunder_cloud_rain:.
-
@maloba
Nie za bardzo mi zrozumiałeś o co chodzi, bardziej mi chodziło o to jaką cenę zapłaciła Celta za grę w Lidze Europy, sam widzisz. United nie tylko grali w Europie, ale mieli również sporo gry w pucharach angielskich oraz lidze angielskiej. Moim zdaniem Manchester osiągnął zdecydowanie więcej niż hiszpańskie zespoły patrząc na to z jakiej pozycji stratował na początku sezonu. -
-
XXXVIII Trofeo Bernabeu 22:45 . Santiago Bernabeu
Real Madryt - ACF FiorentinaWybór akurat na Fiorentinę padł zupełnie nieprzypadkowo – wieczorna potyczka ma stanowić bowiem upamiętnienie 60-lecia drugiego wygranego przez Real Madryt finału Pucharu Europy, w którym Królewscy mierzyli się właśnie z zespołem z Florencji.
-
Komitet Rozgrywek utrzymał zawieszenie Ramosa
-
@maloba
Nie ma co się dziwić, sam sobie jest winny. Czasem te jego kartki są mega głupie, nie przystoi to piłkarzowi na tym poziomie. -
@byku-duma-warmii No ma korbe czasami
-
@maloba
Powinien już się ogarnąć, bo swoje lata już ma, a do tego jest również kapitanem bardzo wielkiego klubu. -